De Fda Heeft Een Nieuwe Waarschuwing Voor U Over Dit Medicijn En Covid

de U.S. De Food and Drug Administration (FDA) heeft slechts één antiviraal medicijn goedgekeurd, genaamd Veklry (algemeen bekend als remdesivir) voor de behandeling van COVID. Met slechts één goedgekeurd medicijn dat er is, zijn er veel risicovolle aanbevelingen op internet over hoe het virus te behandelen of te voorkomen die extreem gevaarlijk zijn gebleken, waaronder het drinken van bleekmiddel of colloïdaal zilver. Maar nu lijken mensen op een ander medicijn te leunen om te voorkomen of te behandelen COVID in alle verkeerde manieren, waardoor de FDA een nieuwe waarschuwing heeft uitgebracht, waarbij wordt opgemerkt dat: "het gebruik van een behandeling voor COVID die niet is goedgekeurd of geautoriseerd door de FDA, tenzij onderdeel van een klinische proef, ernstige schade kan veroorzaken." Lees verder om te ontdekken voor welk medicijn de FDA Amerikanen heeft gewaarschuwd: "nooit gebruiken" voor COVID en voor meer gezondheidsgerelateerd nieuws, ga naar De FDA heeft een nieuwe waarschuwing uitgebracht over deze OTC-pijnstiller.

De FDA waarschuwt u om "nooit gebruiken" ivermectine om COVID te bestrijden of te voorkomen.

Luca Lorenzelli /

De FDA zegt dat iedereen die COVID wil voorkomen of bestrijden, geen ivermectine mag gebruiken, een medicijn dat door de FDA is goedgekeurd om mensen met parasitaire aandoeningen te behandelen. "Ivermectine-tabletten zijn goedgekeurd in zeer specifieke doses voor sommige parasitaire wormen, en er zijn actuele (op de huid) formuleringen voor hoofdluis en huidaandoeningen zoals rosacea," de FDA waarschuwde in maart. 2021.

Het bureau legde ook uit dat ivermectine, dat niet wordt gebruikt om virussen te behandelen, kan "ernstige schade veroorzaken" indien ingenomen in grote doses. Het medicijn moet worden ingenomen "precies zoals voorgeschreven," zij wijzen erop.

Zelfs als iemand ervoor kiest om een ​​goedgekeurde dosis van het medicijn voor de juiste doeleinden in te nemen, kan ivermectine gevaarlijk zijn om te mengen met andere medicijnen, zoals bloedverdunners. Overdosering van ivermectine is ook mogelijk en kan leiden tot: "misselijkheid, braken, diarree, lage bloeddruk, allergische reacties, duizeligheid, evenwichtsproblemen, toevallen, coma en zelfs de dood," de FDA waarschuwt:.

En voor meer allergieën om op te letten, ga naar Als u allergisch bent voor 1 van deze 2 dingen, pas op welk vaccin u krijgt.

Mensen nemen vormen van ivermectine voor COVID die bedoeld zijn voor dieren.

Marcos Mesa Sam Wordley /

Sommige vormen van ivermectine worden gebruikt om hartwormziekte en parasieten bij dieren te voorkomen, zowel uitwendig als inwendig. En naar verluidt zijn patiënten daarna in het ziekenhuis opgenomen "zelfmedicatie met ivermectine bedoeld voor paarden," volgens de FDA.

"Ivermectinepreparaten voor dieren zijn heel anders dan die voor mensen zijn goedgekeurd. Het is belangrijk op te merken dat deze producten anders zijn dan die voor mensen en alleen veilig zijn wanneer ze worden gebruikt zoals voorgeschreven voor dieren," de FDA zegt:. Het bureau merkt op dat het over het algemeen belangrijk is om: "gebruik nooit medicijnen die bedoeld zijn voor dieren op jezelf."

En voor meer up-to-date gezondheidsnieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

De National Institutes of Health gaven een soortgelijke waarschuwing over ivermectine.

Man bij dokterspraktijk

De National Institutes of Health (NIH) waarschuwden ook voor ivermectine en zeiden dat het: "niet goedgekeurd door de FDA voor de behandeling van een virale infectie."

Het panel met COVID-19-behandelingsrichtlijnen van het instituut is op zoek naar voldoende gegevens om te bepalen of ivermectine kan worden gebruikt om het virus te behandelen of te voorkomen, merkten ze in februari op. Er zijn enkele kleinere onderzoeken gedaan naar het medicijn, maar de NIH zegt:, "Sommige klinische onderzoeken lieten geen voordelen of verergering van de ziekte zien na gebruik van ivermectine, terwijl andere een kortere tijd tot het verdwijnen van ziekteverschijnselen die werden toegeschreven aan COVID-19, een grotere verlaging van de ontstekingsmarkerniveaus, een kortere tijd tot virale klaring of lagere sterftecijfers in patiënten die ivermectine kregen dan bij patiënten die vergelijkingsmiddelen of placebo kregen."

Opmerken dat "de meeste van deze onderzoeken hadden onvolledige informatie en significante methodologische beperkingen," de NIH zegt dat het op dit moment moeilijk is om een ​​conclusie te trekken.

En voor een ander medicijn om op de hoogte te zijn tijdens COVID, ontdek waarom deze veel voorkomende medicatie uw vaccin minder effectief kan maken, zegt de studie.

Farmaceutische bedrijven hebben ook gewaarschuwd dat gegevens momenteel geen ondersteuning bieden voor de "veiligheid en werkzaamheid" van ivermectine voor COVID.

farmaceutische medicijnen

In februari publiceerde farmaceutisch bedrijf Merck een verklaring waarin het zijn visie op het gebruik van ivermectine tijdens de COVID-pandemie bevestigt. Het bedrijf onthulde dat uit hun analyse bleek dat er sprake was van: "geen wetenschappelijke basis" voor gebruik van ivermectine tegen COVID-19, onder vermelding van: "a zorgwekkend gebrek aan veiligheidsgegevens in de meeste onderzoeken." Het enige goedgekeurde gebruik in de U.S. is als een antiparasitair medicijn om infecties te behandelen die het gevolg zijn van rondwormen en andere parasieten, bevestigde Merck en merkte op dat ze het verkopen onder de merknaam Stromectol.

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) blijven adviseren dat de beste manier om uzelf tegen COVID te beschermen, is om een ​​masker te dragen, anderhalve meter afstand te houden van anderen buiten uw huishouden die niet zijn gevaccineerd, en uw injectie te krijgen wanneer u kunt.

En voor een ander medicijn waarvan u op de hoogte moet zijn, ga naar Als u dit in uw medicijnkastje heeft, zegt de FDA om er vanaf te komen.

Geef een reactie