De Fda Waarschuwt Dat De Verlamming Van Bell Een Bijwerking Van Het Covid-Vaccin Kan Zijn

Minder dan een week nadat het zeer effectieve vaccin van Pfizer werd goedgekeurd door de U.S. Food and Drug Administration (FDA), kwam er meer goed nieuws toen het agentschap verklaarde dat het van plan is om tegen het einde van de week een ander zeer effectief vaccin van het farmaceutische bedrijf Moderna goed te keuren. Maar de FDA beantwoordde deze aankondigingen ook met een waarschuwing voor artsen dat de COVID vaccin van beide bedrijven kan mogelijk een vreemde bijwerking veroorzaken: de verlamming van Bell, wat tijdelijke gezichtsverlamming is. Lees verder om te zien wat het bureau zegt over dit probleem, en voor meer informatie over uw inenting, ga naar If You Cut the Line for the COVID Vaccine, It Could Have This Scary Effect.

De heads-up voor medische professionals om de aandoening in de gaten te houden, kwam na een 54 pagina’s tellend personeelsrapport dat op december werd vrijgegeven. 15 verklaarde dat vier gevallen van Bell’s verlamming – een aandoening die ervoor zorgt dat de helft van je gezicht tijdelijk hangt – werden waargenomen in Moderna’s klinische proef met 30.000 personen, waaronder één geval van een patiënt die de aandoening ontwikkelde na het nemen van een placebo, meldt CNBC. Pfizer’s klinische proef met 43.000 personen rapporteerde ook vier gevallen van Bell’s verlamming, allemaal bij deelnemers die het vaccin hadden ingenomen en niet de placebo.

Hoewel het bureau het belangrijk vond om medische professionals bewust te maken van de mogelijke bijwerking, herhaalden ze dat er onvoldoende gegevens waren om het probleem te koppelen aan de doses die patiënten kregen. Medewerkers van het bureau schreven dat er nog geen verbinding tot stand moest worden gebracht "omdat het aantal gevallen klein was en niet frequenter dan verwacht in de algemene bevolking."

"Er waren geen andere opmerkelijke patronen of numerieke onevenwichtigheden tussen behandelingsgroepen voor specifieke categorieën bijwerkingen, waaronder andere neurologische, neuro-inflammatoire en trombotische gebeurtenissen, die een oorzakelijk verband met het Moderna COVID-19-vaccin zouden suggereren," ze verduidelijkten in het rapport.

Het nieuws komt dagen na de U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zeiden dat ze ontvangers van het vaccin van Pfizer zouden controleren, maar vonden: "geen bekend of verwacht causaal verband tussen het vaccin en de verlamming van Bell" op december. 11. "Veiligheids- en effectiviteitsonderzoeken na autorisatie zullen ook van cruciaal belang zijn. Specifiek zou surveillance voor de verlamming van Bell kunnen helpen bij het bepalen van een mogelijk causaal verband," Sara Oliver, MD, een officier bij de CDC, zei tijdens het adviescommissie voor immunisatiepraktijken (ACIP) van het bureau dat de aankondiging deed.

De CDC en andere experts hebben ook gewaarschuwd voor enkele andere veelvoorkomende, niet-gevaarlijke bijwerkingen van het COVID-vaccin. Lees verder om te zien wat ze zijn, en voor meer informatie over wie u uiteindelijk ziek kan maken, ga naar Dit is de persoon die u het meest waarschijnlijk COVID zal geven, studie vindt.

Lees het originele artikel over Best Life.

1 Hoofdpijn

Ian Haydon, een deelnemer aan Moderna’s eerste klinische COVID-vaccinonderzoek bij mensen in mei, kreeg de hoogste dosis en meldde hoofdpijn na de tweede injectie. Volgens Science Magazine was dit een bijwerking voor zowel Moderna’s als Pfizer’s vaccinproeven, met 4.5 procent van de Moderna-deelnemers heeft hoofdpijn en 2 procent van de Pfizer-deelnemers. En voor meer informatie over welke genetische eigenschappen je in meer gevaar kunnen brengen, ga je naar Als je deze bloedgroep hebt, loop je een hoog risico op ernstige COVID.

2 Misselijkheid

jonge vrouw met misselijkheid die haar mond bedekt

Volgens Science Magazine meldde Haydon ook ernstige misselijkheid als gevolg van het vaccin, waardoor hij moest braken en flauwviel. Gelukkig zei Haydon dat het een.. "kleine prijs te betalen" voor bescherming tegen het potentieel dodelijke virus. Moderna heeft sindsdien ook de dosering verlaagd na beoordeling van dergelijke gevallen. En voor meer up-to-date informatie over COVID, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

3 Vermoeidheid

Vermoeide man die op de bank rust

Vermoeidheid was de meest voorkomende bijwerking in zowel de onderzoeken van Moderna als Pfizer, volgens Science Magazine. Voor Moderna werd de bijwerking gemeld door 9.7 procent van de deelnemers van Moderna en 3.8 procent van de Pfizer-deelnemers. En voor meer informatie over wat je niet moet doen na de prik, ga je naar Je zou dit niet meteen moeten doen nadat je een COVID-vaccin hebt gekregen, waarschuwt expert.

4 Koorts en koude rillingen

Vrouw gewikkeld in deken met koude rillingen geen koorts

Hoewel het misschien ongemakkelijk is, lijkt het erop dat koorts niet uw enige temperatuurprobleem is als het gaat om bijwerkingen van vaccins. Luke Hutchison, een door het Massachusetts Institute of Technology opgeleide computerbioloog en deelnemer aan de Moderna COVID-proef in de zomer, zei dat hij last had van trillen met "koude en hete biezen."

De CDC zegt: "in de meeste gevallen is ongemak door koorts of pijn normaal." Om dit te bestrijden, moet u "veel drinken" en "kleed je luchtig." En voor meer informatie over wie niet de kans mag krijgen, ga je naar Dit zijn de enige mensen die het COVID-vaccin niet zouden moeten krijgen.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie