De Fda Waarschuwt Dat Dit Hondenvoer Dodelijk Is En Meer Dan 70 Huisdieren Heeft Gedood

Zelfs als u een voorzichtige huisdierbezitter bent, denkt u misschien niet te veel na over wat er precies in de dagelijkse maaltijden van uw hond of kat zit. Maar de U.S. Food and Drug Administration (FDA) heeft een waarschuwing afgegeven waardoor u het nog een keer wilt controleren. De FDA waarschuwt eigenaren van gezelschapsdieren dat een grote verscheidenheid aan voedsel voor huisdieren gemaakt door Midwestern Pet Foods fatale niveaus van aflatoxine bleek te bevatten, wat leidde tot de dood van meer dan 70 honden onlangs. Het bedrijf riep op december drie producten in kwestie terug. 30, en breidde de terugroepactie uit op januari. 11, negen extra voer voor huisdieren toegevoegd, gemaakt voor honden, katten en zelfs vissen. Lees verder voor meer informatie, en voor een andere terugroepactie die van invloed kan zijn op u, ga naar The FDA heeft zojuist een waarschuwing afgegeven over dit merk ijs.

In januari heeft de FDA haar waarschuwing geüpdatet om op te merken dat ze een bericht hebben ontvangen van ten minste 70 honden die stierven en 80 die ziek werden als gevolg van bepaalde soorten mogelijk besmet voedsel vervaardigd door Midwestern Pet Foods, Inc. "Meerdere productmonsters werden getest door het Missouri Department of Agriculture en bleken zeer hoge niveaus van aflatoxine te bevatten," het rapport van de FDA stelt:. Aflatoxine is een toxine geproduceerd door de schimmel Aspergillus flavus die kan groeien op maïs en soortgelijke granen die worden gebruikt in voedsel voor huisdieren, en kan leiden tot mogelijk dodelijke vergiftiging.

Volgens de FDA omvatten symptomen van aflatoxinevergiftiging traagheid, verlies van eetlust, braken, geelzucht (geelachtige tint van de ogen of het tandvlees als gevolg van leverbeschadiging) en/of diarree. In het ergste geval kan aflatoxinevergiftiging dodelijk zijn of leverschade veroorzaken.

op januari. 11, Midwestern Pet Foods heeft de terugroepactie uitgebreid met:  "alle honden- en kattenvoerproducten gemaakt met maïsproducten" geproduceerd in de fabriek in Chickasha, Oklahoma van het bedrijf. "Die producten kunnen aflatoxinegehalten bevatten die de aanvaardbare limieten overschrijden," de bedrijfsnotities

De FDA zegt:, "Retailers en distributeurs moeten teruggeroepen kavels onmiddellijk uit hun inventaris en schappen halen. Verkoop of doneer de teruggeroepen producten niet."

Ondertussen worden eigenaren van gezelschapsdieren gewaarschuwd om te stoppen met het voeren van de 12 soorten voedsel aan hun huisdieren en om hun dierenarts te raadplegen als hun huisdieren het voedsel recentelijk hebben gegeten. De FDA adviseert eigenaren om de artikelen weg te gooien zodat ze niet door andere dieren of kinderen kunnen worden gegeten en om alle apparatuur voor het voeren van huisdieren die u voor uw dier gebruikt te ontsmetten.

Lees verder om erachter te komen welke rassen zijn aangetast, en voor meer gevaarlijke producten voor huisdieren, kijk op Als u uw hond dit voert, zegt de FDA dat u onmiddellijk moet stoppen.

Lees het originele artikel over Best Life.

1 Sportmix Energie Plus

sportmix energy plus hondenvoer is teruggeroepenMidwesten Pet Food, Inc. via FDA

De terugroepactie is van toepassing op 50 lb. zakken en 44 lb. zakjes Sportmix Energy Plus, met een houdbaarheidsdatum op of voor juli. 9, 2022 en die datum-/lotcodes hebben die: "05".

De informatie over de lotcode is te vinden op de achterkant van de voedselzak voor huisdieren en zal verschijnen in een code van drie regels, met de bovenste regel in formaat "EXP 03/03/22/05/L#/B###/UU:MM".

2 Sportmix Premium High Energy

sportmix high energy hondenvoer is teruggeroepenMidwesten Pet Food, Inc. via FDA

de 50 pond. en de 44 lb. zakken Sportmix Premium High Energy, met een houdbaarheidsdatum op of voor juli. 9, 2022 en an "05" in de datum/lotcode, zijn ook teruggeroepen.

3 Sportmix Originele Kat

sportmix kattenvoer is teruggeroepenMidwesten Pet Food, Inc. via FDA

Het is niet alleen hondenvoer waar je op moet letten. De terugroepactie geldt ook voor 15 lb. en 31 pond. zakjes Sportmix Original Kattenvoer met houdbaarheidsdatum op of voor juli. 9, 2022 en an "05" in de datum/lotcode Gelukkig zijn er nog geen kattenziektes of sterfgevallen gemeld.

4 Pro Pac Adult Mini Chunk

Pro Pac Adult Mini ChunkMidwesten Pet Food via FDA

de 40 pond. zakjes Pro Pac Adult Mini Chunk, met een houdbaarheidsdatum op of voor juli. 9, 2022 en "05" in de datum/lotcode, zijn ook teruggeroepen.

5 Pro Pac Performance-puppy

Pro Pac Performance-puppyMidwesten Pet Food via FDA

Zakken van veertig pond Pro Pac Performance Puppy-voer zijn ook teruggeroepen. Let op een houdbaarheidsdatum op of voor juli. 9, 2022 en an "05" in de datum/lotcode.

6 Splash Fat Cat Visvoer

Splash Fat CatMidwesten Pet Food via FDA

Naast katten- en hondenvoer herinnerde Midwestern Pet Foods zich ook aan de 50 lb. zakken Splash Fat Cat Fish Food als de houdbaarheidsdatum op of voor juli valt. 9, 2022 en als het een "05" in de datum/lotcode.

7 Nunn Beter onderhoud

Nunn beter onderhoudMidwesten Pet Food via FDA

De terugroepactie omvat 50 lb. zakken Nunn Better’s hondenvoer, ook gemaakt door Midwestern, met een houdbaarheidsdatum op of voor juli. 9, 2022 en an "05" in de datum/lotcode.

8 Sportmix Onderhoud

Sportmix OnderhoudMidwesten Pet Food via FDA

Zowel de 44 lb. en 50 pond. zakken Sportmix Premium Maintenance hondenvoer zijn teruggeroepen. Controleer de vervaldatum en lotcode van uw tas om te zien of deze is beïnvloed door de terugroepactie: Alle producten met een vervaldatum op of vóór juli. 9, 2022 en an "05" in de datum/lot code zijn inbegrepen.

9 Sportmix Hoog Eiwit

Midwesten Pet Food via FDA

Sportmix’s High Protein hondenvoer, verkocht in 50 lb. tassen, zijn teruggeroepen. De mogelijk betrokken producten hebben een vervaldatum op of voor juli. 9, 2022 en an "05" in de datum/lotcode.

10 Sportmix Uithoudingsvermogen

Sportmix UithoudingsvermogenMidwesten Pet Food via FDA

Zowel de 44 lb. en 50 pond. zakken Sportmix Stamina zijn teruggeroepen als het product een vervaldatum heeft op of voor juli. 9, 2022 en an "05" in de datum/lotcode.

11 Sportmix Bijtmaat

Sportmix BeetmaatMidwesten Pet Food via FDA

de 40 pond. en 44 lb. zakken van de Bite Size-variëteit van Sportmix-voer zijn ook teruggeroepen. De mogelijk besmette producten zijn producten waarvan de houdbaarheidsdatum op of voor juli ligt. 9, 2022 en an "05" in de datum/lotcode.

12 Sportmix Premium Pup

Midwesten Pet Food via FDA

De Sportmix Premium Puppyvoeding wordt verkocht in zowel 16.5 pond. en 33 pond. Tassen. Als die van jou een vervaldatum heeft op of voor juli. 9, 2022 en an "05" in de datum-/lotcode wordt deze beïnvloed door de terugroepactie.

John Quinn John Quinn is een in Londen gevestigde schrijver en redacteur die gespecialiseerd is in lifestyle-onderwerpen. Lees verder

Geef een reactie