De Koningin Zegt Nu Tegen Paleismedewerkers Dat Ze Deze Regel Moeten Overtreden Bronnen Zeggen:

Sinds prins Harry en hertogin Meghan aankondigden dat ze aftreden als senior royals, is de woordenstrijd tussen de Sussexen en de koninklijke familie alleen maar geëscaleerd. Het begon met hun reactie op de officiële verklaring waarin de voorwaarden voor hun vertrek uit het koninklijke leven werden geschetst, toen ze het schijnbaar niet eens waren met de beslissing van koningin Elizabeth dat ze het woord niet mochten gebruiken "Koninklijk" in hun branding. Toen het tijd was voor de eenjarige herziening van de overeenkomst en de koningin besloot dat het paar geen parttime royals kon zijn en hun verplichting om te dienen in Groot-Brittannië en het Gemenebest nakwamen, brachten de Sussexen een verklaring uit waarin ze zeiden, "Service is universeel."

In de loop van de afgelopen maanden zijn de geschillen van Harry en Meghan met het koningshuis explosiever en veel persoonlijker geworden, waardoor het paleis op onbekend terrein is gebleven als het gaat om berichten verzenden en de bovenal te behouden sfeer die essentieel is geweest voor het behoud van het mysterie dat het gezin eeuwenlang heeft bepaald.

Harry scheurde, net als zijn moeder, prinses Diana, vóór hem de fluwelen gordijnen van de ramen van Buckingham Palace door openbaar te gaan met zijn beweringen van onverschilligheid en wreedheid die de krantenkoppen over de hele wereld hebben gehaald, terwijl de koninklijke familie grotendeels stil bleef. Maar in dit laatste hoofdstuk van de Sussexes vs. de koninklijke familie-saga, hebben koninklijke insiders beweerd dat de koningin heeft gemaakt "een dramatische afwijking van haar al lang bestaande ‘nooit klagen, nooit uitleggen’-beleid."

Lees verder om erachter te komen waarom de koningin bereid is af te zien van het aloude koninklijke motto en waarom de familie zich nog steeds zorgen maakt over Harry en Meghan’s openbare uiting van grieven.

 Dit koninklijk is "Sprekend voor de koningin" over de nieuwe Harry Feud, bronnen zeggen:.

De koningin geeft naar verluidt de assistenten van het paleis de opdracht om onjuiste berichten in de media te corrigeren.

De Britse koningin Elizabeth II bezoekt op 15 oktober 2020 het Energetics Analysis Centre in het Defense Science and Technology Laboratory (Dstl) in het wetenschapspark Porton Down in de buurt van Salisbury, EngelandBen Stansall – WPA Pool/Getty Images

Volgens de Daily Mail, Hare Majesteit "hovelingen heeft opgedragen om verklaringen te corrigeren die een verkeerde voorstelling geven van haar privégesprekken of die van andere hoge leden van de koninklijke familie."

De Daily Mail beweert dat deze ongekende beslissing inzicht geeft in hoe boos de koningin is geweest over de beweringen van de Sussexen en hun niet nader genoemde aanhangers die in strijd zijn met de verklaringen van het paleis. De kwestie lijkt het spervuur ​​​​van inconsistente berichtgeving over de geboorte van Lilibet Diana Mountbatten-Windsor te hebben overwonnen, met name of Harry zijn grootmoeder om haar toestemming vroeg voordat hij de zeer persoonlijke bijnaam van Hare Majesteit als de voornaam van zijn dochter gebruikte of dat hij het haar vertelde na de geboorte van de baby.

De BBC meldde dat de prins niet om toestemming van de koningin had gevraagd voorafgaand aan de officiële geboorteaankondiging, wat Harry ertoe bracht het verhaal heftig te ontkennen en de BBC te dreigen met juridische stappen. Toen ITV naar de situatie vroeg, ontkende een medewerker van het paleis het BBC-rapport niet. De medewerkers van het paleis waren het ook niet eens met het kamp in Sussex, die zeiden dat Harry en Meghan Lilibet Diana aan de koningin voorstelden via video- oproep, het ontkennen van een dergelijke oproep heeft plaatsgevonden.

"Paleisassistenten zouden zeker niet direct iets ontkennen dat Harry en Meghan hebben gezegd zonder de uitdrukkelijke toestemming van de koningin," een insider vertelde Best Life. "Of misschien heeft haar familie haar ervan overtuigd dat ze terug moeten vechten en hebben ze de assistenten gezegd dat te doen. Hoe dan ook, dit is een buitengewone verandering."

Dit is waarom Harry & De voornaam van Meghan’s baby is niet Diana, zeggen insiders.

De verschuiving begon met het interview van Harry en Meghan met Oprah Winfrey.

Harry en Meghan tijdens Oprah-interview in maart 2020CBS

Het paleis zette zich eerder dit jaar schrap voor het ergste toen ze hoorden dat Harry en Meghan een gezamenlijk interview van 90 minuten zouden doen met Oprah Winfrey, maar desondanks waren ze op geen enkele manier voorbereid op de tsunami van berichtgeving in de pers en zwaar beladen kritiek die de koninklijke familie als resultaat op sociale media ontving, waardoor de toekomst van de monarchie in twijfel werd getrokken. De bewering van Harry en Meghan dat ze innerlijk met racisme te maken hadden "De instelling" en dat een niet bij naam genoemd familielid zijn bezorgdheid uitte over de huidskleur van hun nog te worden geboren zoon, het paleis in chaos stortte. Koningin Elizabeth, prins Charles en prins William zaten naar verluidt twee dagen achter gesloten deuren ineengedoken voor crisisbeheersingsbijeenkomsten.

In de officiële verklaring van het paleis zei de koningin gedeeltelijk:, "De aan de orde gestelde kwesties, met name die van ras, zijn zorgwekkend:. Hoewel sommige herinneringen kunnen verschillen, worden ze zeer serieus genomen en zullen ze door de familie persoonlijk worden behandeld. Harry, Meghan en Archie zullen altijd geliefde familieleden blijven." Maar het kwaad was geschied. Slechts enkele dagen nadat het interview was uitgezonden, bezochten William en Kate een school in Londen en toen het paar vertrok, riep een Sky News-reporter in de perskamer naar de prins en vroeg: "Is de koninklijke familie racistisch??" Zonder te stoppen om de vraagsteller persoonlijk aan te spreken, zei William:, "We zijn niet bepaald een racistische familie."

Een inside-bron vertelde Best Life, "Er was een gevoel dat de Sussexen in oorlog waren met het paleis en dat alle regels op het punt stonden te veranderen."

Harry’s kritiek op het ouderschap van prins Charles en indirect respectloze opmerking over de koningin was een eye-opener voor het paleis.

Prins Harry, hertog van Sussex organiseert de trekkingen van de Rugby League World Cup 2021 voor de heren-, dames- en rolstoeltoernooien in Buckingham Palace op 16 januari 2020 in Londen, EngelandChris Jackson/Getty Images

Terwijl hij met Winfrey sprak, onthulde Harry dat zijn vader hem financieel afsloot en een tijdje stopte met het aannemen van zijn telefoontjes. "Ik had drie gesprekken met mijn grootmoeder en twee gesprekken met mijn vader voordat hij mijn telefoontjes niet meer aannam," hij zei. "En toen zei [Prins Charles]: ‘Kun je dit allemaal op schrift stellen??’" Een koninklijke bron vertelde Best Life dat de hogere stafleden van Charles niet wilden dat Harry rechtstreeks naar de koningin zou gaan om te praten over zijn plannen om de koninklijke familie te verlaten zonder dit eerst met zijn vader te bespreken en hem verhinderden om Hare Majesteit te zien. "Die ene beslissing zette een reeks gebeurtenissen in gang die resulteerden in een diepgaande verandering binnen het gezin en het toneel vormden, in Harry’s geest, om zijn vader te belasteren," de insider zei:.

Maar dat was nog maar het begin. In een interview op de podcast Armchair Expert in mei, verdubbelde Harry zijn kritiek op zijn vader en zei dat de reden dat hij niet wilde dat zijn kinderen binnen de grenzen van de koninklijke familie zouden worden opgevoed, was omdat hij de cyclus van "genetische pijn en lijden" dat Charles had doorstaan ​​en vervolgens doorgegeven aan hem en aan William. De prins vertelde gastheer Dax Shepar: "Hij behandelde mij zoals hij werd behandeld."

"Het was een verbluffende berisping van Hare Majesteit en Prins Philip, die slechts enkele weken eerder waren overleden," een koninklijke bron vertelde Best Life. "Paleisassistenten waren woedend dat Harry op zo’n ondoordachte manier zou toeslaan dat hij niet alleen zijn openbare oorlog tegen zijn vader zou blijven voeren, maar ook het ouderschap van de koningin en zijn overleden grootvader in twijfel zou trekken. Zijn beweringen over het krullen van de tenen gingen te ver. Er was een gevoel dat er niets was dat Harry niet zou doen of zeggen."

En voor meer royals-nieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt verzonden, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

De koninklijke familie weet dat ze de Sussexen niet kunnen controleren, maar ze hebben geleerd dat ze hun claims niet ongecontroleerd kunnen laten gaan.

Koningin Elizabeth II en prins Charles, prins van Wales wonen de Braemar Highland Games 2019 bij op 7 september 2019 in Braemar, SchotlandSamir Hussein/WireImage via Getty Images

Ondanks de beschuldigingen van Harry en Meghan in het afgelopen jaar, kwamen de koningin en de rest van de koninklijke familie niet naar buiten om de beweringen van de Sussexen persoonlijk aan te vechten, hoe schadelijk ook. "Hare Majesteit en de rest van de familie moeten altijd boven de strijd staan," een inside-bron vertelde Best Life. "Er is echter niets dat de medewerkers van het paleis ervan weerhoudt om zich uit te spreken wanneer er schadelijke beschuldigingen of onwaarheden worden gezegd. Na het interview met Oprah Winfrey was er een hoop dat het het zou zijn, maar toen Harry’s opmerkingen nog persoonlijker en pijnlijker werden, moest er iets gebeuren."

Nu zet het paleis zich schrap voor meer bombshells uit het kamp van Sussex, vooral wanneer in augustus een bijgewerkte versie van het allesomvattende boek Finding Freedom wordt uitgebracht. In een artikel van april voor Sunday Times meldde koninklijke redacteur Roya Nikkhah dat de nieuwe editie vrijwel alles zal behandelen wat er dit jaar met het paar is gebeurd, van hun interview met Winfrey tot het drama rond de dood van prins Philip. Een van de co-auteurs van het boek, Omid Scobie, ging naar Twitter om het rapport te betwisten dat er nieuwe hoofdstukken zijn toegevoegd.

Maar insiders vermoeden dat er nog veel meer gaat komen. "Als het boek niet praat over hun interviews en alles wat er voor en na de begrafenis van de hertog van Edinburgh is gebeurd, waar valt er dan over te praten?? Natuurlijk zal het zeer vleiend zijn voor Harry en Meghan. De eerste was ronduit fawn," een bron vertelde Best Life. "Het is hoogst onwaarschijnlijk dat een uitgever zou betalen voor een boek waarin de enige nieuwe onthullingen over Archewell of hun ervaring als nieuwe ouders gaan, vooral als dat onderwerpen zijn die Harry en Meghan over zichzelf zouden kunnen schrijven."

Harry & Meghan zou kunnen zijn "Voorgoed uitwerpen" Na dit te hebben gedaan, zeggen insiders:.

Diane Clehane is een in New York gevestigde journalist en auteur van Imagining Diana en Diana: The Secrets of Her Style.

Geef een reactie