De Nr. 1 Reden Waarom Je Volgens De Wetenschap Zou Moeten Bellen In Plaats Van Sms

Er zijn zoveel dingen die u ervan kunnen weerhouden uw dierbaren persoonlijk te zien, van drukke schema’s tot lange afstanden tot een nogal onverwachte pandemie. Gelukkig zijn de mensen die we missen dankzij moderne technologie vaak maar een telefoontje of sms verwijderd. Maar als u iemand bent die meer geneigd is om berichten uit te typen dan verbale, wilt u misschien nog eens nadenken. Volgens de wetenschap, als je je meer verbonden wilt voelen met de mensen met wie je praat, moet je ze bellen in plaats van sms’en. Een nieuwe studie, gepubliceerd in het Journal of Experimental Psychology, ontdekte dat communicatie-interacties met stem, zoals een telefoontje of video- chatten, creëerde sterkere sociale banden dan communicatie door te typen, zoals sms of e-mail. Lees verder om erachter te komen hoe een oproep die kloof kan overbruggen, en voor meer dingen die u nooit via type moet verzenden, vindt u de meest irritante tekst die u de hele tijd verzendt.

Spraakcommunicatie versterkt je band met oude vrienden.

Vrouw die lacht aan de telefoon

In het onderzoek gebruikten onderzoekers verschillende experimenten om verbondenheid te meten. In één daarvan vroegen ze 200 mensen om voorspellingen te doen over hoe het zou zijn om via e-mail of telefoon opnieuw contact te maken met een oude vriend en vervolgens willekeurig mensen toegewezen om het een of het ander te doen. Hoewel mensen verwachtten dat een telefoontje ongemakkelijker zou zijn, maakte het horen van iemands stem de ervaring juist beter.

"Mensen meldden dat ze een significant sterkere band hadden met hun oude vriend aan de telefoon dan met e-mail, en dat ze zich niet ongemakkelijker voelden," studie co-auteur Amit Kumar, een assistent-professor marketing aan de McCombs School of Business, zei in een verklaring:. En voor het enige dat je niet hardop moet zeggen als je je middelbare schoolvrienden belt, ga je naar The Worst Thing You Could Say to an Old Friend.

En het zorgt er zelfs voor dat mensen zich meer verbonden voelen met vreemden.

Blije man aan het videogesprek

In een ander experiment lieten de onderzoekers vreemden met elkaar in contact komen door te sms’en, te praten via videochat of te praten met alleen audio. Ze ontdekten dat beide vormen van spraakcommunicatie – alleen video of audio – de vreemden aanzienlijk meer verbonden lieten voelen dan wanneer ze via tekst communiceerden. En voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Mensen hebben de neiging om te sms’en omdat ze denken dat het makkelijker en duidelijker is.

bijgesneden weergave van senior man die smartphone gebruikt terwijl hij aan tafel zit

Sabrina Romanoff, PsyD, een door Harvard opgeleide klinisch psycholoog gevestigd in New York City, zegt dat mensen de neiging hebben om te sms’en of te e-mailen in plaats van te bellen vanwege het gemak, omdat ze het zien als een gecontroleerde vorm van communicatie waar ze kunnen "corresponderen informatie precies zoals ze bedoeld hebben zonder onverwachte toevoegingen door de andere persoon." En voor de dingen die je niet moet typen tijdens het sms’en, zorg ervoor dat je weet over de 33 dingen die je nooit over tekst zou moeten zeggen.

Het is echter waarschijnlijker dat sms’en je bericht vertroebelt.

droevige peinzende jonge Filipijnse vrouw die sms-berichten of nieuws op smartphone leest

Romanoff zegt dat sms’en het in werkelijkheid moeilijk kan maken om de ware betekenis van een gesprek te achterhalen. "Een telefoontje is eigenlijk handiger als je kijkt naar de netto-effecten van het bericht," ze legt uit. "Elke partij is meer aanwezig, en daardoor in staat om de betekenis achter de inhoud te peilen zonder te piekeren over de eindeloze mogelijke betekenissen achter woorden en interpunctie." En voor het symbool dat je nooit via sms moet verzenden, ontdek waarom mensen je niet vertrouwen als je sms’t met dit leesteken.

Geef een reactie