De Prins Van Wales Wil Zich Heel Graag Verzoenen Met Harry En Hem Zien Verzoenen Met William &Quot; Een Bron Vertelde Best Life

Een van de meest ontroerende en hartverscheurende beelden van de begrafenis van prins Philip op zaterdag was de aanblik van koningin Elizabeth die alleen zat met haar hoofd naar beneden in de bijna lege kapel van St. George’s terwijl de kist van haar man voor haar lag. Door COVID beperkingen, Hare Majesteit was sociaal ver verwijderd van haar familie, van wie de meesten in ver van elkaar verwijderde clusters zaten met hun echtgenoten. De symboliek van het moment was een krachtige, verbluffende herinnering dat alleen de koningin de stabiliteit en standvastigheid van de monarchie van de afgelopen 63 jaar vertegenwoordigt, terwijl haar kinderen en kleinkinderen samen moeten komen om de instelling te moderniseren om het te behouden.

Hoewel ze op 94-jarige leeftijd nog steeds sterk is, leek de koningin kwetsbaar en een stap langzamer dan normaal toen ze uit de Royal Bentley kwam die haar en een van haar hofdames naar de begrafenis bracht. Het stond in schril contrast met de kracht en vastberadenheid waarvoor ze al lang bewonderd werd. Haar meest vertrouwde adviseur, de hertog van Edinburgh, bood vaak zijn steun en advies aan op een manier die niemand anders kon; nu heeft Hare Majesteit haar niet meer "sterkte en blijf" aan haar zijde.

Maar naast een diep gevoeld persoonlijk verlies voor de koningin en haar familie, is het overlijden van prins Philip een keerpunt voor de monarchie, aangezien een historisch tijdperk in het House of Windsor eindigt en een ander begint. Nu haar man weg is, is er een grote verandering die Hare Majesteit van plan is te maken. Lees verder om erachter te komen wat het is, en voor meer informatie over de meest spraakmakende leden van de familie, bekijk The One Thing Harry & Meghan moet doen nu Philip is overleden, zeggen bronnen.

De koningin zal afstand doen van haar verantwoordelijkheden.

De Britse koningin Elizabeth II zit alleen in het katern van St George's Chapel tijdens de uitvaartdienst van de Britse prins Philip, hertog van Edinburgh, in Windsor Castle in Windsor, ten westen van Londen, op 17 april 2021Yui Mok/POOL/AFP via Getty Images

Volgens een bron van het paleis plant de koningin, nu ze weduwe is, een stap die ze nodig acht om ervoor te zorgen dat er een gevoel van standvastigheid is met de kroon. "De koningin heeft te maken met een grote verandering in haar leven. Hare Majesteit bereidt zich al een tijdje voor op dit moment en zal nu steeds meer verantwoordelijkheid delegeren aan de Prins van Wales en de Hertog van Cambridge," zei de insider. "Ze heeft al een tijdje geen buitenlandse reizen meer gemaakt, en hoewel ze slechts enkele dagen na de dood van de hertog van Edinburgh twee verlovingen hield, zien we misschien minder van haar en meer van Charles en prins William die taken uitvoeren die ze aan hen heeft gedelegeerd. Het kan een drastische verandering zijn voor het Britse volk en sommige leden van de familie, maar het is al geleidelijk aan begonnen."

Maar dat betekent niet dat de koningin plannen heeft om af te treden. Robert Lacey, een historisch adviseur van Netflix’ The Crown, vertelde The Independent dat de plannen voor het Platinum Jubilee van volgend jaar in de maak zijn en een indicatie zijn van Hare Majesteit’s vastberadenheid om door te gaan. "Hoewel de koningin misschien een klein stapje terug doet en we meer van prins Charles en prins William zullen zien die representatief werk doen… zal de koningin zeer vastberaden de koningin blijven," Lacey zei:.

En voor meer informatie over wie oorspronkelijk niet aan de goede kant van Hare Majesteit stond, leer meer over The One Thing the Queen Did not Like About Kate Early On, zegt insider.

Prins Charles is nu de patriarch van "De firma."

Pool/Samir Hussein/WireImage via Getty Images

Prins Charles was het enige lid van de koninklijke familie dat Philip bezocht tijdens zijn ziekenhuisverblijf van een maand in februari, waarbij hij in één dag de heen- en terugreis van 200 mijl maakte van zijn huis, Highgrove House, in Gloucestershire naar King Edward VII’s Hospital in Londen. Hoewel het niet bekend is wat ze tijdens het bezoek hebben besproken, keek de prins radeloos bij het vertrek. Na het verblijf van 30 minuten bij zijn vader aan het bed, kwam de prins volgens sommige rapporten met tranen in zijn ogen uit het ziekenhuis.

Charles en zijn vader hadden een moeilijke relatie toen hij opgroeide en de dingen werden meer controversieel tijdens het huwelijk van de prins met prinses Diana, maar ze waren de afgelopen jaren behoorlijk hecht geworden. Nu Philip weg is, is Charles nu de patriarch van "De firma." Hoewel zijn status binnen de instelling niet is veranderd, heeft zijn rol binnen het gezin dat zeker. De koningin zal tijdens deze moeilijke overgang nog meer op Charles vertrouwen.

De prins nam voor het eerst een grotere leidende rol op zich in de nasleep van het rampzalige BBC-interview van prins Andrew toen hij de discussies met de koningin en William leidde, die uiteindelijk resulteerden in het verlies van zijn koninklijke rol en patronage voor Andrew.

In de week voorafgaand aan de begrafenis werd gemeld dat Andrew geloofde dat hij een soort comeback kon maken. Een insider van het paleis vertelde Best Life, "Elke vorm van publieke rol voor Andrew is uitgesloten. De prins van Wales zou dat nooit laten gebeuren."

En voor meer informatie over waar Charles mee te maken heeft, ga je naar The One Way William and Charles "onderschat" Harry, zegt insider.

De koningin is vastbesloten om het gezin bij elkaar te houden.

Koningin Elizabeth II kijkt toe terwijl dragers de kist van prins Philip, hertog van Edinburgh, door de dragers naar St George's Chapel dragen tijdens de begrafenis van prins Philip, hertog van Edinburgh in Windsor Castle op 17 april 2021 in Windsor, Verenigd KoninkrijkYui Mok-WPA Pool/Getty Images

Hoewel ze tijdens de processie werden gescheiden door hun neef Peter Phillips, is er veel bekend geworden over het feit dat William en prins Harry na de begrafenis van Philip samen werden zien praten en wandelen. Hoewel het kan zijn dat de broers besloten om hun meningsverschillen voorlopig opzij te zetten ter ere van hun grootvader, hopen velen dat ze op weg zijn naar een soort van permanente verzoening. Maar het zal even duren voordat de diepe wonden aan beide kanten genezen zijn.

Prins Philip wilde dat zijn kleinzonen een einde zouden maken aan hun vete en, zoals hij altijd zei.., "ga ermee aan de slag." Een koninklijke insider vertelde Best Life, "De koningin overweegt misschien om het rustiger aan te doen, maar ze zal nooit haar overtuiging opgeven dat William en Harry zich zullen verzoenen. Ze heeft de liefde van haar leven verloren en is vastbesloten om het gezin bij elkaar te houden."

En voor meer royals-nieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Charles neemt het voortouw bij het helen van de kloven binnen de familie.

Prins Charles, Prins van Wales, Prins Harry, Hertog van Sussex en Prins Edward, Graaf van Wessex tijdens de begrafenis van Prins PhilipGareth Fuller/WPA Pool/Getty Images

Charles die de rol van patriarch op zich nam, kon niet op een meer verdeeldheid zaaien binnen het gezin. Net zoals Philip regeerde over het gezinsleven van de koninklijke familie, heeft Charles die rol op zich genomen terwijl hij verwikkeld was in een diep eigen conflict. Charles en William zijn hechter geworden sinds prins Harry’s vertrek met hertogin Meghan naar Noord-Amerika, maar zijn relatie met de hertog van Sussex is behoorlijk gespannen.

Tijdens het explosieve interview van de Sussexen met Oprah Winfrey, waarin ook beschuldigingen van racisme binnen de familie waren opgenomen, zei Harry dat hij zich voelde "teleurstellen" door zijn vader, die, zo beweerde hij, hem financieel had afgesneden en een tijdlang niet meer gebeld was. Nu moet Charles zijn eigen breuk met Harry genezen en een manier vinden om zijn zonen weer bij elkaar te brengen. "De prins van Wales wil zich heel graag verzoenen met Harry en hem zien verzoenen met William," een bron vertelde Best Life. "Hij begrijpt dat de toekomst van de monarchie ervan afhangt." En voor meer informatie over wat er moet gebeuren in het belang van de Kroon, bekijk The One Thing William Must Do to Save the Monarchy, Say Insiders.

Diane Clehane is een in New York gevestigde journalist en auteur van Imagining Diana en Diana: The Secrets of Her Style.

Geef een reactie