De Who-Chef Zegt Dat Het Nog Zoveel Jaren Zal Duren

Nu de U.S. nadert de zes maanden van de COVID pandemie en we hebben er allemaal zin in om terug te keren naar een schijn van normaliteit, vraag je jezelf waarschijnlijk af, "Zijn we er al?" met betrekking tot de finishlijn van het coronavirus. Maar aangezien we nog maanden verwijderd zijn van een vaccin en er elke week nieuwe hotspots bijkomen, lijkt het erop dat het virus niet snel zal verdwijnen. Terwijl de directeur van de CDC, Robert R. Redfield, MD, zei onlangs dat hij hoopt dat de U.S. tegen de lente COVID-vrij zal zijn, vanuit een mondiaal perspectief lijkt het erop dat COVID een stuk langer zal bestaan. Tijdens een persconferentie in Genève op aug. 21, het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, deed zijn eigen voorspelling over wanneer COVID wereldwijd zal eindigen, zeggende, "We hopen deze pandemie [in] minder dan twee jaar te beëindigen."

Tedros besprak de COVID-pandemie in verband met de Spaanse griep van 1918, die "duurde twee jaar om te stoppen," hij zei. Maar hij legde uit dat als we erin slagen om te gebruiken "nationale eenheid" en "wereldwijde solidariteit" om een ​​vaccin te vinden, kost het minder tijd om dit nieuwe coronavirus te verslaan.

Voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

"In onze situatie nu met meer technologie, en natuurlijk met meer connectiviteit, heeft het virus [een] betere kans om zich te verspreiden. Het kan snel gaan omdat we nu meer verbonden zijn," hij zei. "Maar tegelijkertijd hebben we ook de technologie om het te stoppen en de kennis om het te stoppen. We hebben dus een nadeel van globalisering, nabijheid, verbondenheid, maar een voordeel van betere technologie."

Tedros leek optimistisch dat samengaan is "echt belangrijk om de beschikbare hulpmiddelen maximaal te gebruiken en in de hoop dat we aanvullende hulpmiddelen kunnen hebben, zoals [een] vaccin."

Hij concludeerde:, "Ik denk dat we het in een kortere tijd kunnen afmaken dan de griep van 1918."

zwarte wereldkaart laat via rode stippen zien waar COVID-uitbraken zijn

De WHO was eerder voorzichtig met het geven van schattingen over hoe lang de pandemie zal duren zonder een bewezen vaccin, benadrukt Reuters. Maar veel andere experts hebben hun voorspellingen gedeeld, hoewel ze minder nauwkeurig waren.

Bijvoorbeeld in een aug. 18 interview met Healthline, Anthony Fauci, MD, directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), werd gevraagd wat er zou moeten gebeuren om hem het gevoel te geven dat hij de.S. heeft COVID verslagen. "Wanneer het percentage testpositiviteit ver naar beneden gaat," antwoordde hij, verwijzend naar het percentage positieve tests. Hij hoopt dat het aantal zo laag kan worden als minder dan 1 procent, wijzend op New York als het zeldzame COVID-succesverhaal. "Ik bedoel, je kijkt nu naar New York City, het is minder dan 1 procent. Dat is wat je wilt dat het hele land is."

In juli vertelde Ugur Sahin, MD, mede-oprichter en chief executive officer van BioNTech SE, aan The Wall Street Journal dat "we zijn pas klaar met dit virus als meer dan 90 procent van de wereldbevolking immuniteit krijgt, hetzij door infectie of door een vaccin." Met een vaccin dat naar verwachting eind 2020 of begin 2021 zal arriveren, komen we steeds dichter bij dat doel. En voor meer COVID-feiten die u moet weten, ga naar Dit zijn de 51 meest voorkomende COVID-symptomen die u zou kunnen hebben.

Jaimie Etkin Jaimie is de hoofdredacteur van Best Life. Lees verder

Geef een reactie