De Zoete Manier Waarop De Eerste Hondenkampioen Van Biden, Biden, Zal Voortleven

Toen president Joe Biden en zijn vrouw Jill Biden, PhD, het Witte Huis betraden, herstelden ze een voormalige presidentiële traditie: eerste huisdieren. De Bidens hadden hun Duitse herderkampioen gedurende zijn tijd als vice-president en ze verwelkomden in 2018 een andere hond van hetzelfde ras, majoor, in hun leven. In januari mochten de twee honden 1600 Pennsylvania Avenue naar huis bellen. Helaas, slechts vijf maanden in zijn stint als eerste hond, stierf Champ op zaterdag 19 juni op 13-jarige leeftijd. De president en de first lady hebben een gezamenlijke verklaring uitgebracht waarin ze aankondigen dat Champ is overleden "rustig thuis" van natuurlijke oorzaken. In hun oprechte bericht deelden ze enkele gevoelens waar elke eigenaar van een huisdier zich mee kan identificeren. Lees verder om erachter te komen op welke lieve manier Biden ervoor heeft gezorgd dat de eerste hond Champ zal voortleven en om te horen over zijn reis naar het Witte Huis.

 De CDC heeft deze huisdieren zojuist verboden vanwege veiligheidsproblemen.

De Bidens noemden Champ hun "constante, geliefde metgezel."

In een Instagram die op het POTUS-account is gepost, kondigden de Bidens het overlijden van Champ aan met een sentimenteel bericht:

Onze harten zijn zwaar vandaag als we jullie allemaal laten weten dat onze geliefde Duitse herder, Champ, vredig thuis is overleden. Hij was onze constante, dierbare metgezel gedurende de afgelopen 13 jaar en werd aanbeden door de hele Biden-familie. Zelfs als Champ’s kracht afnam in zijn laatste maanden, als we een kamer binnenkwamen, trok hij zichzelf onmiddellijk op, zijn staart altijd kwispelend, en zoog ons voor een oorkrab of een buikwrijven. Waar we ook waren, hij wilde zijn, en alles was meteen beter toen hij naast ons was. Hij deed niets liever dan aan het eind van de dag aan onze voeten voor een vuur te kruipen, bij ons te zijn als een geruststellende aanwezigheid in vergaderingen, of zichzelf te zonnebaden in de tuin van het Witte Huis. In zijn jonge jaren was hij het gelukkigst met het achtervolgen van golfballen op het gazon van het Naval Observatory of racen om onze kleinkinderen te vangen terwijl ze door onze achtertuin in Delaware renden. Op onze meest vreugdevolle momenten en in onze meest verdrietige dagen was hij bij ons, gevoelig voor al onze onuitgesproken gevoelens en emoties. We houden van onze lieve, brave jongen en zullen hem altijd missen.

Champ zal voor veel kinderen in de U voortleven.S. vanwege een traditie die Biden had als vice-president.

Win McNamee/Getty Images

Biden was zo gecharmeerd van zijn eerste pup dat hij hem tijdens zijn tijd als vice-president zou uitdelen "kampioen" knuffels om kinderen in nood te troosten in moeilijke tijden. (Er is een versie te koop op de website van het Witte Huis).)

Champ stond bekend om zijn lieve en zachte houding door het perskorps van het Witte Huis dat vaak zijn komen en gaan bedekte. Hij was zo geliefd dat er zelfs een kinderboek werd gemaakt ter ere van hem en majoor.

Voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Champ hielp de terugkeer van honden naar het Witte Huis in te luiden.

Kampioen in campagnevideo voor Joe Biden© Team Joe / Twitter

De Bidens kregen Champ van een fokker in Pennsylvania toen hij nog maar een puppy was. Ze noemden hem naar verluidt Champ ter ere van de vader van de president, die hem zou vertellen "Opstaan ​​kampioen," toen hij voor uitdagingen in het leven stond, volgens The New York Times. Biden maakte er een van zijn campagnebeloften van om een ​​huisdier terug te brengen in het Witte Huis. Een advertentie, hier te zien, promootte Champ & Major voor DOTUS (Dogs of the U.S.).

Naast Champ hebben de Bidens in 2018 Major geadopteerd van de Delaware Humane Association (DHA). Eerste dochter Ashley Biden zag foto’s van Major en zijn vijf nestgenoten op de DHA Facebook-pagina en stuurde ze naar haar ouders, die op zoek waren naar een jongere metgezel voor Champ omdat hij daar op leeftijd kwam, meldde NPR. Drie jaar later werd Major de eerste reddingshond die zijn intrek nam in het Witte Huis, en Champ was daar om hem de kneepjes van het vak te tonen.

Champ was er voor Major tijdens een moeilijke periode.

De honden Champ en Major van de Bidens zijn te zien op de South Lawn van het Witte Huis in Washington, DC, op 31 maart 2021MANDEL NGAN/POOL/AFP via Getty Images

Champ en Major voelden zich thuis in het Witte Huis na vier jaar afwezigheid van huisdieren. Tijdens een interview met People in februari zei de president dat er maar één regel is voor de eerste honden in het Witte Huis: ze zijn niet toegestaan ​​op het meubilair, inclusief bedden en banken. In een andere februari. interview voor The Kelly Clarkson Show, gaf de first lady toe dat hoewel de betrouwbare Champ de regels volgde, ze Major op de bank betrapte.

De kleinkinderen van het stel hadden een speciale band met de eerste pups en bij hun bezoek waren alle regels van tafel. "[Majoor] springt bij hen op bed," vertelde de president aan People.

Toen werden Champ en Major in maart naar Bidens woning in Delaware gestuurd na een melding "bijtincident" tussen majoor en een lid van de veiligheidsdienst van het Witte Huis. Na enkele "herstel" training, beide honden keerden binnen een maand terug naar hun taken in het Witte Huis.

 President Biden heeft zojuist de waarheid onthuld over het incident met zijn hond.

Het Witte Huis was niet de enige regeringswoning van Champ.

SAUL LOEB/AFP via Getty Images

De Bidens zeiden dat Champ het heerlijk vond om in de tuin van het Witte Huis te zonnen, maar hij genoot ook van zijn acht jaar op het vice-presidentiële landgoed in D.C. In zijn jonge jaren, zoals de Bidens in hun verklaring zeiden, was Champ.. "gelukkigste jagen op golfballen op het gazon van het Naval Observatory."

Voormalig First Lady Michelle Obama bracht in zijn vroege dagen veel tijd door met Champ. Ze reageerde op de post op Dr. Biden’s Instagram over het overlijden van Champ. "Champ was zo’n goede jongen en we weten hoeveel hij door de jaren heen voor je familie heeft betekend. Barack en ik sturen al onze liefde naar jou, @POTUS en de hele Biden-familie," schreef ze in de reacties.

In mei namen de Obama’s afscheid van hun eerste hond Bo, die ze kregen toen voormalig president Barack Obama het Witte Huis binnenkwam. Destijds was Dr. Biden zei dat haar hart bij de familie Obama lag. "Het is zo hartverscheurend om afscheid te nemen van een huisdier," schreef ze op Instagram een ​​maand voordat ze hetzelfde zou moeten doen.

President Biden is van plan om dit langverwachte eerste huisdier toe te voegen.

Geef een reactie