Deze 2 Mensen Mogen Het Covid-Vaccin Niet Krijgen, Zegt De Fda-Functionaris

Het is duidelijk dat sommige mensen hun bedenkingen hebben over het coronavirusvaccin: A Dec. Enquête uit 2020 van de Kaiser Family Foundation wees uit dat 27 procent van het publiek nog steeds aarzelt om zich te laten inenten. Het is echter bewezen dat het vaccin voor de meeste mensen veilig is. Een functionaris van de Food Drug and Administration (FDA) heeft zojuist bevestigd dat er maar twee mensen zijn die geen vaccin zouden moeten krijgen: degenen die een bekende allergie hebben voor een van de ingrediënten van de vaccins, en degenen die een slechte allergische reactie hadden op hun eerste dosis. Blijf lezen voor meer informatie over deze groepen en voor ander vaccinnieuws. Als u dit onlangs heeft gedaan, kunt u een slechte vaccinreactie krijgen.

Er zijn verschillende discussies geweest over mensen met allergieën en de COVID vaccin. En hoewel sommige allergieën een reden zijn om te wachten met vaccineren, zegt Peter Marks, MD, de directeur van het Center for Biologics Evaluation and Research van de FDA, dat de meeste dat niet zijn.

"Op dit moment zijn de enige dingen die ervoor zorgen dat je je niet laat vaccineren, als je een bekende allergie had voor een van de dingen die in de vaccins zitten of als je een slechte allergische reactie had op de eerste injectie," Marks zei tijdens een video- evenement georganiseerd door BlackDoctor.org op Jan. 7.

Momenteel zijn er twee COVID-vaccins beschikbaar in de Verenigde Staten: Pfizer en Moderna. Beide shots bieden een volledige lijst van hun ingrediënten op de FDA-site.

Toen specifiek werd gevraagd naar allergieën voor schaaldieren, zei Marks dat dit was: "geen reden om niet gevaccineerd te worden." Hij zei echter wel dat u uw leverancier moet informeren als u deze allergie of een andere heeft, zoals: "alle aanbieders die het vaccin op dit moment geven, zijn voorbereid op allergische reacties, en u moet het hen vertellen, zodat ze een beetje meer voorzorgsmaatregelen kunnen nemen."

Deze voorzorgsmaatregelen omvatten het iets langer monitoren van deze patiënten. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zeggen dat elke patiënt met een voorgeschiedenis van allergische reactie op een vaccin of injecteerbare therapie en iedereen met een voorgeschiedenis van ernstige allergische reacties, bekend als anafylaxie, gedurende 30 minuten na hun injectie moet worden gecontroleerd. Alle anderen kunnen na slechts 15 minuten worden ontslagen.

Hoewel online gesprekken het lijken alsof er verschillende ernstige gevallen van allergische reacties op het COVID-vaccin zijn geweest, zijn deze reacties eigenlijk vrij zeldzaam, volgens de CDC. In een rapport vrijgegeven Jan. 6, zegt de CDC dat het slechts 21 gevallen van ernstige allergische reactie heeft bevestigd van de eerste.9 miljoen vaccindoses coronavirus toegediend. Er zijn geen sterfgevallen gemeld en 20 van deze personen zijn al hersteld en naar huis gestuurd op het moment van publicatie van het rapport.

De CDC keek naar de voorgeschiedenis van allergieën en allergische reacties van deze patiënten en deelde hun bevindingen. Blijf lezen voor enkele van de factoren achter de slechte reacties van deze vaccinontvangers, en voor meer richtlijnen voor coronavirusvaccins, heeft de FDA net beslist dat u deze 4 dingen niet kunt doen met de COVID-vaccins.

1 Eerdere vaccins

Covid-vaccin

De CDC meldde dat een 55-jarige vrouw met een voorgeschiedenis van een ernstige allergische reactie op het rabiësvaccin werd behandeld voor anafylaxie na het COVID-vaccin. Een andere was een 44-jarige vrouw met een voorgeschiedenis van anafylaxie als gevolg van het griepvaccin. En voor meer nieuws over coronavirus: als u deze vitamine mist, loopt u het risico op ernstige COVID, zegt een nieuwe studie.

2 Sulfa-medicijnen

Vrouw in badkamer kijkt naar pilfles

Vier van degenen die een ernstige allergische reactie op het COVID-vaccin ervoeren, hadden een voorgeschiedenis van allergieën gerelateerd aan sulfamedicijnen. Alle vier waren vrouwen van 29 tot 60 jaar oud. Sulfamedicijnen omvatten sommige diabetesmedicatie, ontstekingsremmende medicijnen, diuretica en meer. En voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

3 noten

vrouw pakt een noot uit een mand met noten

Er werden twee gevallen gemeld bij personen met een notenallergie. De ene was een 40-jarige vrouw die ook allergieën had die verband hielden met sulfamedicijnen, maar een voorgeschiedenis had van ernstige allergische reacties op walnoten. De andere was een 46-jarige vrouw met een allergie voor hydrocodon en noten, maar zonder anafylaxie. En voor meer informatie over de huidige stand van zaken van de pandemie, bevindt de nieuwe COVID-stam zich nu in deze 8 staten.

4 steken

Bijensteek doet het lichaam

Een van de anafylaxiepatiënten was een 33-jarige vrouw die allergisch was voor wespensteken. Een andere was een 30-jarige vrouw die allergisch was voor bijensteken. Beide hersteld ten tijde van het CDC-rapport. En als je graag je kans wilt maken, dit zijn de eerste apotheken waar je het COVID-vaccin kunt krijgen.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie