Deze 3 Spijsverteringssymptomen Kunnen Tekenen Zijn Dat U Covid Heeft

Hoewel algemeen bekend is dat coronavirus ernstige ademhalingscomplicaties veroorzaakt, onthult nieuw onderzoek dat het ook enkele verrassende – en mogelijk ernstige – symptomen elders in het lichaam kan hebben. Volgens een nieuwe recensie van onderzoek gepubliceerd in Abdominal Radiology, zijn er drie potentieel ernstige spijsverteringssymptomen geassocieerd met: COVID-infecties die kan worden aangezien voor andere aandoeningen. Lees verder om te ontdekken welke gevaarlijke COVID-symptomen u niet kunt negeren. En als je jezelf veilig wilt houden, bekijk dan de 4 plaatsen waar je het meest waarschijnlijk COVID zult krijgen tijdens de huidige golf.

Bij het beoordelen van 36 onderzoeken naar coronavirus die tussen 31 maart en 15 juli 2020 zijn gepubliceerd, ontdekten onderzoekers van de afdeling Radiologie en Diagnostische Beeldvorming van de Universiteit van Alberta dat 18 procent van de COVID-patiënten spijsverteringssymptomen ervoer, waarbij 16 procent van de coronaviruspatiënten uitsluitend gastro-intestinale symptomen ervoer. Terwijl de meerderheid van de COVID-patiënten met gerelateerde spijsverteringsproblemen veelvoorkomende symptomen ervoer, zoals verlies van eetlust, misselijkheid, braken, diarree en buikpijn, had een klein deel last van darmontsteking, lucht in de darmwand en darmperforatie.

Hoewel de Mayo Clinic meldt dat darmontsteking kan optreden met symptomen die vaak voorkomen bij andere spijsverteringsaandoeningen, waaronder vermoeidheid, buikpijn, onbedoeld gewichtsverlies, gebrek aan eetlust, diarree en bloed in de ontlasting, kunnen de andere twee symptomen ernstige – en zelfs dodelijke resultaten.

Lucht in de darmwand – ook bekend als pneumatosis intestinalis – kan zich presenteren met een opgezwollen buikstreek, pijn, diarree en bloed in de ontlasting, volgens een studie uit 2018 gepubliceerd in BMC Gastroenterology.

Darmperforaties kunnen daarentegen gepaard gaan met koorts, koude rillingen, hevige buikpijn, misselijkheid, braken en, als de inhoud van uw spijsverteringskanaal buiten uw darmen lekt, kan dit leiden tot sepsis, een mogelijk dodelijke reactie op infectie. Hoewel deze symptomen beangstigend kunnen zijn, is COVID niet de enige potentiële boosdoener achter hen. "Als je deze dingen ziet, wil dat nog niet zeggen dat een patiënt COVID-19 heeft. Het kan verschillende mogelijke oorzaken hebben," hoewel ze nog steeds moeten worden onderzocht door medische professionals, zei Mitch Wilson, MD, een van de co-auteurs van de studie, in een verklaring.

Dit zijn echter niet de enige verrassende COVID-symptomen die u zou kunnen ontwikkelen – lees verder om te ontdekken welke potentieel ernstige coronavirussymptomen u gemakkelijk voor iets anders zou kunnen verwarren. En als je je zorgen maakt dat je mogelijk bent blootgesteld aan coronavirus, houd er dan rekening mee dat dit vreemde symptoom het vroegste teken kan zijn dat je COVID hebt, zegt de studie.

Lees het originele artikel over Best Life.

1 Delirium

Delirium – gedefinieerd als a "ernstige stoornis in mentale vermogens" veroorzaakt vaak verwarring – is een ernstig COVID-symptoom dat vaak kort na infectie optreedt. Uit een onderzoek uit 2020, gepubliceerd in het HSOA Journal of Clinical Immunology and Immunotherapy, bleek dat 84 procent van de COVID-patiënten in een Frans onderzoek neurologische symptomen vertoonde, waaronder delirium. Onderzoekers merkten op dat deze veranderingen verband kunnen houden met een gebrek aan zuurstof naar de hersenen of een ontsteking van neuronen in de hersenen als gevolg van het coronavirus. En als je jezelf wilt beschermen, weet dan dat dit verrassende supplement je COVID-risico kan verminderen, zegt een nieuwe studie.

2 Veranderingen in uw smaak- en reukvermogen

Vrouw probeert een kopje koffie te ruiken

Hoewel het verlies van smaak en geur vaak gemelde symptomen van COVID zijn, is er nog een andere manier waarop uw reuksysteem door het virus kan worden aangetast. In sommige gevallen zullen personen met coronavirus onaangename smaken ruiken of proeven wanneer ze eten, inclusief de geuren van benzine of rottend voedsel. En voor meer informatie over je reukvermogen en coronavirus, ga je naar If You Can’t Smell These 2 Things, You May Have COVID.

3 Huiduitslag

Dermatoloog die patiënt inspecteert op huidkanker

Als je een webachtige uitslag op je huid hebt opgemerkt, is het tijd om het naar de dokter te brengen voor een COVID-test. Volgens een oktober. 2020-onderzoek naar COVID "langeafstandsvervoerders"- personen die gedurende 60 dagen of langer symptomen ervaren – 100 procent van de COVID-positieve personen die retiforme purpura, een webachtige huiduitslag, ervoeren, werden uiteindelijk in het ziekenhuis opgenomen. En voor meer up-to-date COVID-nieuws in je inbox, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

4 Slapeloosheid

Een depressieve oudere man die in bed ligt, kan niet slapen van slapeloosheid

Hoewel je zorgen maken over je COVID-risico er zeker voor kan zorgen dat je gaat woelen en draaien, kan het virus zelf meer dan een paar slapeloze nachten veroorzaken. Volgens de Facebook-groep Survivor Corps, die de symptomen van het coronavirus catalogiseert en ondersteuning biedt aan COVID-overlevenden, zeiden meer dan 1.500 personen die herstelden van het virus dat ze worstelden met aanhoudende slaapproblemen. En voor meer informatie over waar mensen zich zorgen moeten maken over het virus, leest u hoe erg de COVID-uitbraak in uw land is.

Sarah Crow Sarah Crow is hoofdredacteur bij Eat This, Not That!, waar ze zich richt op nieuws over beroemdheden en gezondheidsverslaggeving. Lees verder

Geef een reactie