Deze Mensen Mogen Geen 2 Doses Van Het Covid-Vaccin Krijgen, Zegt De Cdc

als de COVID-19 vaccin wordt in heel Amerika uitgerold, velen wachten niet zo geduldig op hun beurt om ingeënt te worden. Maar bepaalde mensen is verteld om voorzichtig te zijn met het vaccin. Eerder deze maand, nadat twee medewerkers van de National Health Service (NHS) in de U.K. een allergische reactie op het Pfizer-vaccin had, gaf medisch directeur Stephen Powis van de NHS een verklaring af waarin stond dat: "mensen met een significante voorgeschiedenis van allergische reacties [moeten] deze vaccinatie niet krijgen." Een paar dagen later, toen er nog een paar reacties waren gemeld, suggereerde de adviescommissie voor immunisatiepraktijken (ACIP) van de Centers for Disease Control And Prevention (CDC) dat patiënten met een voorgeschiedenis van allergische reacties gedurende 15 tot 30 minuten na het krijgen van de vaccin. En nu is er nog een waarschuwing voor mensen met allergieën van de CDC: "Als u een ernstige allergische reactie krijgt nadat u de eerste injectie heeft gekregen, mag u de tweede injectie niet krijgen," de CDC adviseert in nieuwe richtlijnen gepost op december. 19. Lees verder voor meer informatie, en voor inzicht in wanneer u zich mogelijk kunt laten vaccineren, ga naar If You Did This in 2020, You Can Get Your COVID Vaccine Earlyer.

Lees het originele artikel over Best Life.

Wat kwalificeert als een ernstige reactie??

Vergrootglas CDC webpagina bekijken

In de richtlijnen van de CDC staat dat: "een allergische reactie wordt als ernstig beschouwd wanneer een persoon moet worden behandeld met epinefrine of EpiPen of als hij naar het ziekenhuis moet." En voor meer vaccinwaarschuwingen, ga naar Zal de nieuwe COVID-stam het vaccin nutteloos maken?? Experts wegen mee.

Wat als u een voorgeschiedenis heeft van allergische reacties in het algemeen??

De CDC legt uit dat degenen waarvan bekend is dat ze bijwerkingen hebben op voedsel, huisdieren, latex of omgevingsfactoren, nog steeds normaal kunnen worden gevaccineerd. Degenen met allergieën voor orale medicatie of die een bredere familiegeschiedenis van allergische reacties hebben, zijn ook duidelijk.

Iedereen met een bekende voorgeschiedenis van ernstige allergische reacties op vaccins moet echter met hun arts overleggen voordat ze doorgaan met de COVID-19-injectie. En voor meer informatie over tekenen dat u mogelijk het virus heeft gehad, bekijk deze 2 vreemde symptomen die kunnen betekenen dat u al COVID heeft gehad.

Wat is er gebeurd met degenen die ernstige reacties op het vaccin hadden??

Vrouw met covid-19 vaccin

De update van de CDC volgt op meldingen van vijf allergische reacties bij patiënten die het Pfizer-BioNTech-vaccin hadden gekregen in de V.S.S. Deze incidenten worden momenteel onderzocht door de U.S. Food and Drug Administration (FDA), meldt Reuters, maar degenen die door deze bijwerkingen zijn getroffen, zijn hersteld. En voor meer up-to-date nieuws over COVID dat rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Wat veroorzaakt dit soort reacties??

Flesjes met COVID-19-vaccin zitten op een rij

Het is momenteel onduidelijk, maar het tijdschrift Science meldt dat de allergische reactie "kan te wijten zijn aan een verbinding in de verpakking van het boodschapper-RNA (mRNA) dat het hoofdbestanddeel van het vaccin vormt." Het Moderna-vaccin bevat ook de verbinding polyethyleenglycol (PEG).

Hoewel PEG niet eerder in vaccins is gebruikt, wordt het vaak aangetroffen in geneesmiddelen die af en toe anafylaxie hebben veroorzaakt (het wordt ook regelmatig gebruikt in alledaagse producten zoals tandpasta en shampoo). Op dit moment is dit echter slechts een theorie: "Totdat we weten dat er echt een PEG-verhaal is, moeten we heel voorzichtig zijn om daarover te praten als een uitgemaakte zaak," Alkis Togias, MD, afdelingshoofd van Allergy, Astma en Airway Biology bij het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), vertelde Science. En voor meer informatie over het laatste vaccinnieuws, ga naar Als u hier allergisch voor bent, moet u wachten om het COVID-vaccin te krijgen.

John Quinn John Quinn is een in Londen gevestigde schrijver en redacteur die gespecialiseerd is in lifestyle-onderwerpen. Lees verder

Geef een reactie