Deze Professionele Atleet Is Nog Steeds Niet Hersteld Maanden Na De Covid-Diagnose

Utah Jazz-speler Rudy Gobert was de eerste professionele atleet die positief testte voor COVID-19 begin maart. Nu onthult hij dat hij nog steeds worstelt met de nadelige gevolgen van het virus. De in Frankrijk geboren NBA-aanvaller werd meer dan drie maanden geleden een begrip toen hij positief testte, wat er uiteindelijk toe leidde dat de NBA hun seizoen opschortte.

Maar in een interview met het in Frankrijk gevestigde sportcentrum L’equipe zei Gobert dat hij nog steeds niet volledig hersteld is van COVID-19, ook al werd bij hem aanvankelijk meer dan drie maanden geleden de diagnose coronavirus gesteld. "De smaak is terug, maar de geur is nog steeds niet 100 procent. Ik kan de geuren ruiken, maar niet van ver. Ik sprak met specialisten, die me vertelden dat het wel een jaar kon duren," Gobert zei:.

Utah jazz-forward rudy golbert rekt zich uit

Een van de vele uitdagingen die het coronavirus met zich meebrengt, is dat medische en volksgezondheidsexperts in realtime leren hoe COVID-19 het lichaam aanvalt en wat de aanhoudende effecten van het virus zijn. Goberts voorbeeld van zijn nog steeds aanhoudende anosmie (het verlies van geur) lijkt een ander voorbeeld te zijn van hoe COVID-19 delen van de hersenen aanvalt en in sommige gevallen langetermijneffecten op de neurologische functie kan veroorzaken.

Medische experts zien nu langdurige symptomen waar sommige coronaviruspatiënten mogelijk voor altijd mee moeten leven. Deze omvatten ademhalingsproblemen, neurocognitieve problemen, cardiovasculaire complicaties en een hoger risico op bloedstolsels. Er zijn ook gegevens die erop wijzen dat er een groeiend aantal beroertes is geweest onder patiënten die herstellen van het virus.

Voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Natuurlijk, wat negatieve symptomen betreft, is reukverlies waarschijnlijk niet het ergste aanhoudende effect, en heeft het zeker geen invloed op het basketbalveld waar Gobert zijn beroep uitoefent. Maar aangezien de NBA hun seizoen volgende maand wil herstarten, blijven er vragen rijzen over de voortdurende veiligheid van alle atleten die deelnemen aan competities op elk niveau, van professionele tot kleine competities. En voor meer informatie hierover, ga naar Dr. Fauci heeft zojuist een enorme bom laten vallen op sportfans over de hele U.S.

Geef een reactie