Dit Covid-Vaccin Heeft Het Laagste Percentage Bijwerkingen Dat Uit Gegevens Blijkt

Als je je aan het voorbereiden bent om je COVID vaccin, heeft u misschien enkele vragen over wat u kunt verwachten?. Het is geen geheim dat alle drie de door nood goedgekeurde opties gepaard gaan met bijwerkingen, maar het goede nieuws is dat ze meestal slechts licht tot matig zijn en meestal niet langer dan 48 uur duren. Vergeleken met het oplopen van COVID zelf, is het een kleine prijs om te betalen voor een beschermingsniveau dat de "extreem vertrouwen" van experts, waaronder COVID-adviseur van het Witte Huis, Anthony Fauci, MD.

Maar welke vaccinoptie heeft het laagste aantal bijwerkingen?? De gegevens zijn binnen en er is één prik die de andere lijkt te overtreffen als het gaat om het comfort van de patiënt. Volgens klinische onderzoeksrapporten van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is het duidelijk dat Johnson & Het vaccin van Johnson veroorzaakt de minste kans op de vier meest voorkomende klachten: pijn op de injectieplaats, vermoeidheid, hoofdpijn en spierpijn.

Omdat Pfizer en Moderna beide vaccinatieschema’s met twee doses aanbieden, terwijl Johnson & Johnson wordt geleverd in de vorm van een injectie met een enkele dosis, sommige ontvangers van een dubbele dosis hebben het extra ongemak dat ze hun bijwerkingen twee keer ervaren. De gegevens van de FDA laten zien dat de tweede injecties ook de neiging hebben om meer bijwerkingen te veroorzaken, en anekdotisch hebben veel mensen gemeld dat hun symptomen de tweede keer heviger worden.

Dus hoewel experts het publiek hebben aangespoord om elk vaccin te nemen dat voor hen beschikbaar is, kan het geen kwaad om te weten wat je kunt verwachten als je je kans krijgt. Lees verder om te zien welke bijwerkingen u het meest waarschijnlijk zult ervaren met elk vaccin, en om erachter te komen hoe het vaccin u persoonlijk kan beïnvloeden. Dit is waarom de helft van de mensen sterkere bijwerkingen van het vaccin heeft, zegt CDC.

1 Pijn op de injectieplaats

Bijgesneden opname van een jonge man die ongemak in zijn bovenarm ervaart

Patiënten die de bijwerking meldden na de eerste Moderna-injectie: 86.9 procent Patiënten die de bijwerking meldden na de tweede Moderna-injectie: 90.1 procent Patiënten die de bijwerking meldden na de eerste Pfizer-injectie: 83.1 procent Patiënten die de bijwerking meldden na de tweede Pfizer-injectie: 77.8 procent Patiënten die de bijwerking meldden na de Johnson & Johnson-schot: 58.6 procent

En voor het laatste COVID-nieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, meld je je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

2 Vermoeidheid

Vermoeide of vermoeide vrouw in bed

Patiënten die de bijwerking meldden na de eerste Moderna-injectie:.5 procent Patiënten die de bijwerking meldden na de tweede Moderna-injectie: 67.6 procent Patiënten die de bijwerking meldden na de eerste Pfizer-injectie:.4 procent Patiënten die de bijwerking meldden na de tweede Pfizer-injectie: 59.4 procent Patiënten die de bijwerking meldden na de Johnson & Johnson-schot: 44.4 procent

En voor meer informatie over bijwerkingen van het COVID-vaccin, ga je naar If You Have This Vaccine Side Effects, Don’t Get Another Shot, zegt CDC.

3 Hoofdpijn

Jonge zakenman die ogen wrijft aan bureau/fizkes

Patiënten die de bijwerking meldden na de eerste Moderna-injectie: 35.4 procent Patiënten die de bijwerking meldden na de tweede Moderna-injectie: 62.8 procent Patiënten die de bijwerking meldden na de eerste Pfizer-injectie:.9 procent Patiënten die de bijwerking meldden na de tweede Pfizer-injectie:.7 procent Patiënten die de bijwerking meldden na de Johnson & Johnson-schot: 43.8 procent

4 Spierpijn

Man die lijdt aan spierpijn en hoofdpijn

Patiënten die de bijwerking meldden na de eerste Moderna-injectie:.7 procent Patiënten die de bijwerking meldden na de tweede Moderna-injectie:.3 procent Patiënten die de bijwerking meldden na de eerste Pfizer-injectie: 21.3 procent Patiënten die de bijwerking meldden na de tweede Pfizer-injectie: 37.3 procent Patiënten die de bijwerking meldden na de Johnson & Johnson-schot: 39.1 procent

En voor meer essentieel vaccinnieuws, gaf de CDC zojuist deze nieuwe waarschuwing over uw tweede COVID-injectie.

Lauren Gray Lauren Gray is een schrijver, redacteur en adviseur uit New York. Lees verder

Geef een reactie