Dit Ene Ding Kan Eindelijk Je Stinkende Voeten Verhelpen, Zegt Een Studie:

Soms is douchen gewoon niet genoeg om je zo fris en schoon te laten ruiken als je zou willen, vooral als het om je voeten gaat. Volgens een onderzoek van Odor-Eaters, onder een groep van 2000 ondervraagde volwassenen, zei meer dan een op de 10 dat hun stinkende voeten een constant probleem waren, waarbij 19 procent beweerde paranoïde te zijn over het feit dat anderen hun onaangename opmerken. geur. De wetenschap heeft misschien voor eens en altijd een oplossing bedacht voor die onwelriekende tootsies – dus lees verder om te ontdekken hoe je die funky voetgeur voorgoed kunt wegwerken. En voor meer inzicht in hoe uw persoonlijke hygiëne zich verhoudt, ga naar Dit is hoe vaak u echt zou moeten douchen, zeggen artsen.

Volgens onderzoek gepresenteerd op de Oct. 2020 virtuele bijeenkomst van de European Academy of Dermatology and Venerology, een specifiek type sok kan mensen die last hebben van voetgeur mogelijk helpen om aanzienlijk beter ruikende voeten te krijgen. De sokken in kwestie, ontwikkeld door de Royal Thai Airforce, zijn gecoat in nanodeeltjes van zinkoxide (ZnO-NP), een stof die vaak wordt aangetroffen in producten voor persoonlijke verzorging, zoals roosshampoo, zonnebrandcrème en luieruitslagcrème.

bijgesneden opname van man zittend op bed en lijdend aan voetpijnLightField Studio’s /

Van de 148 marine-cadetten die deelnamen aan het onderzoek, verminderden degenen die de met zinkoxide gecoate sokken droegen hun zweetvoeten aanzienlijk en hadden ze minder kans op het ontwikkelen van keratolyse met putjes, een bacteriële infectie die kan bijdragen aan de geur van voeten.

Hoewel de specifieke sokken die in het onderzoek zijn gebruikt nog niet op de markt zijn gebracht, zijn er talloze massamarktsokken met zinkoxide erin die dragers voorlopig enige verlichting kunnen bieden.

Lees verder om meer manieren te ontdekken om jezelf elke dag fris als een madeliefje te laten ruiken. En als je je schone routine wilt perfectioneren, kijk dan eens naar Dit zijn de enige 3 lichaamsdelen die je elke dag moet wassen, zegt de dokter.

Lees het originele artikel over Best Life.

1 Poets je tanden minstens vier minuten per dag.

Shot van een knappe jongeman die thuis zijn tanden poetst in de badkamer

Als je adem niet prettig is, zorg er dan voor dat je minstens twee keer per dag twee minuten per keer poetst. De American Dental Association (ADA) raadt aan twee keer per dag te poetsen met een fluoridetandpasta, minstens één keer per dag te flossen en regelmatig een tandarts te bezoeken voor reinigingen om die chompers wit en je adem fris te houden. En als u een vervelende situatie wilt vermijden, bewaart u uw tandenborstel zo op de slechtst mogelijke manier.

2 En schraap je tong.

tongschraper op het aanrecht in de badkamer/Korovina Anastasia

Regelmatig poetsen geeft je niet de frisse adem die je wilt? Dan kun je overwegen om ook je tong te schrapen als onderdeel van je mondverzorgingsroutine. Volgens een studie uit 2008, gepubliceerd in de Archives of Oral Biology, verminderde het opnemen van tongschrapen in de mondhygiëneroutines van patiënten de hoeveelheid potentieel geurveroorzakende bacteriën in hun mond aanzienlijk. En voor meer tips voor mondhygiëne, kijk op Hoe vaak u uw tandenborstel echt moet vervangen, zeggen tandartsen.

3 Was uw handen gedurende de dag minimaal 20 seconden.

Close-up weergave man hand verzamelen helder water dat uit de kraan in de menselijke handpalm stroomt, concept van persoonlijke hygiëne en ochtendroutine, wereldwijde klimaatopwarming en wereldwijd watercrisisprobleem

Als je alleen je handen wast na gebruik van de badkamer, moet je meer tijd bij de gootsteen doorbrengen, vooral tijdens de coronaviruspandemie.

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) raden aan om uw handen minimaal 20 seconden met water en zeep te wassen voordat u het huis verlaat en nadat u op uw bestemming bent aangekomen; voor, tijdens en na het bereiden van voedsel; voor het eten; voor en na het aanraken van een wond of snee; voor en na de zorg voor iemand die ziek is; na gebruik van de badkamer; na het aanraken van dieren of huisdieren, hun voedsel of afval; na het aanraken van afval; na het verschonen van luiers of het helpen afvegen; en nadat u niest, hoest of uw neus snuit. En voor meer geweldige tips voor persoonlijke verzorging in je inbox, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

4 Was deze drie delen van je lichaam elke dag met zeep.

Voeten in douche, close-up van vloer en afvoer

Experts zeggen dat je niet je hele lichaam dagelijks met zeep hoeft te wassen, zolang je maar drie cruciale gebieden aanpakt: je voeten, je oksels en je lies. "De rest van je lichaam doet het prima met een spoeling, zelfs na een zweterige training," Robynne Chutkan, MD, oprichter van het spijsverteringscentrum voor vrouwen, legde uit aan Health. En voor dat ene lichaamsdeel dat je met rust moet laten, ga je naar The One Body Part You Should Never Clean, volgens artsen.

Sarah Crow Sarah Crow is hoofdredacteur bij Eat This, Not That!, waar ze zich richt op nieuws over beroemdheden en gezondheidsverslaggeving. Lees verder

Geef een reactie