Dit Hele Voedingsbedrijf Is Gewoon Gestopt Vanwege Veiligheidsproblemen

De pandemie heeft onmiskenbaar een nadelig effect gehad op veel bedrijven, waarbij bedrijven links en rechts hun deuren moesten sluiten vanwege het verminderde voetverkeer in verband met COVID-gerelateerde afsluitingen. Een populair voedingsbedrijf heeft echter net zijn winkel gesloten na meer dan een decennium in het bedrijfsleven – en het is niet de pandemie achter het besluit van het bedrijf om te sluiten. Lees verder om te ontdekken welk geliefd voedingsbedrijf zojuist zijn deuren voorgoed heeft gesloten.

Als je een van deze broden hebt gekocht, eet ze dan niet, zeggen de makers:.

Pure Éire Dairy kondigde haar beslissing aan om permanent te sluiten.

glas en kruik melk op de voorgrond voor koeien op de boerderij/aquariagirl1970

Op 18 juli kondigde Pure Éire Dairy and Creamery of Othello, Washington aan dat het zijn activiteiten voorgoed zou stopzetten.

"Zoals je waarschijnlijk wel weet, heeft ons gezin besloten om naar een nieuw ’tijdperk’ te gaan en onze zuivelfabriek te sluiten. We voelen ons zo gelukkig dat we onze kleine droom hebben kunnen waarmaken en een succesvol bedrijf hebben kunnen runnen op basis van onze persoonlijke overtuigingen," zeiden de eigenaren van het bedrijf in een verklaring op de Facebook-pagina van het bedrijf.

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor het laatste nieuws over winkelsluitingen, rechtstreeks in uw inbox!

De producten van het bedrijf werden in juni teruggeroepen vanwege besmetting.

Een kom verse yoghurt op een tafel met een houten lepel

In mei kondigde het Washington State Department of Health (DOH) aan dat het zes gevallen van E . had geïdentificeerd. coli die personen in meerdere provincies in de staat Washington treft, waaronder drie personen die ziekenhuisopname nodig hadden en één die hemolytisch-uremisch syndroom (HUS) ontwikkelde, dat kan leiden tot nierbeschadiging en ook schade aan andere organen kan veroorzaken.

Op 23 juni had de DOH de uitbraak in verband gebracht met degenen die Pure Éire Dairy Yogurt of PCC Community Market-merkyoghurt hadden geconsumeerd of ermee in contact waren geweest, dit laatste een product dat ook wordt geproduceerd door Pure Éire Dairy and Creamery. In totaal ontwikkelden 17 mensen E. coli-infecties, 10 werden opgenomen in het ziekenhuis, 4 ontwikkelden HUS en geen enkele stierf.

Na de uitbraak en het DOH-onderzoek kondigde Pure Éire aan dat het was gestopt met de productie en verkoop van yoghurt.

Pure Éire-producten waren eerder teruggeroepen vanwege veiligheidsproblemen.

Rauwe melk in een emmer gietenChoksawatdikorn /

De terugroepactie voor yoghurt in 2021 was niet de enige keer dat een Pure Éire-product van de markt werd gehaald vanwege zorgen over besmetting.

In juni 2013 riep Pure Éire zijn rauwe melk terug nadat werd ontdekt dat het product op dezelfde manier besmet kan zijn met E. coli. De terugroepactie werd aangekondigd minder dan een maand nadat het bedrijf een aantal van zijn melk- en roomproducten had teruggeroepen vanwege onjuiste pasteurisatie; er werden geen ziekten gemeld die verband hielden met de consumptie van de onjuist gepasteuriseerde producten op het moment dat de terugroepactie werd aangekondigd.

De eigenaren van Pure Éire zeggen dat de beslissing om te sluiten geen verband houdt met de terugroepacties.

Koeien die in de wei hangeninventbart/

Hoewel terugroepacties zelden goed zijn voor een klein bedrijf, stelt Pure Éire dat de recente E. coli-uitbraak speelde geen rol bij de beslissing van het bedrijf om te sluiten.

"We zijn niet gesloten door een van de overheidsinstanties, en we hebben ook nooit een probleem met de zuivelfabriek gevonden. We besloten dat het tijd was om ons op ons gezinsleven te concentreren," zeiden de eigenaren van het bedrijf in een verklaring:.

Food Safety News meldt echter dat het bedrijf ook het onderwerp is van twee rechtszaken die zijn aangespannen in de staat Washington namens minderjarige kinderen die naar verluidt ziek zijn geworden na het consumeren van Pure Éire-yoghurt, en beweren nalatigheid van de kant van het zuivelmerk.

Als je deze 2 populaire smaakmakers hebt, gooi ze dan nu weg, zegt de FDA:.

Sarah Crow Sarah Crow is hoofdredacteur bij Eat This, Not That!, waar ze zich richt op nieuws over beroemdheden en gezondheidsverslaggeving. Lees verder

Geef een reactie