Dit Is De Grootste Zorg Die Artsen Hebben Over Het Covid-Vaccin

De Covid-vaccin is bijna klaar om te beginnen met de distributie in de U.S. En hoewel gezondheidsexperts enthousiast zijn over de komst van wat het verloop van de pandemie drastisch zou kunnen veranderen, weten ze dat de uitrol van het nieuwe vaccin niet zonder hindernissen zal zijn. Van alle mogelijke complicaties is een van de grootste zorgen van artsen dat mensen de bijwerkingen van het vaccin overdrijven en verkeerd voorstellen, wat zou kunnen voorkomen dat mensen het krijgen. Lees verder voor de mening van één deskundige en voor meer waarschuwingen: u moet dit niet meteen doen nadat u een COVID-vaccin heeft gekregen, waarschuwt de deskundige.

F. Perry Wilson, MD, universitair hoofddocent geneeskunde aan de Yale School of Medicine, schreef een artikel voor Vox waarin hij de verschillende zorgen documenteert die hij en zijn collega’s hebben over de uitrol van het vaccin. Het enige probleem dat Wilson bestempelde als: "bijna zeker" optreden was de verkeerde voorstelling en overdrijving van de bijwerkingen van het vaccin – en dat is omdat het al is begonnen.

"Dit gebeurt al. De echte zorg is hoeveel het de grootschalige vaccinatie-inspanningen zal beïnvloeden," Wilson schrijft. "We moeten ongeveer 70 procent van de bevolking laten vaccineren (of besmetten met COVID-19, wat ethisch gezien verkeerd zou zijn) om kudde-immuniteit te krijgen om de pandemie te beëindigen." Als genoeg mensen worden beïnvloed om zich niet te laten vaccineren, kan het bereiken van het doel van 70 procent een uitdaging worden.

Wilson zegt dat de kracht van sociale media de uitdaging om mensen te bestrijden die onjuiste informatie citeren veel moeilijker maakt. De strijd met vaccins zijn vaak de anekdotische gevallen die mensen snel verspreiden en geloven dat ze de waarheid zijn.

"We gaan honderden miljoenen mensen vaccineren. Iemand krijgt een aanval nadat ze het vaccin hebben gekregen. Iemand krijgt een hartaanval. Iemand krijgt een auto-ongeluk," Wilson schrijft en merkt op dat deze anekdotische gevallen niet zouden bewijzen dat het vaccin iets te maken had met wat volgde.

Wanneer je anekdotische verhalen zoals deze tegenkomt terwijl je door sociale media scrolt, wil Wilson dat je dit onthoudt "dat anekdote en bewijs niet hetzelfde zijn." Een vreemd toeval mag maanden van rigoureuze laboratoriumtests niet vervangen.

Dit is natuurlijk niet de enige zorg die Wilson en andere experts hebben over de uitrol van het vaccin. Lees verder voor de rest van hun grootste zorgen over het vaccin, en voor meer informatie over waar we naartoe gaan, Dr. Fauci heeft zojuist een nieuwe tijdlijn gegeven voor terugkeer naar normaal post-vaccin.

1 Mensen worden laks over voorzorgsmaatregelen.

Gelukkige groep vrienden die genieten van verfrissende drankjes met een beschermend gezichtsmasker en samen plezier hebben na de afsluiting die een paar maanden duurt

Het vaccin kan mensen een vals gevoel van veiligheid geven, waarschuwt Wilson. Hoewel het 95 procent werkzaamheid heeft, is er nog steeds die 5 procent kans om COVID te krijgen.

"Wanneer een vaccin voor 95 procent effectief is, gaat iedereen die het krijgt ervan uit dat ze tot de 95 procent behoren," hij schrijft. "Niemand denkt dat ze bij de 5 procent horen, maar 5 op de 100 mensen wel. Als die vijf mensen stoppen met gedrag zoals sociale afstand en het dragen van maskers voordat de pandemie voorbij is, kunnen ze nog steeds" contract COVID. En voor meer informatie over de beperkingen van het vaccin, dit is waarom je een masker nodig hebt, zelfs na het vaccin, Dr. Fauci zegt

2 Mensen krijgen niet beide doses.

jonge arts die patiënt covid-vaccin geeft/BaLL LunLa

Om ervoor te zorgen dat het COVID-vaccin volledig effectief is, moet u twee doses krijgen. Of het nu komt door ongewenste bijwerkingen of eenvoudige vergeetachtigheid, er is een kans dat mensen niet teruggaan voor de tweede ronde, wat volgens artsen problematisch kan zijn. Het vaccin wordt niet alleen minder krachtig als u maar één injectie krijgt, maar u kunt er ook ziek van worden.

Yale immunoloog Akiko Iwasaki vertelde Wilson, "Het is denkbaar dat mensen die maar één injectie van het vaccin hebben gekregen … besmet kunnen raken." En voor meer informatie over wat er gebeurt als je niet teruggaat voor de tweede ronde, dit is wat er gebeurt als je maar één dosis van het COVID-vaccin krijgt.

3 Het vaccin kan ongelijkheden vergroten.

Verpleegkundige die vaccin op de arm van de patiënt toepast terwijl ze een gezichtsmasker draagt

Wilson wijst erop dat er ongeveer "80 miljoen mensen in de U.S. zonder regelmatige toegang tot de zorg van een arts, van wie velen significante comorbiditeiten hebben die niemand documenteert. Dit zijn voornamelijk mensen van kleur en met een lagere sociaaleconomische status." Deze groep mensen is al zwaar getroffen door de pandemie. Wilson is bezorgd dat ze vanwege toegangsproblemen misschien niet de vaccinatie krijgen die ze nodig hebben. En voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

4 Doktoren kunnen de waarheid beginnen te buigen.

Dokter in gesprek met senior mannelijke patiënt tijdens een huisbezoek

Artsen hebben de neiging om verstrikt te raken in de behandeling van het individu voor hen en kunnen vergeten wat nodig is voor het grotere goed van de samenleving, zegt Wilson. Hij voorspelt dat wanneer we bij de tweede fase van de uitrol van vaccins komen, en dat is wanneer mensen met reeds bestaande aandoeningen kunnen worden gevaccineerd, artsen de waarheid zouden kunnen oprekken om hun patiënten in aanmerking te laten komen.

"We willen onze patiënten tevreden houden. Dat is niet altijd het juiste om te doen," Wilson schrijft. "Het grotere probleem met artsen die mensen upgraden naar ‘hoog risico’, is de ongepaste toewijzing van schaarse vaccinbronnen aan degenen die het waarschijnlijk goed zouden doen zonder het vaccin." En voor meer informatie over de huidige stand van zaken van de pandemie in de U.S., Deze staten gaan weer op slot te midden van COVID.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie