Dit Is De Ideale Bedtijd Voor De Gezondheid Van Het Hart

We weten allemaal hoe belangrijk het is om consequent een goede nachtrust te krijgen, of we het nu wel of niet waarmaken. Maar naast alleen de hoeveelheid en de kwaliteit van de slaap die we krijgen, wijst nieuw onderzoek nu op een specifieke bedtijd die de gezondheid van je hart kan verbeteren – samen met de tijden van de nacht zou je het hooi niet moeten raken. Lees verder om erachter te komen hoe als u na een bepaald uur gaat slapen uw risico op hartaandoeningen kan stijgen.

Als u dit ’s nachts opmerkt, wordt uw risico op hart- en vaatziekten verdubbeld.

Na 11 uur gaan slapen.m. verhoogt uw risico op hartaandoeningen.

Man slapen in bed

Volgens een nieuw rapport gepubliceerd in november. 9 in de European Heart Journal—Digital Health, ontdekten onderzoekers dat de ideale bedtijd voor de gezondheid van het hart tussen 10 p . ligt.m. en 11 p.m. De analyse is afkomstig van gegevens die meer dan 88.000 volwassenen gedurende ongeveer zes jaar hebben gevolgd. Maar wat als je een nachtbraker bent?? Uit het onderzoek bleek dat degenen die om 11 uur in slaap vielen een 12 procent hoger risico hadden op hart- en vaatziekten, en mensen die na middernacht in slaap vielen een 25 procent hoger risico hadden.

Mensen met een verstandige bedtijd moeten er ook rekening mee houden dat ze eerder in slaap vallen dan 10 p.m. was ook geassocieerd met een 25 procent hoger risico.

Als u dit supplement dagelijks gebruikt, verlaagt u uw risico op een hartaanval, zegt onderzoek.

Te vroeg of te laat naar bed gaan kan de natuurlijke klok van het lichaam verstoren.

Een jonge man die achter een laptop werkt, zet zijn bril af om met een slaperige, vermoeide blik in zijn ogen te wrijven

Hoewel het onderzoek geen oorzaak-en-gevolg-relatie tussen bedtijden en hartaandoeningen vaststelde, gaf het wel het belang aan van de natuurlijke klok van het lichaam binnen de vergelijking. "Het lichaam heeft een 24-uurs interne klok, het circadiane ritme, die helpt bij het reguleren van fysiek en mentaal functioneren," studie co-auteur en neurowetenschapper David Plans, MSc, zei in een verklaring, per NBC News. "Hoewel we uit ons onderzoek geen oorzakelijk verband kunnen trekken, suggereren de resultaten dat vroege of late bedtijden de biologische klok waarschijnlijker zullen verstoren, met nadelige gevolgen voor de cardiovasculaire gezondheid."

Bedtijd is nog meer verbonden met hartaandoeningen dan andere belangrijke factoren.

Arts in chirurgie luistert naar de borst van een mannelijke patiënt met een stethoscoop

De onderzoekers richtten zich op bijna 90.000 volwassenen met een gemiddelde leeftijd van 61 jaar. Deelnemers droegen polsapparaten die hun bewegingen registreerden, versnellingsmeters genoemd, en bepaalden wanneer ze sliepen en wakker werden. Over de periode van zes jaar waren de beste resultaten voor de gezondheid van het hart in de groep bij degenen die om 10 uur in slaap vielen. Het verhoogde risico was groter bij vrouwen die later in slaap vielen. Mannen liepen alleen een hoger risico als ze voor 10 uur in slaap vielen.m., volgens de gegevens.

Het was bedtijd na middernacht die het meest verband hield met een verhoogd risico – zelfs meer dan leeftijd, geslacht, hoeveelheid slaap, body-mass index, diabetes, bloeddruk en andere belangrijke factoren. 

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor meer gezondheidsadvies dat rechtstreeks in uw inbox wordt bezorgd.

Slaaptiming en hygiëne kunnen Amerikanen helpen hun risico op hartaandoeningen te verlagen.

Gezond paar dat buiten slimme persoonsgewoonten rent

Volgens de American Heart Association is hart- en vaatziekten de belangrijkste doodsoorzaak in het land. Met dat in gedachten kunnen nieuwe gegevens een welkom hulpmiddel zijn om Amerikanen te helpen hun risicofactoren onder controle te krijgen.

"Hoewel de bevindingen geen oorzakelijk verband aantonen, is slaaptiming naar voren gekomen als een potentiële cardiale risicofactor – onafhankelijk van andere risicofactoren en slaapkenmerken," Plannen uitgelegd in de verklaring. "Als onze bevindingen in andere onderzoeken worden bevestigd, kunnen slaaptiming en basale slaaphygiëne een goedkoop doel voor de volksgezondheid zijn om het risico op hartaandoeningen te verlagen."

 Als je benen zo aanvoelen, laat dan je hart controleren, zegt Mayo Clinic.

Alesandra Dubin Alesandra Dubin is een lifestyle-editor en schrijver gevestigd in Los Angeles. Lees verder

Geef een reactie