Dit Is Het Moment Waarop U Na Thanksgiving Op Covid Moet Worden Getest

Hoewel deskundigen op het gebied van volksgezondheid en de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) er bij Amerikanen op aandrongen om deze feestdagen niet te reizen, besloten sommige mensen om gewoon door te gaan met hun Thanksgiving-plannen zoals gewoonlijk. Als je de vakantie met mensen buiten je huis hebt gevierd, is het verstandig om een COVID test na Thanksgiving.

Als je niet op het juiste moment wordt getest, kun je de infectie volledig missen, dus als het gaat om COVID-tests na Thanksgiving, moet je precies op het juiste moment gaan. Voor deskundig advies over wanneer u zich moet laten testen, lees verder en ontdek wat uw resultaten kunnen betekenen voor toekomstige reisplannen: u kunt deze 8 staten niet betreden zonder een negatieve COVID-test.

Wanneer moet ik me laten testen op COVID na Thanksgiving??

De handen van de arts in beschermende handschoenen bevatten de testkit voor de coronavirus-test

Huisarts Harris Cohen, MD, wijst erop dat: "de sterke, op wetenschap gebaseerde aanbeveling is voor familie en vrienden om niet samen te komen voor Thanksgiving." Als u echter voor de vakantie naar huis bent gegaan, moet u een COVID-test krijgen "vijf dagen na mogelijke blootstelling," zegt Cohen. En voor een testmisvatting om te dumpen, ontdek de COVID-testmythe die je moet stoppen met geloven, zegt epidemioloog.

Waarom moet ik vijf dagen wachten om een ​​COVID-test te krijgen??

Jonge man om thuis te zitten. Trieste man zittend op de bank, kopieer ruimte

De timing van uw COVID-test is cruciaal voor het krijgen van een nauwkeurige diagnose. Harvard Health zegt dat als je wordt getest op de dag dat je besmet bent – laten we zeggen Thanksgiving – je test vrijwel zeker negatief zal zijn, "omdat er nog niet genoeg virusdeeltjes in je neus of speeksel zitten om te detecteren." Voor de meest nauwkeurige resultaten raden experts aan te wachten tot de vierde of vijfde dag na mogelijke blootstelling om getest te worden.

"De kans op een vals-negatieve testuitslag neemt af als je een paar dagen nadat je besmet bent, of een paar dagen nadat je klachten hebt gekregen, wordt getest," zegt Harvard Health, wat de test de grootste kans geeft om nauwkeurig te zijn.

Een studie gepubliceerd door de Annals of Internal Medicine in augustus onderzocht de fout-negatieve percentages in de dagen na blootstelling. Uit het onderzoek bleek dat op de vierde dag van infectie, meestal net voordat de symptomen beginnen, de kans op een vals-positief resultaat van een PCR COVID-test 67 procent was, maar dit daalde tot 38 procent op de vijfde dag, wat meestal het moment is waarop symptomen beginnen. Acht dagen na blootstelling heeft de test slechts 20 procent kans op een vals positief resultaat.

Daarom is de periode van vijf tot acht dagen na blootstelling de beste tijd om een ​​COVID-test met de meest nauwkeurige resultaten te krijgen. Terwijl u wacht om de test te krijgen, moet u in quarantaine gaan voor het geval u COVID heeft. En voor meer nuttige informatie die rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Wat voor soort COVID-test moet ik krijgen?

Een arts in een beschermend pak die een neusuitstrijkje van een persoon neemt om te testen op mogelijke coronavirusinfectie

Cohen stelt voor om een ​​PCR-test te doen. Dit is de meest gebruikte COVID-test, die wordt gedaan met een neusuitstrijkje. PCR-tests werken "door genetisch materiaal van SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, op te sporen in neus en bovenkeel," volgens MIT Medical. Deze tests zijn te vinden bij inloopklinieken, spoedeisende zorgcentra, ziekenhuizen en drive-thru-testcentra. En voor meer informatie over de toekomst van coronavirusbeheer: dit zijn de bijwerkingen van het COVID-vaccin waar artsen zich zorgen over maken.

Wat moet ik doen als mijn COVID-test positief terugkomt??

covid wattenstaafje in glazen flacon

Het eerste dat u moet doen nadat u nieuws heeft ontvangen dat uw COVID-test positief was, is contact opnemen met iedereen die u op Thanksgiving hebt gezien en hen vertellen dat ze in quarantaine moeten gaan en onmiddellijk een COVID-test moeten krijgen. U moet ook uw eigen quarantaine thuis beginnen, minimaal 14 dagen weg van andere mensen. De CDC stelt voor om gehydrateerd te blijven, vrij verkrijgbare medicijnen te nemen om de symptomen te verbeteren, uw handen en oppervlakken vaak te wassen en te controleren hoe uw toestand zich ontwikkelt. En voor symptomen om op te letten, kunnen deze 4 gemakkelijk te missen symptomen betekenen dat u COVID heeft, zeggen experts.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie