Dit Is Hoe Lang Het Covid-Vaccin Immuniteit Zal Bieden, Zegt Fauci

Distributie van de COVID vaccin komt steeds dichter bij realiteit, waarbij Pfizer en Moderna op zoek zijn naar goedkeuring voor gebruik in noodgevallen. Maar er is nog veel dat we niet weten over het vaccin. Wie wordt bijvoorbeeld als eerste ingeënt?? Is het veilig voor kinderen?? En hoe lang houdt het het nieuwe coronavirus tegen? In een nieuw interview met McClatchy woog Anthony Fauci, MD, directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), op die laatste vraag over het niveau van immuniteit dat het COVID-vaccin biedt. "Het komt erop neer dat we op dit moment niet weten hoe lang het duurt," zei hij, maar hij heeft wel enkele vermoedens. Lees verder om erachter te komen hoe lang het vaccin u immuun kan houden voor COVID, en voor meer informatie over Fauci over de uitrol, ga naar Deze 5 mensen krijgen eerst het COVID-vaccin, Dr. Fauci zegt.

Net als bij het griepvaccin hebben vaccinologen geprojecteerd dat voor het coronavirusvaccin jaarlijkse injecties of boosterschoten nodig zijn. Maar, zoals Fauci McClatchy vertelde, is het niet duidelijk of de COVID-19-vaccins zo lang zullen duren, aangezien het virus alleen in de V.S.S. sinds maart. "We zijn minder dan een jaar ziek, dus je kunt niet zeggen dat het langer dan een jaar duurt – ik bedoel, dat zou onmogelijk zijn," hij zei. "Dat slaat nergens op want niemand die we kennen die we volgen is meer dan een jaar besmet."

Maar gegevens van vergelijkbare coronavirussen kunnen volgens de toonaangevende immunoloog van het land enig inzicht bieden. Bij de SARS-uitbraak van 2002 bijvoorbeeld waren degenen die het virus kregen van nature meer dan een jaar immuun, hoewel hun immuniteit uiteindelijk afnam. "Dus het komt erop neer dat we op dit moment niet weten hoe lang het duurt," Fauci zei over immuniteit tegen het COVID-19-vaccin. "Maar het zou waarschijnlijk een cyclus van een heel jaar duren."

Veel langer dan dat is misschien een brug te ver. "Van wat we weten over de duur van de immuniteit tot dusver, zou het me verbazen als het een duur van 20 jaar blijkt te zijn, maar het zou me ook verbazen als het minder dan een jaar zou zijn," Fauci zei. "Ik denk dat het waarschijnlijk meer dan een jaar zal zijn." Lees verder om te zien wat we op dit moment nog meer weten over het vaccin, en voor meer van Fauci’s perspectief, ga naar Dr. Fauci zegt dat veel mensen zich moeten laten vaccineren om COVID te stoppen.

Lees het originele artikel over Best Life.

Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg zullen het waarschijnlijk als eerste krijgen.

vaccinatie voor Covid-19-preventie met jonge beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg die een vaccininjectie krijgtChinnapong /

In een recent interview met NPR’s Morning Edition zei Fauci dat het plan voor de uitrol van het vaccin begint samen te komen. "Het wordt een lijst waarin je gaat van mensen die ofwel een groot risico lopen of belangrijk zijn voor de samenleving," hij legde uit. "En als je de lijst doorloopt, komt het bij mensen die minder risico lopen op een ernstige ziekte."

Die ranglijst voor het COVID-vaccin begint vorm te krijgen en de deskundige Adviescommissie voor immunisatiepraktijken, die moet bepalen wie het vaccin precies krijgt en wanneer, stemt op december. 1 om de volgorde te bepalen:. Gebaseerd op de vroege beraadslagingen van de commissie, die op november werden gepubliceerd in het Morbidity and Mortality Weekly Report van de CDC. 27, het ziet ernaar uit dat gezondheidswerkers bovenaan de lijst zullen staan.

"Het vermogen van essentiële werknemers, waaronder gezondheidswerkers en niet-gezondheidswerkers, om gezond te blijven, heeft een multiplicatoreffect," het CDC-rapport luidt:. Dat betekent dat hun vermogen om "gezond blijven helpt de gezondheid van anderen te beschermen en/of de ontwrichting van de samenleving en de economie tot een minimum te beperken." En voor meer informatie over wie in de vroege groepen zit, ga je naar This Will Be the Very First People to Get the COVID Vaccine, zegt CDC.

En gezonde jonge mensen zullen het waarschijnlijk als laatste krijgen.

Jonge vrouw wordt gevaccineerdGeber86 /

"Als je de lijst doorloopt, komt het bij mensen die minder risico lopen op een ernstige ziekte," Fauci vertelde NPR. "De 25- [of] 30-jarige persoon zonder onderliggende aandoeningen die verder gezond is – dat zal waarschijnlijk de persoon zijn tegen het einde." En voor al het up-to-date COVID-nieuws, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Het vereist twee doses en heeft enkele bijwerkingen.

klinische proeven van het coronavirusvaccin

Zowel de vaccins van Pfizer als Moderna hebben twee doses nodig, waar sommige artsen zich zorgen over maken. "We moeten patiënten er echt van bewust maken dat dit geen wandeling in het park wordt," zei Sandra Fryhofer, MD, van de American Medical Association, tijdens een november. 23 ontmoeting met het Adviescomité voor immunisatiepraktijken, zoals gerapporteerd door CNBC. "Ze zullen weten dat ze een vaccin hadden. Ze zullen zich waarschijnlijk niet geweldig voelen."

De angst is dat mensen niet terugkomen voor hun tweede dosis vanwege deze onaangename bijwerkingen, waardoor de eerste ronde nutteloos wordt. Dus, van welke bijwerkingen moet u op de hoogte zijn?? Verwacht volgens artsen en vrijwilligers in de onderzoeken koorts, een pijnlijke arm, spierpijn, hoofdpijn, vermoeidheid en misschien misselijkheid en/of braken. Enkelen hebben gesuggereerd dat u misschien zelfs thuis moet blijven van uw werk, maar alle vaccingerelateerde bijwerkingen zouden de volgende dag moeten verdwijnen. En voor meer informatie over wat u kunt verwachten, ga naar Dit zijn de bijwerkingen van het COVID-vaccin waar artsen zich zorgen over maken.

Het zal in december worden uitgerold, maar de meeste mensen zullen het pas midden volgend jaar krijgen.

De vroegste mensen die worden ingeënt, door de CDC aangeduid als groep 1a, zullen waarschijnlijk zijn: "eind december gevaccineerd worden," Fauci vertelde NPR.

Hoewel zijn projecties "zijn niet gegarandeerd," Fauci zei "de eerste maanden van 2021 gaan door de prioriteitsgroep." Toen legde hij uit:, "tegen de tijd dat je, laten we zeggen, eind april, begin mei, juni, juli [en] als we in het tweede kwartaal komen, is het veel waarschijnlijker dat je ‘de algemene bevolking’… Niet op de prioriteitenlijst, in staat om gevaccineerd te worden." En als je je wilt voorbereiden, pas dan op dat je met deze slechte gewoonte moet stoppen voordat je een COVID-vaccin krijgt, zegt onderzoek.

Jaimie Etkin Jaimie is de hoofdredacteur van Best Life. Lees verder

Geef een reactie