Dit Is Precies Hoeveel Dodelijker Covid Is Dan De Griepstudie Zegt

Sinds het begin van de COVID-19 pandemie, heeft het virus vergelijking gemaakt met andere ziekten, van griep tot SARS. Velen waren erop gebrand om te zeggen dat het coronavirus slechts zo schadelijk is als de seizoensgriep, maar experts hebben het grote publiek gewaarschuwd om COVID-19 niet gelijk te stellen aan andere ziekten, aangezien het is bewezen dat het een beest op zich is. Volgens onderzoekers die willekeurige tests hebben uitgevoerd in Indiana, is COVID-19 zes keer dodelijker dan griep.

Het tekort aan testen in de U.S. ingewikkeld het verkrijgen van uitgebreide, nauwkeurige gegevens, dus besloten functionarissen in Indiana willekeurige tests uit te voeren om te proberen de kloof in kennis over COVID te dichten. Nir Menachemi, PhD, schreef in WordsSideKick.com dat hij en zijn team van plan waren om tussen 25 april en 1 mei willekeurig duizenden inwoners van Indiana te selecteren en te testen.

"Uit deze tests konden we enkele van de eerste echt representatieve gegevens over de besmettingspercentages van het coronavirus op staatsniveau verkrijgen," zei Menachemi. De gegevens toonden aan dat 2.8 procent van de bevolking van de staat was besmet met COVID-19 en stelde onderzoekers in staat te berekenen hoe dodelijk COVID-19 werkelijk is.

Man die in ziekenhuisbed ligt met coronavirus

Volgens Menachemi schatte de studie dat tijdens die week van bemonstering, "1.7 procent van de bevolking had actieve virale infecties. Een extra 1.1 procent had antilichamen, wat wijst op een eerdere infectie." Dit bracht de onderzoekers tot de inschatting dat "2.8 procent van de bevolking was of was op dit moment besmet met het coronavirus met 95 procent zekerheid dat het werkelijke besmettingspercentage tussen 2 procent en 3 ligt.7 procent."

Dankzij betrouwbare gegevens die zijn verkregen via willekeurige tests, konden de onderzoekers het sterftecijfer berekenen. De studie vond dat "op basis van het geschatte totale aantal infecties was het geschatte sterftecijfer voor infecties 0.58 procent of ongeveer zes keer de 0.1 procent sterftecijfer voor griep."

Voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

The Wall Street Journal verzamelde gegevens uit verschillende onderzoeken naar het sterftecijfer en ontdekte dat: "COVID-19 doden vanaf ongeveer 0.3 procent tot 1.5 procent van de mensen besmet. De meeste studies zetten de snelheid tussen 0.5 procent en 1.0 procent, wat betekent dat voor elke 1.000 mensen die besmet raken, er gemiddeld vijf tot tien zouden overlijden."

Deze cijfers laten zien dat COVID-19 in feite dodelijker is dan griep, maar niet zo dodelijk als ebola, SARS of MERS. Een groot deel van het gevaar met COVID ligt in de besmettelijkheid ervan: volgens The Wall Street Journal doodt het coronavirus meer mensen dan ziekten met hogere sterftecijfers omdat het zeer besmettelijk is. En voor meer informatie over COVID-sterfte: deze exacte temperatuurstijging verlaagt het aantal COVID-doden, zo blijkt uit onderzoek.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en ge├»nformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie