Dit Is Precies Wanneer We Weten Wie Als Eerste Het Covid-Vaccin Krijgt

Het vooruitzicht om daadwerkelijk de COVID-19 vaccin lijkt tegenwoordig meer een realiteit dan een verre hoop. Nu de goedkeuring en de daaropvolgende uitrol op handen zijn, is de enige vraag die iedereen bezighoudt: hoe zal het vaccin worden gedistribueerd – of, meer precies, wie krijgt het het eerst?? Voor degenen die angstig wachten om in de rij te komen voor het vaccin, die antwoorden, en de injectie zelf, komen binnenkort … zeer binnenkort. De adviescommissie voor immunisatiepraktijken van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) heeft een spoedvergadering gepland voor december. 1 om vast te stellen wie als eerste wordt gevaccineerd, meldt de Associated Press. Lees verder voor de details en voor meer vaccinnieuws: het vaccin zal je alleen zo lang beschermen tegen COVID, zegt Fauci.

De commissie stemt op dinsdag dec. 1 over wie als allereerste het COVID-19-vaccin zou moeten krijgen, zodra het is goedgekeurd. Nadat ze hun aanbevelingen hebben gedaan over wie wanneer moet worden gevaccineerd, zegt CDC-directeur Robert R. Redfield, MD, zal beslissen om ze al dan niet te implementeren.

De agenda voor de noodvaccinatievergadering werd op vrijdag 10 november gepubliceerd. 27. Hoewel het niet veel weggeeft, hebben de vroege beraadslagingen van de commissie, die werden gepubliceerd in het Morbidity and Mortality Weekly Report (MMWR) van de CDC, gesuggereerd dat vier belangrijke groepen tot de vroegste vaccinontvangers zullen behoren, die de CDC bestempelt als "Fase 1a."

De bijeenkomst is gepland voor december. 1 bij 2 p.m. ET, de stemming vindt plaats om 4:40 p.m. ET. Terwijl we wachten, lees verder om te zien wie er in zou kunnen zijn "Fase 1a" van het COVID-vaccin. En voor meer informatie over hoe een vaccin de verspreiding van het coronavirus kan vertragen, Dr. Fauci zegt dat veel mensen zich moeten laten vaccineren om COVID te stoppen.

1 Zorgpersoneel

Vrouwelijke arts in PBM zittend op ziekenhuisbed/theskaman306

In hun vroege rapport in MMWR suggereerde de commissie dat de 21 miljoen gezondheidswerkers van het land de eersten zouden moeten zijn om het vaccin te krijgen. vanaf november. 29, suggereren de cijfers van de CDC dat er minstens 242.366 COVID-gevallen zijn geregistreerd in het beroep, waaronder 857 sterfgevallen.

"Het vermogen van essentiële werknemers, waaronder gezondheidswerkers en niet-gezondheidswerkers, om gezond te blijven, heeft een multiplicatoreffect," het rapport van de CDC luidt:. Dat betekent dat hun vermogen om "gezond blijven helpt de gezondheid van anderen te beschermen en/of de ontwrichting van de samenleving en de economie tot een minimum te beperken." En als je nieuwsgierig bent naar hoe het vaccin aanvoelt, dit zijn de bijwerkingen van het COVID-vaccin waar artsen zich zorgen over maken.

2 Andere essentiële werkers

Volgens de CDC omvat deze groep van 87 miljoen mensen politieagenten, brandweerlieden, leraren, supermarktmedewerkers en transportmedewerkers. "Voor mij is de kwestie van ethiek zeer belangrijk, zeer belangrijk voor dit land en is duidelijk in het voordeel van de essentiële arbeidersgroep," Peter Szilagyi, MD, hoogleraar kindergeneeskunde aan de Universiteit van Californië, Los Angeles, vertelde onlangs aan The New York Times. Hij wees er ook op dat veel van deze werknemers afkomstig zijn uit minderheden en lage inkomensgroepen, die onevenredig zijn getroffen door het virus. En voor meer informatie over hoe het vaccin werkt, lees waarom u met deze slechte gewoonte moet stoppen voordat u een COVID-vaccin krijgt, zegt onderzoek.

3 Volwassenen met risicovolle medische aandoeningen

man laat bloedsuikerspiegel controleren door verpleegster, beiden dragen mondkapjes

Deze groep, die meer dan 100 miljoen Amerikanen omvat, zou ook een van de eersten kunnen zijn die het COVID-vaccin krijgt. In het rapport van de CDC wordt opgemerkt dat vanaf oktober. 31, "bijna 90 procent van de personen met COVID-19-gerelateerde ziekenhuisopnames heeft ten minste één risicovolle aandoening," waardoor mensen met comorbiditeiten een belangrijke groep zijn om te beschermen. En voor meer regelmatig COVID-nieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

4 Volwassenen ouder dan 65 jaar (inclusief bewoners van instellingen voor langdurige zorg)

Senior vrouw die een gezichtsmasker draagt ​​zoals vereist om een ​​luchthaven te betreden tijdens de Covid-19-pandemie, Indiana, VS

De laatste groep die de CDC lijkt te overwegen voor vaccinprioriteit zijn senioren, met name die ouder dan 65 jaar. De commissie merkt op dat de uitdaging van het vaccineren van deze groep "zal gerichte hulp nodig hebben om personen in deze groep te vaccineren die geen of beperkte toegang hebben tot gezondheidszorg of ongelijkheden ervaren in sociale determinanten van gezondheid." En voor meer informatie over de uitrol van het vaccin, als je van deze leeftijd bent, ben je misschien de laatste die het COVID-vaccin krijgt, zegt Fauci.

Jaimie Etkin Jaimie is de hoofdredacteur van Best Life. Lees verder

Geef een reactie