Dit Is Wie U Het Meest Waarschijnlijk Covid Zal Geven, Zegt Een Nieuwe Studie

COVID blijft door de U . scheuren.S. in een snel tempo. Hoewel we nog steeds meer details leren over hoe het virus zich verspreidt, hebben onderzoekers vastgesteld wie verantwoordelijk is voor de verspreiding van het virus het vaakst. Volgens een recente studie is 59 procent van alle overdracht van COVID afkomstig van mensen zonder symptomen, presymptomatisch of asymptomatisch. Lees verder voor meer informatie over hoe deze groep het coronavirus zou kunnen verspreiden en voor meer nieuws over de pandemie, Dr. Fauci maakte zojuist deze enge voorspelling over de U.K. COVID-stam.

Op basis van een nieuwe studie is 35 procent van de nieuwe COVID-gevallen afkomstig van presymptomatische mensen.

Verjaardagsfeestje in de pandemie. Blijf thuis uit quarantaine

Presymptomatische mensen hebben COVID en vertonen nog geen symptomen van het virus maar uiteindelijk wel. Volgens een studie gepubliceerd door de Journal of the American Medical Association (JAMA) op Jan. 7, 35 procent van de nieuwe COVID-gevallen komt voort uit presymptomatische verspreiding.

Mensen kunnen het virus dagenlang hebben voordat ze enig teken van symptomen vertonen. "De tijd vanaf blootstelling aan het begin van de symptomen (bekend als de incubatieperiode) wordt verondersteld drie tot veertien dagen te zijn, hoewel de symptomen meestal binnen vier of vijf dagen na blootstelling verschijnen," volgens Harvard Health.

Je bent niet alleen besmettelijk voordat de symptomen beginnen, maar je bent ook potentieel het meest besmettelijk op dat moment. "Opkomend onderzoek suggereert dat mensen het meest waarschijnlijk het virus naar anderen verspreiden gedurende de 48 uur voordat ze symptomen beginnen te ervaren," volgens Harvard Health. En voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

De studie zegt ook dat 24 procent van de nieuwe COVID-gevallen afkomstig is van asymptomatische mensen.

30-jarige Aziatische vrouw die een gezichtsmasker draagt ​​zonder haar neus te bedekken/CGN089

Sommige mensen ontwikkelen nooit COVID-symptomen – deze mensen zijn asymptomatisch. Hoewel onderzoekers het definitieve percentage asymptomatische gevallen nog niet hebben vastgesteld, schommelen verschillende onderzoeken volgens de adviesraad rond meer dan 40 procent. Uit het JAMA-model bleek dat 24 procent van de COVID-gevallen voortkomt uit deze asymptomatische gevallen. En voor symptomen van coronavirus moet u weten: deze vreemde pijn kan het eerste teken zijn dat u COVID heeft, zegt de studie.

De hoeveelheid verspreiding van mensen zonder symptomen vraagt ​​om meer voorzorgsmaatregelen.

Een jonge vrouw met een wegwerpgezichtsmasker controleert een boodschappenlijstje op een smartphone terwijl er een andere vrouw is met een winkelwagentje-achtergrondANRproductie /

Wanneer de presymptomatische en asymptomatische verspreiding worden gecombineerd, zijn ze verantwoordelijk voor bijna 60 procent van de verspreiding van het virus. Het is een uitdaging om een ​​virus te bestrijden dat bij sommige mensen onzichtbaar is, maar experts zeggen dat het naleven van voorzorgsmaatregelen, zoals het dragen van een masker en het bewaren van sociale afstand, de verspreiding kan helpen beheersen.

"Het komt erop neer dat het beheersen van de COVID-19-pandemie echt het beheersen van de stille pandemie van overdracht door personen zonder symptomen vereist," studie co-auteur Jay C. Butler, de plaatsvervangend directeur van het CDC voor infectieziekten, vertelde The Washington Post. En voor meer informatie over de huidige stand van de pandemie: deze 3 staten hebben de ergste COVID-uitbraken in de hele wereld.

Het model bevestigde wat eerdere studies hebben gesuggereerd over de verspreiding van COVID.

Portret van een jonge man met gezichtsmasker weer aan het werk op kantoor na afsluiting, aan het werk

Het model van JAMA bevestigde wat veel andere onderzoeken hebben gevonden, namelijk dat mensen zonder COVID-symptomen verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van de overdracht van het virus. "Het is zeker bevestigend, maar het is leuk om bevestiging te zien," epidemioloog Richard Menzies, MD, vertelde The Washington Post. En voor meer informatie over coronavirus: als u deze 4 symptomen heeft, kunt u een langere immuniteit voor COVID hebben.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie