Dit Zeldzame Covid-Oogsymptoom Heeft Artsen Alert

Het coronavirus heeft bij patiënten een reeks vreemde symptomen veroorzaakt, van reukverlies tot hersenmist. Maar nu, een bepaald oogsymptoom dat verband houdt met COVID heeft artsen paraat. Het komt zelden voor dat een oogarts een geval van endoftalmitis tegenkomt, een ooginfectie die tot blindheid kan leiden. Maar Amelia Schrier, MD, hoogleraar oogheelkunde aan de Zucker School of Medicine aan de Hofstra University, meldde onlangs dat ze in een tijdsbestek van twee maanden drie gevallen van endoftalmitis had gezien. Opmerkelijk genoeg waren alle drie de gevallen bij COVID-patiënten, waardoor oogartsen zeer alert waren op een waarschijnlijk verband tussen de twee ziekten. Lees verder voor meer informatie over de symptomen van deze zeldzame ooginfectie die verband houdt met COVID, en voor een ander belangrijk COVID-symptoom, bekijk Dit is hoe u kunt zien of uw hoest COVID is, zeggen artsen.

Schrier probeert nu andere medische professionals bewust te maken dat deze specifieke ooginfectie een symptoom van COVID kan zijn. "Het hele punt is om mensen van de vereniging te waarschuwen, maar ik kan niet specifiek zeggen dat COVID dit veroorzaakt," Schrier vertelde onlangs aan HealthDay.

Endoftalmitis treedt op wanneer de weefsels of vloeistoffen in de oogbol geïnfecteerd raken en het wordt altijd als een medisch noodgeval beschouwd, ongeacht de oorzaak. Het is meestal het gevolg van een bacteriële infectie na een oogoperatie, ooginjectie of oogletsel, maar er zijn andere gevallen bekend waarin het wordt veroorzaakt door een virus. Sinds het begin van haar onderzoek naar dit onderwerp, zegt Schrier dat ze twee andere gevallen van endoftalmitis heeft gevonden die verband houden met COVID-19-patiënten.

Volgens HealthDay merkte Schrier op dat alle drie de patiënten die ze persoonlijk behandelde, "onderliggende gezondheidsproblemen die hun COVID-19 mogelijk hebben verergerd en hen vatbaarder hebben gemaakt voor andere aandoeningen terwijl ze probeerden de infectie te bestrijden."

In alle drie de gevallen van Schrier waren de vooruitzichten somber. Een patiënt stierf aan COVID, een ander verloor een oog "ondanks heroïsche pogingen om [het] te redden," en de derde verloor permanent alle visie. Lees verder om de symptomen van deze schrijnende ooginfectie te leren kennen waar u op moet letten, volgens de American Academy of Ophthalmology. En voor een ander symptoom dat u moet kennen, ga naar This Is One of the Most "Gemakkelijk over het hoofd gezien" COVID-symptomen, experts waarschuwen.

Lees het originele artikel over Best Life.

1 Oogpijn die steeds erger wordt

oog wrijven

2 rode ogen

Jonge mannen die een oogonderzoek ondergaan bij de oogarts

3 Witte of gele pus of afscheiding

Jonge man doet thuis oogonderzoek in de badkamer

4 Gezwollen of gezwollen oogleden

Vrouw met zwelling rond de ogen

5 Wazig, verminderd of verloren zicht

persoon die naar snellen-diagramnamen van alledaagse voorwerpen kijkt

6 Gevoeligheid voor fel licht

Man die buiten in de zon loenst, wordt sneller ouder

En voor meer tekenen dat je mogelijk coronavirus hebt, ga je naar Als je dit symptoom hebt, is er een kans van 80 procent dat je COVID hebt.

Lauren Gray Lauren Gray is een schrijver, redacteur en adviseur uit New York. Lees verder

Geef een reactie