Dit Zijn De Bijwerkingen Van Het Nieuwe Johnson & Johnson-Vaccin

Op dit moment zijn Pfizer en Moderna de enige twee coronavirusvaccins die zijn goedgekeurd door de U.S. Voedsel- en geneesmiddelenadministratie (FDA). Echter, een andere COVID vaccin zal naar verwachting binnenkort de autorisatiefase bereiken van Johnson & Johnson. In tegenstelling tot de andere, is dit vaccin maar één dosis, maar volgens nieuw onderzoek kan het net zo goed werken als de andere. Nieuwe proefgegevens gepubliceerd op Jan. 13 in de New England Journal of Medicine heeft informatie vrijgegeven over de veiligheid, werkzaamheid en mogelijke bijwerkingen van Johnson & Johnson’s nieuwe vaccin.

Tijdens de proef hebben onderzoekers met Johnson & Johnson wees willekeurig 805 deelnemers toe om een ​​hoge of lage dosis van het vaccin te ontvangen, dat Ad26 . wordt genoemd.COV2.S—of een placebo. De onderzoekers bestudeerden tijdens deze proef twee leeftijdsgroepen: gezonde volwassenen tussen de 18 en 55 jaar en die van 65 jaar en ouder. Volgens de studie had 90 procent of meer van alle deelnemers neutraliserende antilichamen 29 dagen nadat ze waren gevaccineerd en 100 procent had antilichamen 57 dagen nadat ze hun vaccin hadden gekregen.

En hoewel de opwinding over het potentieel om uw COVID-vaccinatie in slechts één injectie te krijgen gerechtvaardigd is, net als bij elke andere vaccinatie, kunt u enkele mogelijke bijwerkingen verwachten. Volgens de studie zijn er vijf veelvoorkomende bijwerkingen die kunnen komen van de nieuwe Johnson & Johnson COVID-vaccin – wat interessant genoeg vaker voorkwam bij 18- tot 55-jarigen dan bij 65-plussers. Blijf lezen om erachter te komen wat ze zijn, en voor meer informatie over vaccins, weet dat als u deze OTC-medicijnen gebruikt, u moet stoppen voordat u het vaccin krijgt.

Lees het originele artikel over Best Life.

1 Koorts

Zieke jonge man neemt temperatuur en hoest in zijn bed

Bij proefpersonen in de leeftijd van 18 tot 55 jaar werd koorts als bijwerking gemeld bij 20 procent van degenen die een lage dosis kregen en 48 procent van degenen die een hoge dosis kregen. Van de 65-plussers meldde slechts 4 procent van de ontvangers van een lage dosis en 10 procent van de ontvangers van een hoge dosis koorts. "Alle gevallen van koorts traden op binnen 2 dagen na immunisatie en verdwenen binnen 1 of 2 dagen," merkten de onderzoekers op in hun studie:. En voor symptomen die u mogelijk door het virus zelf ervaart, ontdek de vroegste tekenen dat u COVID heeft, volgens Johns Hopkins.

2 Vermoeidheid

Bijgesneden opname van een jonge vrouw die op haar bed ligt met haar ogen dicht

Onder Johnson & Deelnemers aan het Johnson-onderzoek die een lage dosis van het vaccin kregen, meldden vermoeidheid als bijwerking bijna 45 procent van de 18- tot 55-jarigen en bijna 30 procent van de 65-plussers. Van de 18- tot 55-jarigen die de hogere dosis kregen, ervoer ongeveer 70 procent vermoeidheid. En van de 65-plussers met een hoge dosis had 40 procent deze reactie. En voor meer informatie over vermoeidheid, pas op dat als u zich hierna moe voelt, u mogelijk COVID heeft gehad.

3 Hoofdpijn

Man met hoofdpijn

Voor Johnson & Johnson-proefpersonen tussen 18 en 55, ongeveer 45 procent in de groep met een lage dosis meldde hoofdpijn te hebben en 70 procent in de groep met een hoge dosis ervoer hetzelfde. Hoofdpijn kwam minder vaak voor bij 65-plussers. Voor degenen in deze leeftijdsgroep die een lage dosis Johnson kregen & Johnson-vaccin, had slechts ongeveer 25 procent deze bijwerking, en het werd gemeld door bijna 35 procent van degenen die een hoge dosis kregen. En voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

4 Spierpijn

jonge vrouwen met pijn in gewonde arm, kantoorsyndroom, gezondheidszorgconcept

Spierpijn, ook wel bekend als myalgie, werd gemeld door 40 procent van de 18- tot 55-jarigen die slechts een lage dosis Johnson kregen & Johnson-vaccin. Van de 65-plussers die een lage dosis kregen, meldde 20 procent myalgie. Wat betreft degenen die de hogere dosis kregen, meldde ongeveer 60 procent van de 18- tot 55-jarigen deze bijwerking en 25 procent van de 65-plussers ervoer het ook. En voor meer zorgen over het coronavirus, ontdek waarom deze COVID-beschermingsmaatregel is "Werkt niet," Dokter waarschuwt.

5 Pijn op de injectieplaats

Bijgesneden opname van een jonge man die ongemak in zijn bovenarm ervaart

Van de drie lokale bijwerkingen die werden bestudeerd – huiduitslag, pijn en zwelling – leek alleen pijn een veel voorkomende reactie te zijn bij deelnemers aan de Johnson & Johnson vaccin proef. Van de 18- tot 55-jarigen meldde bijna 65 procent van degenen die een lage dosis kregen pijn op de injectieplaats en ongeveer 75 procent van degenen die een hoge dosis kregen deed dat ook. En onder de 65-plussers had zowel 40 procent van degenen die de lage dosis als de hoge dosis kregen pijn op de injectieplaats. En voor meer informatie over de pandemie, bekijk de 3 dingen die bijna alle COVID-gevallen kunnen voorkomen, blijkt uit onderzoek.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie