Dit Zijn De Nep-Covid 19-Behandelingen Die U Nu Moet Negeren

Het enige dat zich sneller lijkt te verspreiden dan het dodelijke COVID-19 besmetting is verkeerde informatie over zogenaamde "geneest." Hoop is belangrijk om door deze moeilijke tijd heen te komen, maar valse hoop kan gevaarlijk zijn. Gezien hoe potentieel dodelijk het verkeerde stukje informatie kan zijn, is het van cruciaal belang om een ​​internetgerucht te kunnen onderscheiden van een echte potentiële oplossing.

Om jullie beiden te helpen veilig te blijven en te voorkomen dat gevaarlijke mythen worden verspreid, volgen hier enkele geruchten over het coronavirus: "geneest" je moet zo snel mogelijk uit de buurt blijven. En voor meer nep-coronavirusverhalen om te vermijden, bekijk 7 nep-coronavirusnieuwsverhalen die u moet negeren.

1 Hydroxychloroquine

pillen die uit een container morsen

Dit was misschien wel de meest controversiële non-cure, aangezien het de afgelopen weken een soort politiek voetbal werd nadat president Donald Trump het promootte. Het enthousiasme voor het malariamedicijn hydroxychloroquine was gebaseerd op een internationaal onderzoek onder meer dan 6.000 artsen, waarin een meerderheid van degenen die coronaviruspatiënten hebben behandeld, hydroxychloroquine bestempelde als "de meest effectieve therapie."

Maar een recent onderzoek bij honderden patiënten aan de U.S. veteranenziekenhuizen toonden aan dat er meer sterfgevallen waren onder degenen die hydroxychloroquine kregen versus standaardzorg. En in maart stierf een man van in de zestig in Arizona na zelfmedicatie met chloroquinefosfaat in een klaarblijkelijke poging om zichzelf te genezen van COVID-19. Naar verluidt hebben hij en zijn vrouw eind maart de huishoudelijke chemische stof, die vaak wordt gebruikt om aquaria schoon te maken, ingenomen, te midden van vroege berichten dat hydroxychloroquine het coronavirus kan genezen.

Dus terwijl iedereen hoopte dat dit medicijn een succesvolle remedie zou zijn voor de dodelijke COVID-19-besmetting, is dat helaas niet het geval.

2 Trinity COVID-19 SARS Antipathogene behandeling

Frank Richard Ludlow uit West Sussex, Verenigd Koninkrijk, werd beschuldigd van het introduceren van merkloze drugs in de handel tussen staten, een misdrijf waarop een wettelijke maximumstraf van drie jaar staat in de federale gevangenis. Hij rekende mensen tot $ 200 aan voor zijn "Trinity Remedy"IJS

Er is nul bewijs dat de "Drie-eenheid remedie," een merkwaardige combinatie van waterstofperoxide, vitamine C, een enzymmix en kaliumthiocyanaat heeft enig effect op COVID-19. Maar een man genaamd Frank Richard Ludlow, uit West Sussex, Verenigd Koninkrijk, nam dat product en noemde het de.. "Trinity COVID-19 SARS Antipathogene behandeling," en verkocht het aan consumenten in de Verenigde Staten voor $ 50 tot $ 200, bewerend dat het het virus zou kunnen genezen.

"Consumenten kregen de opdracht om 18 ons water toe te voegen, een gebed op te zeggen, de helft van de oplossing te drinken, een probioticum samen met bijenpollen te nemen en vervolgens de rest van de oplossing in te nemen," de U.S. verklaring van het kantoor van de advocaat zei:.

Eind maart werd Ludlow gearresteerd en beschuldigd van het introduceren van merkloze drugs in de handel tussen staten, een misdrijf dat kan leiden tot maximaal drie jaar gevangenisstraf.

3 Gekookte knoflook

knoflook geïsoleerd op witte achtergrond

Een bericht dat in maart viraal ging op sociale media, suggereerde dat het koken van knoflook in water zou kunnen "genezing" het coronavirus. Maar Facebook betrapte en tagde de post met de volgende verklaring: "De primaire beweringen in de informatie zijn feitelijk onjuist."

Zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zegt: "Knoflook is een gezond voedingsmiddel dat antimicrobiële eigenschappen kan hebben. Er is echter geen bewijs van de huidige uitbraak dat het eten van knoflook mensen heeft beschermd tegen het nieuwe coronavirus.

4 Bleekmiddel drinken

paar flesjes bleekmiddel in de supermarkt in de schappen

Er zijn mensen die geloven dat het drinken van bleekmiddel het coronavirus kan genezen – genoeg mensen die de FDA U waarschuwde.S. burgers tegen de praktijk in een officiële verklaring.

Volgens de FDA: "Het drinken van een van deze chloordioxideproducten kan misselijkheid, braken, diarree en symptomen van ernstige uitdroging veroorzaken. Sommige productetiketten beweren dat braken en diarree vaak voorkomen na inname van het product. Ze beweren zelfs dat dergelijke reacties het bewijs zijn dat het product werkt. Die bewering is vals." En voor meer gevaarlijke tips om te vermijden, bekijk 9 verschrikkelijke gezondheidstips om nu te negeren, volgens experts.

5 Colloïdaal zilver drinken

close-up van druppelflesje met vloeistof erin

Deze geruchten gaan terug tot februari, toen natuurgezondheidsexpert Sherrill Sellman op tv-evangelist Jim Bakker verscheen en beweerde dat colloïdaal zilver – dat bestaat uit kleine zilverdeeltjes in een vloeistof – bacteriën en virussen binnen 12 uur kan doden. Hoewel Sellman toegaf dat het nog niet op COVID-19 was getest, "genezing" betrapt op.

Maar in waarheid, "colloïdaal zilver kan gevaarlijk zijn voor uw gezondheid," volgens het National Institutes of Health’s National Center for Complementary and Integrative Health (NCCIH). Als gevolg daarvan spande de staat Missouri in maart een rechtszaak aan tegen Bakker en zijn productiebedrijf voor reclame voor colloïdaal zilver als remedie tegen het coronavirus. En voor meer informatie over een daadwerkelijke veelbelovende remedie, bekijk 5 feiten die we weten over Remdesivir, de mogelijke remedie tegen het coronavirus.

6 Föhn in je neus blazen

föhn op grijze achtergrond

Hoe gek het ook mag klinken, sommigen geloven dat een föhn in je neus je zal genezen van COVID-19. De Florida-politicus Bryant Culpepper ging zelfs zo ver om dit publiekelijk te promoten "genezing" dat hij zag "een van de meest vooraanstaande artsen die het coronavirus heeft bestudeerd" onthullen op kabel-tv. De misplaatste overtuiging is dat de hete lucht je neusgaten in gaat en de besmetting doodt. Maar, zoals je waarschijnlijk al aannam, houdt deze remedie geen stand.

7 Drinkwater

zwarte vrouw zittend aan tafel op laptop drinkwater

Veel water drinken in de loop van de dag is goed voor je, maar geneest het coronavirus niet. Toch citeerde een vaak gedeeld bericht op sociale media in maart een niet nader genoemde Japanse arts die zei dat het drinken van water om de 15 minuten het coronavirus door de slokdarm zou spoelen, zodat het niet in je longen kan komen.

Dat is natuurlijk gewoon niet waar. Professor Trudie Lang van de Universiteit van Oxford vertelde de BBC dat er "geen biologisch mechanisme" waardoor het lichaam een ​​respiratoir virus in uw maag kan wegspoelen. Dus hoewel het altijd goed is om te hydrateren, denk niet dat water de besmetting met COVID-19 kan wegspoelen. En voor betere manieren om gezond te blijven tijdens de pandemie, bekijk 23 eenvoudige manieren waarop u een gezonder persoon kunt zijn tijdens quarantaine.

Geef een reactie