Dit Zou Een Vierde Golf Van Covid Kunnen Veroorzaken Cdc-Directeur Waarschuwt

Voor veel Amerikanen kan het voelen alsof we ons al in het laatste stuk van de pandemie bevinden. Met meer dan 25 miljoen mensen in de U.S. volledig gevaccineerd en COVID gevallen op een grotendeels neerwaarts traject, is er licht aan het einde van de tunnel. Veel gezondheidsexperts hebben echter gewaarschuwd tegen voortijdig vieren. Onlangs waarschuwde de directeur van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), Rochelle Walensky, MD dat we binnenkort een vierde golf van COVID zouden kunnen ervaren. Blijf lezen om erachter te komen wat zij denkt dat kan leiden tot een nieuwe uitbraak, en voor meer informatie over de huidige stand van de pandemie, Dr. Fauci zei net dat hij zich zorgen maakt over COVID in deze 2 staten.

Nieuwe stammen en een gebrek aan voorzorgsmaatregelen kunnen een vierde golf van COVID veroorzaken.

Een jonge vrouw die in een metro rijdt terwijl ze een masker draagt, staat voor een andere vrouw die haar smartphone controleert

Tijdens een persconferentie van het Witte Huis COVID-19 Task Force op 1 maart maakte Walensky het risico van een nieuwe COVID-19-piek duidelijk. "Ik blijf diep bezorgd over een mogelijke verschuiving in het traject van de pandemie," ze zei. Ze merkte echter op dat er manieren zijn om een ​​nieuwe golf te vermijden. "We hebben de mogelijkheid om een ​​mogelijke vierde golf van gevallen in dit land te stoppen."

Walensky wees op de nieuwe varianten en het ontbreken van noodzakelijke voorzorgsmaatregelen voor de volksgezondheid als de twee dingen die een vierde golf van de pandemie zouden kunnen voeden. En voor essentiële vaccinbegeleiding, Dr. Fauci zei net dat je dit medicijn niet moet nemen met het COVID-vaccin.

De coronavirusvarianten kunnen al onze vooruitgang op het gebied van inperking ongedaan maken.

Man zet gezichtsmasker op in de stad om te voorkomen dat hij het coronavirus krijgt, COVID-19

"Het meest recente zevendaagse gemiddelde van gevallen, ongeveer 67.200, vertegenwoordigt een stijging van iets meer dan 2 procent in vergelijking met de voorgaande zeven dagen," Walensky zei:. ABC News meldde dat voorafgaand aan deze sprong in gevallen de U.S. een daling van zes weken in gevallen had gezien. De CDC-directeur schrijft deze toename gedeeltelijk toe aan de nieuwe soorten COVID die in het hele land circuleren. "Hoor me alsjeblieft duidelijk – op dit niveau van gevallen waarin varianten zich verspreiden, staan ​​we op het punt om de zuurverdiende grond die we hebben gewonnen volledig te verliezen. Deze varianten vormen een zeer reële bedreiging voor onze mensen en onze vooruitgang," zij ging door.

Op 3 maart meldde Reuters dat wetenschappers door de varianten minder optimistisch zijn over het verloop van de pandemie in de afgelopen weken. Volgens Reuters voorspellen gezondheidsexperts dat het virus zal blijven bestaan "de komende jaren een aanzienlijke last van ziekte en overlijden veroorzaken," zolang er varianten in omloop zijn.

Witte Huis COVID-adviseur Anthony Fauci, MD, vertelde Reuters dat hij zelfs na zijn vaccinatie nog steeds van plan is een masker te dragen als er varianten in omloop zijn. "Het enige dat je nodig hebt, is een kleine beweging van een variant [die een nieuwe golf veroorzaakt], en daar gaat je voorspelling" over wanneer het leven weer normaal wordt, zei hij:. En voor meer informatie over de huidige verspreiding van het coronavirus, stijgen de COVID-nummers nu weer in deze 10 staten.

Het terugdraaien van voorzorgsmaatregelen kan ook bijdragen aan een vierde golf.

Man met masker zonder masker

"Ik maak me echt zorgen over berichten dat meer staten de exacte volksgezondheidsmaatregelen terugdraaien die we hebben aanbevolen om mensen te beschermen tegen COVID-19," Walensky zei:. "Ik begrijp de verleiding om dit te doen: 70.000 gevallen per dag lijkt goed vergeleken met waar we een paar maanden geleden waren, maar we kunnen niet berusten in 70.000 gevallen per dag, 2.000 dagelijkse sterfgevallen."

De opmerkingen van Walensky komen op het moment dat verschillende staten versoepelde coronavirusbeperkingen hebben aangekondigd, waaronder het intrekken van maskermandaten en het heropenen van bedrijven met een capaciteit van 100 procent. Volgens ABC News hebben Arkansas, Pennsylvania, Massachusetts, Virginia, Kentucky, South Carolina, North Carolina en Texas allemaal beperkende maatregelen laten vallen.

"Dit is niet het moment om de kritieke veiligheidsmaatregelen te versoepelen waarvan we weten dat ze de verspreiding van COVID-19 in onze gemeenschappen kunnen stoppen, niet wanneer we zo dichtbij zijn," Walensky heeft toegevoegd. "Blijf alsjeblieft sterk in je overtuiging. Blijf uw goed passende masker dragen en neem de andere maatregelen ter preventie van de volksgezondheid waarvan we weten dat ze werken." En voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Vaccinatie is wat uiteindelijk een einde zal maken aan de pandemie.

arts die jonge man een covid-vaccin geeft/Prostock-studio

Walensky zei dat vaccinatie uiteindelijk de pandemie zal beëindigen, maar ze benadrukte dat we daarvoor veel meer mensen moeten vaccineren, wat niet van de ene op de andere dag zal gebeuren.

Fauci sprak een soortgelijk gevoel uit over Jan. 21 tijdens zijn eerste persconferentie in het Witte Huis onder de nieuwe regering. Hij legde uit dat vaccinatie de sleutel is om het ontstaan ​​van nieuwe stammen te voorkomen. "Virussen muteren niet tenzij ze repliceren," hij zei. We kunnen de replicatie van het virus onderdrukken met: "een zeer goede vaccincampagne, dan zou je dit schadelijke effect dat je zou kunnen krijgen van de mutaties eigenlijk kunnen vermijden." En voor meer informatie over vaccinatie, waarschuwen artsen u voor: "Wees voorbereid" hiervoor na uw tweede dosis.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie