Doe Dit Nooit Als Uw Vlucht Is Geannuleerd Waarschuwt De Reisexpert

Terwijl de vraag naar reizen stijgt, hebben luchtvaartmaatschappijen moeite om hun operaties op te voeren te midden van pandemische verstoringen, en wijdverbreide annuleringen van vluchten hebben voor veel passagiers grote reishoofdpijn veroorzaakt. Dus als je de lucht in gaat, moet je geduld oefenen – en vasthoudendheid. En bovenal, zorg ervoor dat je voorbereid bent met een spelplan. Ontdek met hulp van de experts van Scott’s Cheap Flights wat u wel en niet moet doen als uw vlucht is geannuleerd.

 Grote luchtvaartmaatschappijen annuleren op dit moment tonnen vluchten – hier is waarom.

Ken uw rechten als uw vlucht wordt geannuleerd.

Een vrouwelijke reiziger zit met haar bagage er verdrietig uit te zien

Je vlucht is plotseling geannuleerd – wat gebeurt er daarna?? Je wilt dit misschien niet horen, maar de vervoerder is niet wettelijk verplicht om je op de vlucht te krijgen die je oorspronkelijk hebt geboekt. "Helaas heeft de luchtvaartmaatschappij hier de macht," volgens Scott’s Goedkope Vluchten. "In hun contract staat dat ze je van je vertrekpunt naar je bestemming zullen brengen, zelfs als dat op een andere datum is dan je had bedoeld."

Draag dit ding nooit in een vliegtuig, waarschuwt stewardess.

Dat betekent dat een luchtvaartmaatschappij je op een vlucht kan zetten bij een andere vervoerder.

man moe van de vroege ochtendvlucht

Als uw vlucht wordt geannuleerd, kan een luchtvaartmaatschappij proberen u op een vlucht met een andere luchtvaartmaatschappij te plaatsen, volgens een zogenaamde interline-overeenkomst. Dat betekent dat United je vlucht kan annuleren en je op een andere vlucht kan boeken op American. (Southwest heeft dit soort regelingen niet, zoals USA Today meldt, wat de recente golf van annuleringen van de luchtvaartmaatschappij voor passagiers verder bemoeilijkte, wiens enige optie was om te proberen op een latere Southwest-vlucht te komen – samen met alle anderen in dezelfde binding.)

Als je ervoor kiest om niet om te boeken op een latere vlucht, heb je recht op restitutie.

Passagiers die bij de luchthavenpoort wachten

Als u ervoor kiest om de luchtvaartmaatschappij u niet te laten vervoeren voor een latere vlucht, komt u in aanmerking voor een terugbetaling in contanten, zegt Scott’s Cheap Flights. Dat klinkt misschien aantrekkelijk, maar denk na voordat u deze optie kiest: het boeken van een last-minute vlucht kan een zeer dure aangelegenheid zijn, en u heeft misschien geen andere keuze als vliegreizen de enige haalbare manier is om te komen waar u heen moet.

Als je vlucht is geannuleerd, geef dan nooit snel op.

Vrouw verdrietig en ongelukkig op de luchthaven met geannuleerde vluchtDavid Prado Perucha /

Dus hier is het enige dat experts zeggen dat je niet moet doen als je merkt dat je te maken hebt met een geannuleerde vlucht: geef niet snel op! Breng je geduld en vastberadenheid mee en wees agressief bij het zoeken naar een snelle en bevredigende oplossing.

Richt eerst al je energie op het zo snel mogelijk omboeken, zodat je kunt komen waar je heen moet. Wacht persoonlijk in de rij, bel de klantenservice, gebruik sociale media en probeer de app of het chatplatform van de luchtvaartmaatschappij.

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor meer reisadvies, rechtstreeks in je inbox.

Als je eenmaal hebt omgeboekt, zoek dan uit wat je verschuldigd bent.

Vrouw die gezichtsmasker draagt ​​op luchthaven en sociale afstand bewaartwillem87 /

"Als u met een creditcard heeft geboekt, controleer dan of deze een soort reisonderbrekingsverzekering biedt, die uw hotel en eten dekt terwijl u vastzit, en mogelijk zelfs de kosten van het kopen van een nieuwe vlucht naar huis dekt als u nodig hebben," Scott’s Cheap Flights adviseert.

Volg daarna meedogenloos. Neem contact op met de klantenservice en misschien vindt u dat de luchtvaartmaatschappij u een voucher aanbiedt voor toekomstige reizen, zelfs weken na het incident.

Draag deze schoenen nooit in een vliegtuig, stewardess en piloot Warn.

Alesandra Dubin Alesandra Dubin is een lifestyle-editor en schrijver gevestigd in Los Angeles. Lees verder

Geef een reactie