Doe Dit Nooit In Een Openbare Badkamer, Waarschuwt Dokter

Het is zelden iemands eerste keuze om een ​​openbare badkamer te gebruiken, maar als de natuur roept, is dit misschien je enige optie. Soms zijn openbare toiletten sprankelend schoon voor het oog (en voor de neus). Andere keren… niet zo veel. Als u merkt dat u onder welke omstandigheden dan ook een openbare badkamer gebruikt, kunt u uw blootstelling aan ziektekiemen zoals E . verminderen. coli, Salmonella en norovirus met wat gezond verstand en een beetje creatief manoeuvreren. Lees verder om erachter te komen wat u moet doen – en wat u niet moet doen – om te voorkomen dat u door die ziektekiemen ziek wordt, volgens Thomas Russo, MD, een professor en hoofd infectieziekten aan de universiteit van Buffalo.

Het ergste dat je aanraakt bij Walmart, waarschuwt infectieziekte Doc.

Het slechtste wat je kunt doen in een openbare badkamer is het aanraken van knoppen en handgrepen.

Schoon openbaar toilet

Van alle onaangenaam ogende plekken in een openbare badkamer, zou een van de handgrepen in de kamer de grootste zorg moeten zijn, zegt Russo. Deze high-touch oppervlakken – inclusief de deurgrepen, stalgrepen en toiletspoelhendel – zijn allemaal plaatsen waar de handen van veel mensen vaak contact maken.

"We weten dat we onze handen moeten wassen als we naar het toilet gaan, maar het is komisch als je erover nadenkt" dat je ze meteen weer vies maakt nadat je de deur hebt geopend, merkt Russo op. Dat wil zeggen, tenzij u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt.

 Doe dit nooit in een vliegtuig, waarschuwt infectieziekte-arts.

Gebruik een servet of kledingstuk om uw hand te bedekken voordat u de handvatten aanraakt.

In plaats van uit te reiken en het handvat rechtstreeks aan te raken, raadt Russo aan om het handvat te bedekken met een papieren servet of je mouw of trui als barrière. "Afhankelijk van de richting van de deuren, gebruik ik indien mogelijk meestal mijn elleboog, of de binnenkant van mijn jas, maar ik probeer die oppervlakken niet met mijn handen aan te raken, zodat ik me geen zorgen hoef te maken," hij zegt.

Maar echt, vermijd indien mogelijk helemaal geen handvatten.

Nog beter dan je handen te beschermen als je een handvat gebruikt? Indien mogelijk helemaal overslaan. "Jongens kunnen naar een urinoir gaan en eigenlijk niets aanraken, en veel van hen hebben automatische spoelmechanismen," Russo zegt. "Vrouwen moeten de handgreep van een kraam aanraken, maar je zou kunnen proberen [om het vast te haken] met je elleboog" voor een touch-free toegang.

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor meer gezondheidsadvies dat rechtstreeks in uw inbox wordt bezorgd.

Was uw handen krachtig na gebruik van een openbare badkamer.

man wast zijn handen bij de gootsteen

Raak niet in paniek, zelfs als je geen andere keuze hebt gehad dan elke deur en apparaathendel in de kamer aan te raken, zegt Russo. "Want als er enige zorg is, of als je je ongemakkelijk voelt, of als je weet dat je die deurklink moest aanraken omdat je er niet omheen kon met dat soort trucs – ga je gang en was je handen," Russo zegt. En dat is iets wat je sowieso – vaak – zou moeten doen als je in openbare ruimtes bent.

De Centers for Disease Control (CDC) beveelt aan om de handen minimaal 20 seconden met zeep in te schuimen en te schrobben (zingen "van harte gefeliciteerd" twee keer zal het lukken, een vuistregel die vaak wordt toegepast in de COVID-19 pandemie).

En zodat je de handen die je net hebt schoongemaakt niet bevuilt, gebruik je je elleboog of je voet om de deur te duwen op weg naar buiten.

 U mag uw toilet hier nooit mee schoonmaken, waarschuwen experts.

Alesandra Dubin Alesandra Dubin is een lifestyle-editor en schrijver gevestigd in Los Angeles. Lees verder

Geef een reactie