Dr. Fauci Heeft Dit Alarmerende Bericht Over Toekomstige Staatsvergrendelingen

Als de pandemie van het coronavirus ons iets heeft geleerd, is het dat dingen in een oogwenk kunnen veranderen en dat er weinig is aan de toekomst dat niet onzeker is. Het was slechts een paar weken geleden dat Anthony Fauci, MD, zei dat ondanks snel stijgende aantallen in plaatsen in Californië, Florida, Texas en Arizona, "Ik denk niet dat we het gaan hebben over teruggaan naar de lockdown." Maar aangezien de situatie in die vier epicentra van de pandemie en elders in het land is blijven escaleren, lijkt de directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases die verklaring te heroverwegen. "Ik denk dat elke staat die een serieus probleem heeft, die staat serieus moet overwegen om te sluiten," Fauci zei op The Wall Street Journal podcast, The Journal, op 8 juli.

Hij volgde die verklaring op door de presentator van de show, Kate Linebaugh, te vertellen dat "elke staat is anders" en zijn "niet aan mij om te zeggen" welke zouden moeten sluiten, maar hij verwees naar het succes dat New York had om de verspreiding te stoppen met zijn inzet voor afsluiting?.

bord voor supermarkt om aan te geven dat coronavirusmaskers verplicht zijn/Andriy Blokhin

Eerder in het interview zei Fauci:, "We moeten de zaken gewoon aanscherpen," het geven van een algemene aanbeveling voor coronavirus-hotspots aan: "sluit de tralies," ervoor zorgen dat overdekte restaurants hebben "zeer goede zitplaatsen," en van klanten eisen dat ze maskers dragen en zich houden aan de richtlijnen voor sociale afstand. Hij adviseerde ook staten die momenteel een betere beheersing van het virus hebben om voorzichtig te werk te gaan.

"Doe het op een afgemeten manier, zoals de richtlijnen aangeven," Fauci zei. "Als je dat doet, is de kans op een piek veel, veel kleiner dan wanneer je gewoon over dingen heen springt."

Het interview was op dezelfde dag dat de U.S. bereikte drie miljoen bevestigde gevallen, volgens gegevens van de John Hopkins University. Alleen al in de afgelopen maand werden een miljoen van die gevallen gemeld. En hoewel de meest zorgwekkende pieken in de vier bovengenoemde epicentra waren – Florida, Texas, Arizona en Californië – meldde CNN op 9 juli dat 33 van de 50 staten momenteel een opwaartse trend van dagelijkse gemiddelde gevallen vertonen.

Voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Hoewel Fauci ervoor zorgde dat hij duidelijk maakte dat hij met zijn verklaring niet per se bepaalde staten eruit pikte, adviseerde hij opnieuw dat staten die doorgaan met heropening moeten leren van de fouten van degenen die dit mogelijk te vroeg of te agressief hebben gedaan.

"Andere staten, let op wat er gebeurt als je je openstelt en wees voorzichtig met de wind omdat het jou kan overkomen," Facui zei op The Journal. En voor meer informatie over een plaats die het virus onder controle lijkt te hebben, ga je naar This Could Be the First City That "Herstelt echt" van het coronavirus.

Geef een reactie