Dr. Fauci Heeft Zojuist De 4 Grootste Mythen Over Het Covid-Vaccin Ontkracht

Al lang voor de eerste rondes van de COVID vaccin uitging, hebben sceptici hard gewerkt om elk aspect van het nieuwe vaccin in twijfel te trekken. Om de verkeerde informatie te bestrijden, hebben gezondheidsexperts – waaronder Anthony Fauci, MD, directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) – hun best gedaan om misverstanden op te helderen en nauwkeurige informatie over het vaccin te presenteren. Tijdens een recente snelle vraag- en antwoordsessie ontkracht Fauci enkele van de meest voorkomende mythes over het vaccin.

Terwijl Fauci op CNBC’s Healthy Returns op december was. Op 16 april vroeg Meg Tirrell hem naar enkele van de mythes over het vaccin die de ronde deden. Lees verder voor de waarheid achter vier van de meest voorkomende misvattingen over vaccins, en voor degenen die nog steeds sceptisch zijn: als u twijfelt aan het COVID-vaccin, Dr. Fauci heeft een boodschap voor jou.

1 Mythe: je kunt COVID krijgen van het vaccin.

Vrouw krijgt COVID-vaccin

Toen Tirrell Fauci vroeg of je COVID kon krijgen van het coronavirusvaccin, daarbij verwijzend naar de algemene misvatting dat je griep kunt krijgen van het griepvaccin, ontkrachtte Fauci de mogelijkheid snel. Hoewel sommige van de vaak voorkomende bijwerkingen van het vaccin vergelijkbaar zijn met de bijwerkingen die u zou kunnen ervaren met COVID, betekent dat niet dat u het virus heeft. Fauci zei dat het krijgen van COVID van het vaccin is "absoluut onmogelijk." En voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

2 Mythe: het vaccin kan je DNA veranderen.

Patiënt wordt in het ziekenhuis ingeënt tegen het coronavirusProstock-Studio /

Tirrell bracht een andere mythe naar voren die rondzweeft. Sommige mensen hebben gezegd dat ze zich zorgen maken dat het vaccin hun DNA zal veranderen, maar nogmaals, Fauci zegt dat dat zo is "absoluut niet" mogelijk.

"Ze krijgen een stukje RNA, dat codeert voor een eiwit. Het heeft niets te maken met je eigen genetische materiaal," Fauci uitgelegd. "Het wordt geïnjecteerd. Het komt in een cel en het begint het spike-eiwit eruit te pompen waarvan je wilt dat het lichaam een ​​immuunrespons maakt. Het integreert in geen enkel aspect van je eigen genetische materiaal. Het staat totaal los van je eigen genetische materiaal." En voor meer inzicht van de infectieziekte-expert Dr. Fauci zei net dat je het COVID-vaccin nog sneller kunt krijgen.

3 Mythe: de snelheid van ontwikkeling had invloed op de veiligheid en werkzaamheid van het vaccin.

Hand houdt Coronavirus Covid-19 Vaccin glazen fles

Veel sceptici hebben opgemerkt hoe snel het vaccin werd ontwikkeld in een poging zijn snelheid ertegen te gebruiken. Fauci zei echter dat de snelheid gewoon was "een weerspiegeling van de buitengewone wetenschappelijke vooruitgang die is geboekt in platformtechnologieën voor vaccins" in het afgelopen decennium.

Fauci schreef ook de snelheid van de vaccinontwikkeling toe aan de "enorme hoeveelheid geld" dat was gewijd aan het voorbereiden van coronavirusvaccins – zelfs vóór goedkeuring. De NIAID-directeur was onvermurwbaar dat de snelheid van de vaccinontwikkeling "ging niet ten koste van de veiligheid en evenmin ten koste van de wetenschappelijke integriteit." En om op de hoogte te zijn van één bijwerking, kan het COVID-vaccin dit lichaamsdeel tijdelijk verlammen, waarschuwt de FDA.

4 Mythe: je kunt stoppen met het dragen van een masker nadat je bent gevaccineerd.

Man's hand met masker/edierdel

Met het einde van COVID in zicht, willen veel mensen hun maskers weggooien, maar Fauci zegt dat we de voorzorgsmaatregelen nog niet kunnen afschaffen. "U moet maskers blijven dragen en de fundamentele volksgezondheidsmaatregelen blijven nemen" zelfs nadat je bent ingeënt, zei hij:.

Volgens Fauci kunnen we niet beginnen met het afschaffen van volksgezondheidsmaatregelen totdat er een extreem lage hoeveelheid virus circuleert, wat volgens hem zal zijn wanneer tussen 70 en 80 procent van de mensen immuniteit heeft tegen COVID. En voor meer informatie over de toekomst van de pandemie, Dr. Fauci zegt dat dit het moment is waarop je je gezichtsmasker kunt weggooien.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie