Dr. Fauci Verontschuldigde Zich Net Voor Het Zeggen Van Dit Over Het Covid-Vaccin

Met COVID vaccins aan de horizon en coronavirusgevallen in de U.S., spanningen zijn hoog. De druk steeg toen de U.K. werd het eerste land dat officieel een COVID-vaccin goedkeurde op december. 2, terwijl de U.S. is nog minstens een week verwijderd van dit herkenningspunt. Amerikanen hadden veel vragen over waarom de U.K. eerst toestemming gegeven voor het vaccin. Als reactie had Anthony Fauci, MD, de directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), een paar keuzewoorden over de U.K.’s proces, waarvoor hij zich sindsdien heeft verontschuldigd.

Toen Fauci werd gevraagd waarom de U.K. loopt voor op ons bij de goedkeuring van het vaccin – en zal volgende week de injecties kunnen laten uitrollen – bood hij een verrassend gedurfd antwoord. Binnen 24 uur liep Fauci het terug. Blijf lezen voor meer informatie over wat hij noemt a "misverstand," en om te zien wat de toonaangevende expert op het gebied van infectieziekten nog meer te zeggen had over immunisatie, Dr. Fauci wil dat je dit ene ding over het vaccin weet.

Fauci zei dat de Britten "haastte zich door" vaccin goedkeuring.

Wetenschappers die een volledig beschermend pak dragen in het laboratorium

op december. 3, Fauci was op The Takeout podcast met CBS News’ chief Washington correspondent Major Garrett. Toen Garrett Fauci . vroeg, "Waarom zijn de Britten eerst??" de dokter reageerde lachend. "In alle eerlijkheid tegenover zoveel van mijn Britse vrienden, je weet dat ze een beetje om de hoek van de marathon renden en er in de laatste mijl aan deelnamen," Fauci zei. "Ik denk dat dat er een goede metafoor voor zou zijn, majoor, want ze haastten zich echt door die goedkeuring heen…" En voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Fauci zei de U.S. regelgevingsproces is de "gouden standaard."

Artsen die medische monsters in een laboratorium analyseren

"De Amerikaanse Food and Drug Administration [FDA] is de gouden standaard voor regelgeving – ze doen het op een zeer zorgvuldige manier en op de juiste manier," zei Fauci. De arts noemde de bezorgdheid van Amerikanen over het vaccin als een van de redenen waarom de U.S. moet zeer doordacht zijn over het regelgevingsproces.

"We hebben al genoeg problemen met mensen die toch sceptisch zijn over het nemen van een vaccin," hij zei. "Als we hier snel en ongepast over een hindernis waren gesprongen om een ​​week of anderhalve week extra te winnen, denk ik dat de geloofwaardigheid van ons regelgevingsproces zou zijn geschaad."

Hij merkte op dat de U.K. werd bekritiseerd door hun tegenhangers in de Europese Unie.

Wetenschapper die in een laboratorium werkt met een pipet

"Ik hou van de Britten, ze zijn geweldig, ze zijn goede wetenschappers," zei Fauci, voordat hij wees op enkele van de mogelijke gebreken in hun goedkeuringsproces. "Ze namen gewoon de gegevens van het bedrijf Pfizer, en in plaats van het heel, heel zorgvuldig te onderzoeken, zeiden ze: ‘Ok, laten we het goedkeuren, dat is het’, en ze gingen ermee akkoord."

De infectieziekte-expert is niet de enige die een dubbeltelling deed over hoe snel de U.K. kreeg het vaccin goedgekeurd. "Ze werden zelfs nogal zwaar bekritiseerd door hun collega’s van de Europese Unie, die zeiden: ‘Weet je, dat was een soort hotdog-spelletje’" Fauci heeft toegevoegd.

Fauci heeft zich nu verontschuldigd voor zijn opmerkingen.

Dr. Anthony Fauci, directeur van het National Institute for Allergy and Infectious Diseases, bereidt zich voor om te getuigen voor een hoorzitting van een House Subcommissie over de Coronavirus-crisis over een nationaal plan om de COVID-19-pandemie in te dammen, op Capitol Hill in Washington, DC op vrijdag, 31 juli 2020Kevin Dietsch/Pool Via Cnp/Media Punch/Alamy Live News

op december. 4 verscheen de dokter op de BBC om zich te verontschuldigen – minder dan 24 uur nadat hij zijn oorspronkelijke opmerkingen had gemaakt. "Er is echt een misverstand geweest, en daarvoor, het spijt me, en mijn excuses daarvoor," Fauci zei. En voor meer informatie over het coronavirusvaccin: dit zijn de bijwerkingen van het COVID-vaccin waar artsen zich zorgen over maken.

Hij getuigde van de U.K. regelgevingsproces.

Artsen kijken naar een slechte test in een laboratorium

Nadat hij zich verontschuldigde voor zijn opmerkingen, leek Fauci zijn deuntje te veranderen en stond hij nu in voor de U.K.goedkeuringsproces voor vaccins. "Ik heb veel vertrouwen in de wetenschappelijke gemeenschap en de regelgevende gemeenschap in de U.K.," hij zei. "En iedereen die mij kent en mijn relatie daarmee kent gedurende letterlijk decennia weet dat dat het geval is."

Fauci zei dat hij een punt probeerde te maken over de U.S., maar hij erkende dat hij het niet goed had gemaakt. "Dat is de reden waarom ik de kans verwelkom om in je show te komen en te zeggen dat ik vertrouwen heb, het kwam verkeerd uit, en dat was niet de manier waarop ik het bedoeld had," hij ging verder.

Fauci erkende de spanning in de U.S.

Mensen lopen met maskers

"In de Verenigde Staten is er zo’n grote spanning, van het terugdringen van de geloofwaardigheid van de veiligheid en van de werkzaamheid," de dokter zei. Hij wees erop dat als de U.S. had net zo snel een vaccin goedgekeurd als de U.K. deed, daar "zou een terugdringing zijn [van] een samenleving die al kritisch is en die, denk ik in sommige opzichten in de Verenigde Staten, te veel scepsis heeft over het proces."

Fauci voegde eraan toe dat dit geen oordeel is over hoe snel de U.K. het vaccin goedgekeurd, maar eerder een weerspiegeling van hoe de U.S. doet de dingen anders, "niet beter, niet slechter, gewoon anders." Dit is waar de dokter denkt dat de miscommunicatie vandaan kwam. dat is "waar ik uitgleed, liet ik het lijken alsof de ene beter was dan de andere [wanneer] we het gewoon een beetje anders doen," hij zei. En voor meer informatie over de vaccintijdlijn in de U.S., U zou deze maand een COVID-vaccin moeten kunnen krijgen, Dr. Fauci zegt.

Hij zei de U.S. het goedkeuringsproces voor vaccins had niet sneller kunnen zijn.

Medisch onderzoeker gebruikt een druppelaar om een ​​rood monster op een microscoopglaasje te plaatsen

Volgens Fauci, de FDA "heeft alle onbewerkte gegevens in realtime doorgenomen op een manier die onmogelijk sneller had gekund." Hij voegde toe, "Nogmaals, dat is geen oordeel over iemand die het op een andere manier doet."

Het vaccin duurt nog minstens een week om goedgekeurd te worden in de U.S.

Hand houdt Coronavirus Covid-19 Vaccin glazen fles

Met de U.K.’s vaccin klaar om te rollen, Amerikanen wachten met spanning op de komst van onze eigen vaccingoedkeuring. Fauci legde echter uit:, "Het zal ons nog minstens een week kosten om op het punt te komen waarop de FDA in staat zal zijn om met vertrouwen een verklaring af te leggen over veiligheid en werkzaamheid." En voor meer informatie over de toekomst van de coronaviruspandemie: het vaccin zal je alleen zo lang beschermen tegen COVID, zegt Fauci.

Geef een reactie