Dr. Fauci Zegt Dat Deze Mensen Het Vaccin Kunnen Krijgen

Elke staat in de U.S. is op een andere plaats als het gaat om wie ze vaccineren – in sommige gevallen is het gebaseerd op leeftijd; in andere komt het neer op waar je werkt. Maar deze week had Anthony Fauci, MD, goed nieuws over het prioriteren van het vaccin voor Amerikanen met medische aandoeningen die angstig op hun beurt wachten. in februari. 2 verschijning op CNN Vanavond met gastheer Don Lemon, werd de medisch hoofdadviseur van het Witte Huis gevraagd wanneer volwassenen met onderliggende gezondheidsproblemen zouden kunnen verwachten te worden gevaccineerd – deze groep, moet worden opgemerkt, vertegenwoordigt 60 procent van de bevolking, volgens Heathline.

Fauci had een duidelijke boodschap voor iedereen die in deze demografie viel, wat suggereerde dat zij de volgende prioriteit zijn. "We hebben het over het volgende niveau van mensen van 16-64 jaar die onderliggende aandoeningen hebben, [zij] zullen de volgende groep zijn die in de rij zal staan ​​voor de wachtrij om gevaccineerd te worden," hij vertelde Lemon. "Dat zou vrij snel moeten zijn." Lees verder voor meer informatie van Fauci over wie achterloopt met vaccinaties, en voor meer vaccinnieuws, ga naar Dr. Fauci zegt dat hij deze bijwerkingen had van zijn tweede vaccindosis.

Zwarte Amerikanen worden nog steeds niet snel genoeg gevaccineerd.

Senior mannelijke arts vaccineert een jonge man in het kantoor van een dokter

Lemon vroeg Fauci naar rapporten waaruit blijkt dat in alle 16 staten die vaccingegevens hebben vrijgegeven op basis van ras, zwarte burgers worden gevaccineerd tegen aanzienlijk lagere percentages dan hun blanke tegenhangers. De meest uitgesproken ongelijkheid is in Pennsylvania, waar 1.2 procent van de blanke burgers is ingeënt, tegen 0.3 procent van de zwarte inwoners. "Twee dingen die we moeten aanpakken, Don," Fauci zei. Het eerste wezen, "hun toegankelijkheid tot vaccins vergroten door naar de gemeenschappen te gaan waar ze zijn en voor degenen die zich willen laten vaccineren, om het hen gemakkelijk te maken zich te laten vaccineren." En voor meer regelmatig COVID updates, meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

En dat komt grotendeels door een gebrek aan vertrouwen.

jonge mannelijke arts die jonge vrouwelijke patiënt covid-vaccin geeft

Fauci legde verder uit dat toegang tot vaccinaties slechts de helft van de strijd was. Het winnen van harten en geesten was even belangrijk in minderheidsgemeenschappen. "Het andere dat we moeten aanpakken, is de kwestie van de aarzeling van vaccins. Omdat bruine en zwarte mensen, met name Afro-Amerikanen, een begrijpelijke aarzeling hebben die historisch verband houdt met decennia geleden, voordat velen van hen zelfs maar werden geboren, met het beruchte Tuskegee-incident, dat van generatie op generatie wordt doorgegeven, over het niet vertrouwen op de medische programma’s van de federale overheid," Fauci zei. "En ik denk dat we voorbij die aarzeling kunnen komen door de redenen waarom ze aarzelen te respecteren en dan samen met hen verder te gaan, door uit te leggen dat de waarborgen die sindsdien zijn ingevoerd, het vrijwel onmogelijk maken voor dit soort schendingen om voorkomen in de wereld van vandaag. En dan met hen mee te gaan en hen uit te leggen waarom het veilig en effectief is en waarom het belangrijk is voor hen en hun families en hun gemeenschap om zich te laten vaccineren." En voor meer informatie over waar u uw vaccin kunt krijgen, gaat u naar If You Live in These States, You Can Get Vaccinated at Walgreens Next Week.

Zwarte en Latinx-mensen sterven veel sneller aan COVID.

Zieke man met gezichtsmasker die uit het raam kijkt en thuis in quarantaine wordt geplaatstGrafischePhotoArt -MoederFoto /

Het feit is, zoals Fauci zei, minderheidsgemeenschappen "zijn degenen die ziek worden en zij zijn degenen die meer sterven dan anderen." Volgens gegevens van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben zwarte en Latijns-Amerikaanse Amerikanen ongeveer vier keer meer kans om in het ziekenhuis te worden opgenomen vanwege de COVID en drie keer meer kans om te overlijden als gevolg van het virus dan blanke Amerikanen.

"Als je kijkt naar het aantal ziekenhuisopnames per duizend mensen in de bevolking, dan is het een veelvoudig verschil tussen Afro-Amerikanen, Latino’s en blanken," Fauci heeft toegevoegd. "Ik bedoel, je kunt niet weglopen voor de gegevens. En dan wordt het vertaald in meer doden, die een paar keer meer zijn. Dus ziekte, ziekte, ziekenhuisopname en sterfgevallen, wat we ook kunnen doen, Don, om dat aan te pakken, om dat te verzachten, moeten we doen, of het nu gaat om hen bereiken, ze laten vaccineren, ze snel laten vaccineren, we zijn allemaal daarom." En voor meer vaccinnieuws, bekijk waarom je binnenkort een COVID-vaccin nodig hebt om dit ene ding te doen, zeggen ambtenaren.

Als we collectief denken, zegt Fauci dat het einde in zicht is

Mensen die samen in restaurant eten

Het belangrijkste waar alle Amerikanen aan denken, is wanneer we weer normaal kunnen worden. Terwijl Fauci Lemon verzekerde dat hij hoopvol was dat het mogelijk was, zal het als samenleving veel moeite kosten om dat punt te bereiken.

"Het wordt een cohorteffect," Fauci zei. "Wat ik daarmee bedoel is dat je niet naar jezelf kunt kijken in een vacuüm… ‘normaal’ is een maatschappelijk iets. Dus als je wilt dat onze samenleving weer normaal wordt, moet je ongeveer 70 tot 85 procent van de bevolking laten vaccineren. Dus als je dat doet… je kunt mensen beschermen en een paraplu krijgen van wat we ‘kudde-immuniteit’ noemen, dan zal het infectieniveau heel, heel laag gaan in de gemeenschap en de samenleving en op dat moment de hele gemeenschap kan weer normaal worden. Misschien niet 100 procent terug naar normaal, maar benadert in ieder geval normaal. Ik denk dat als we het goed doen, als we mensen echt efficiënt laten vaccineren, we dat tegen het einde van de zomer, begin van de herfst kunnen doen." En voor meer informatie over wat dat mogelijk kan stoppen, kijk waarom Dr. Fauci zegt dat dit ene ding ons ervan kan weerhouden om weer normaal te worden.

John Quinn John Quinn is een in Londen gevestigde schrijver en redacteur die gespecialiseerd is in lifestyle-onderwerpen. Lees verder

Geef een reactie