Dr Fauci Zegt Dat Hij Dit Nog Steeds Niet Zal Doen Nadat Hij Het Covid-Vaccin Heeft Gekregen

De Pfizer en moderne COVID vaccins hebben de verwachtingen voor werkzaamheid overtroffen, maar er zijn nog steeds vragen onbeantwoord. Deskundigen weten vooral nog steeds niet of de twee in noodgevallen goedgekeurde vaccins alleen de ontwikkeling van COVID-symptomen voorkomen of de overdracht volledig tegenwerken, waardoor het veilig is voor gevaccineerde personen om de dagelijkse activiteiten te hervatten. Met dat vraagteken bungelend, is de COVID-adviseur van het Witte Huis, Anthony Fauci, MD, niet bereid om de veiligheid van zijn gezin te wedden op de laatste mogelijkheid. Lees verder om te zien wat de medisch expert niet doet, zelfs niet na beide doses, en voor meer advies over het onderwerp, ga naar Dr. Fauci zegt dat dit een grote fout is als je dit doet nadat je bent ingeënt.

Wanneer geïnterviewd door NPR op Jan. 28, vertelde Fauci dat hij, hoewel hij nu is ingeënt, niet van plan is om zijn kinderen vaker of met minder beschermende maatregelen te gaan zien, voor het geval hij anderen toch kan besmetten. NPR-correspondent Sarah McCammon informeerde naar hoe Amerikanen hun eigen gedrag en levensstijl zouden kunnen veranderen nadat ze zijn gevaccineerd, evenals Fauci’s eigen post-vaccinatieplannen. "Je hebt al eerder over je familie gesproken in de show. Ik vraag me af of je je meer op je gemak voelt nu je bijvoorbeeld je dochters ziet?" zij vroeg.

Fauci, die vanwege de pandemie voor het eerst in 30 jaar Kerstmis en Thanksgiving met zijn dochters oversloeg, hield vol dat strikte veiligheidsmaatregelen nodig zullen zijn, zelfs nadat hij beide opnamen heeft gemaakt. "Ik denk niet dat we daar nu een gratis pas voor hebben," hij legde uit. "Wanneer u wordt gevaccineerd, bent u voor 94 tot 95 procent beschermd tegen klinische ziekten. Maar we weten niet zeker of u daadwerkelijk beschermd bent tegen asymptomatische infectie. En daarom willen we voorzichtig zijn en een masker blijven dragen."

Zoals Fortune uitlegt, blijft de kwestie van besmettelijkheid onbeantwoord vanwege de halsbrekende snelheid van het vaccintestproces. Volgens een normale tijdlijn voor de ontwikkeling van vaccins zouden zowel de werkzaamheid als de overdraagbaarheid worden bestudeerd voor een beter begrip van de voordelen van een product. Gezien het versnelde proces van COVID-vaccins zijn de gegevens echter beperkter en zal er meer onderzoek nodig zijn. Tot die tijd neemt Fauci geen enkel risico met zijn dierbaren.

Op zoek naar meer wijze woorden van Fauci? Lees verder voor meer inzichten uit dit laatste interview en voor meer positief nieuws van de expert, bekijk Dr. Fauci heeft eindelijk wat "Zeer bemoedigend" Nieuws over COVID.

1 We zijn misschien niet voorbij de piek van de pandemie.

Artsen en verpleegkundigen zorgen voor COVID-patiënten op de IC

Hoewel het aantal gevallen landelijk daalt, aarzelde Fauci om te zeggen dat we noodzakelijkerwijs voorbij de piek van COVID zijn. "Ook al zie je een afname van gevallen, waarvan we hopen dat die trends zich voortzetten, maar weet je, het is niet gegarandeerd dat dat zal gebeuren," hij legde uit.

"We hebben zoveel gevallen en zo’n mate van infectie dat zelfs als het een beetje begint te stabiliseren, het een hele tijd zal duren voordat je echt dingen begint te zien die naar beneden komen," hij zei. Fauci later toegevoegd, "Ook al zie je een trend in één richting gaan, je moet de bal in de gaten houden, want dit is een zeer dynamische situatie die zich voordoet." En voor meer informatie over hoe de cijfers eruitzien waar u woont, leest u hoe erg de COVID-uitbraak in uw land is.

2 Twee maskers zijn beter dan één.

twee blauwe chirurgische maskers met banden voor oorlussen/chuck hsu

Op de vraag of de regering officieel zou aanbevelen om twee gezichtsmaskers tegelijk te dragen in plaats van één, antwoordde Fauci dat de huidige nadruk ligt op het krijgen van iedereen om ten minste één masker te dragen.

Hij deelde echter wel dat hij gelooft dat dubbele maskering goed is "gezond verstand," aangezien het een extra fysieke barrière vormt tussen de drager en eventuele besmette ademhalingsdruppels die het virus zouden kunnen verspreiden. En voor meer COVID-nieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

3 Algemene vaccinatie en groepsimmuniteit kunnen binnen enkele maanden plaatsvinden.

Op de vraag wanneer we enige mate van nationale kudde-immuniteit kunnen verwachten, waarvan hij eerder zei dat die zal plaatsvinden wanneer ongeveer 85 procent van de bevolking is gevaccineerd, deelde Fauci dat hij gelooft dat we dit punt zouden moeten bereiken door "einde van de zomer" of "vroege herfst."

Volgens zijn geplande tijdlijn kunnen we verwachten dat we in het vroege voorjaar zullen beginnen met het vaccineren van de algemene bevolking: "Ik heb gezegd – en ik geloof dat het nog steeds waar is – dat dat waarschijnlijk in april zal zijn," hij zei. En voor meer voorspellingen van een andere expert, bekijk Moderna’s Chief Medical Officer Just Gave This Upsetting Update.

4 Maar de Zuid-Afrikaanse soort kan dingen terugdraaien.

Een patiënt die lijdt aan COVID-19 wordt verzorgd door een team van artsen en verpleegkundigen op de IC die allemaal beschermende kleding dragen

Fauci merkte op dat we ook met tegenslagen te maken kunnen krijgen als gevolg van de nieuwe COVID-varianten. Hoewel het NPR-interview plaatsvond voordat de stam uit Zuid-Afrika werd gevonden op U.S. bodem, zei Fauci dat de Zuid-Afrikaanse variant reden is voor "zorg" omdat het de huidige vaccins minder effectief kan maken.

Gelukkig was Fauci geruststellend dat experts zich al op deze mogelijkheid voorbereiden. "Dus wat we willen doen – en we doen het – is om door te gaan en een versie van het vaccin te maken, wat niet zo moeilijk is om te doen, dat kan dienen als een stimulans om het vaccin in Zuid-Afrika direct aan te pakken het geval dat de mutant dominant wordt in de Verenigde Staten," hij legde uit. En voor meer informatie over waar de varianten zich verspreiden, ga je naar Hoeveel gevallen van de nieuwe COVID-stammen in jouw land voorkomen.

Lauren Gray Lauren Gray is een schrijver, redacteur en adviseur uit New York. Lees verder

Geef een reactie