Dr Fauci Zei Net Dat Hij Zich Zorgen Maakt Over Deze Staat

Met behulp van de zeer besmettelijke Delta-variant, COVID gevallen zijn de afgelopen weken in verschillende staten in het hele land gestegen. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), nieuwe gevallen van coronavirus in de U.S. zijn sinds een maand geleden met ongeveer 100.000 per dag gestegen. De meest recente gegevens van de gezondheidsautoriteit van Aug. 13 zet nieuwe dagelijkse gevallen op 141.397, vergeleken met 42.399 nieuwe dagelijkse gevallen op juli. 15. Helaas zijn er geen tekenen dat de trend snel zal vertragen of omkeren.

Hoewel deze duizelingwekkende stijging ons allemaal op scherp zou moeten stellen, zegt de COVID-adviseur van het Witte Huis, Anthony Fauci, MD, dat de COVID-percentages van bepaalde staten bijzonder verontrustend zijn – en de cijfers van één staat zijn ronduit zorgwekkend. Lees verder om erachter te komen welke staat Fauci hem het meest zorgen baart, en hoe hij voorstelt om het om te draaien.

 Dit is precies wanneer de Delta Variant Surge zal pieken, zegt expert.

dr. Fauci zegt dat hij is "bezorgd over heel Florida."

kaart van florida toont covid-uitbraak

Hoewel er in het hele land ernstige COVID-pieken plaatsvinden, luidt Fauci alarm over één plaats in het bijzonder: Florida. De staat heeft zojuist zijn achtste opeenvolgende week van toenemende COVID-gevallen afgesloten in een steil opwaarts traject dat alarmerende experts is.

"Ik maak me zorgen over heel Florida," Fauci vertelde Local 10 News, daarbij verwijzend naar "de mate van toename, de verbuiging van de toename, [en] het aantal gevallen" als de bron van zijn zorg. "Als Florida een land was, zou het een van de slechtste landen zijn als het gaat om de toename van het aantal gevallen," hij voegde toe.

 dr. Fauci zei net dat dit het veelbetekenende teken is dat je al lang COVID hebt.

Het aantal gevallen van de staat is de afgelopen weken astronomisch gestegen.

Een arts die een neusuitstrijkje toedient voor een COVID-test bij een jonge vrouw

Het lijkt erop dat Fauci’s bezorgdheid gegrond is, gezien de recente toename van COVID-gevallen binnen de staat. Uit gegevens die donderdag door de CDC zijn vrijgegeven, blijkt dat de staat die dag 23.933 nieuwe dagelijkse gevallen heeft geregistreerd. Het positiviteitspercentage van de COVID-test was 19.3 procent.

"In de afgelopen week heeft Florida meer COVID-gevallen gehad dan alle 30 staten met het laagste aantal gevallen samen," Coördinator Coronavirus-respons van het Witte Huis, Jeff Ziets, zei donderdag tijdens een persconferentie in het Witte Huis:.

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor meer COVID-nieuws dat rechtstreeks in uw inbox wordt verzonden.

Sterfgevallen en ziekenhuisopnames zijn ook aanzienlijk gestegen.

Artsen en verpleegkundigen zorgen voor COVID-patiënten op de IC

De afgelopen week meldde Florida 286 sterfgevallen, volgens het COVID-19 Weekly Situation Report van de gezondheidsafdeling van de staat. In totaal brengt dat het COVID-sterftecijfer van de staat op 40.766 verloren levens. Ondertussen zijn de ziekenhuisopnames ook omhooggeschoten in de Sunshine State, en Bloomberg meldt dat het aantal ziekenhuisopnames onder Floridiaanse senioren net zo hoog is als in januari.

"Wat dit onderstreept, is de mate waarin er bij de Delta-variant zoveel meer wordt uitgezonden," De in Florida gevestigde epidemioloog Jason Salemi, PhD, MPH, vertelde de publicatie:. "Als je dat zo uitgesproken hebt verspreid, gaat het die kwetsbare mensen vinden." hij waarschuwde.

Fauci is "pleiten" met Floridians om het COVID-vaccin te krijgen.

Een jonge vrouw die een COVID-19-vaccin krijgt van een gezondheidswerker

Als reactie op het stijgende aantal gevallen van de staat, dringt Fauci er nogmaals bij het publiek op aan zich te laten vaccineren tegen de ziekte. "Ik smeek in wezen de mensen in Florida om te beseffen dat er een oplossing is voor dit probleem," hij vertelde Local 10 News. Volgens het meest recente Weekly Situation Report van de staat is momenteel ongeveer 65 procent van de in aanmerking komende bevolking gevaccineerd.

Fauci benadrukte dat de individuele keuzes van het publiek een enorm effect zullen hebben op hoe en of we de komende maanden herstellen van de huidige pieken. "Als je de overgrote meerderheid van de bevolking laat vaccineren – en we weten niet wat die drempel is – zal het virus verdwijnen, en dan hoeven we ons er geen zorgen over te maken, tenminste in dit land," Fauci vertelde USA Today eerder deze week. "Als je dat niet doet, krijg je een smeulend niveau van infectie dat gewoon tot in de herfst gaat, in de winter verward raakt met griep en dan weer terugkomt in de lente," hij waarschuwde.

 Je bent 60 procent minder kans om ziek te worden van de Delta-variant als je dit doet.

Lauren Gray Lauren Gray is een schrijver, redacteur en adviseur uit New York. Lees verder

Geef een reactie