Dr. Fauci Zei Net Dat Je Deze Plek Moet Vermijden, Zelfs Als Je Gevaccineerd Bent

Bijna 66 miljoen Amerikanen hebben ten minste één dosis van hun COVID vaccin en ongeveer de helft van die mensen (35 miljoen) is volledig gevaccineerd, volgens de laatste gegevens van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Met 17 procent van de volwassen bevolking volledig gevaccineerd in de U.S., Amerikanen beginnen eindelijk hoopvol te worden en krijgen het gevoel dat een terugkeer naar sommige aspecten van ons vorige leven niet zo ver weg is als het ooit leek. Hoewel volledig gevaccineerd je wat meer vrijheid en een veel meer gevoel van rust geeft, zei Anthony Fauci, MD, de belangrijkste COVID-adviseur van het Witte Huis, in een nieuw interview op The Late Show With Stephen Colbert op 12 maart dat er één plek is die nog steeds niet veilig om te gaan. Lees verder om erachter te komen welke plaats u volgens Fauci nog steeds moet vermijden, en voor meer informatie over vaccins, ga naar Dit is wat het betekent als u geen bijwerkingen van het vaccin heeft, zeggen artsen.

Ga niet naar een club, zegt Fauci.

een groep mensen in een clubWachiwit /

Fauci sprak met nachtgast Stephen Colbert ter ere van het eenjarig jubileum van de greep van COVID op de V.S.S. In een reeks snelle vragen probeerde Colbert wat informatie op te helderen over wat veilig is en wat niet voor volledig gevaccineerde mensen. Naast het vragen naar handdrukken en het terugbrengen van zijn live publiek, vroeg Colbert: "Als ik het vaccin krijg, mag ik dan twee weken nadat ik de injectie heb gekregen naar de clubs??"

Fauci sloot die snel af. "Nee, je moet de clubs niet raken totdat we het virusniveau zo laag hebben dat er geen dreiging is om de clubs te raken." En voor meer informatie over wat u vooraf niet moet doen, gaat u naar Do not Do This the Night Before Your Vaccine Afspraak, zeggen experts.

Fauci heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat bars en clubs tot de gevaarlijkste plaatsen behoren tijdens de pandemie.

Een bareigenaar geeft bier aan de klant van achter een beschermend doorzichtig plastic gordijn terwijl hij een masker draagtrecep-bg /

Tijdens de pandemie hebben Fauci en andere medische professionals gewaarschuwd voor het gevaar van binnenbars en clubs, waar de ventilatie slecht is, de drukte groot is, maskers worden verwijderd en ook remmingen worden verminderd.

"Bars zijn echt problematisch. Ik moet je zeggen, als je kijkt naar enkele van de uitbraken die we hebben gezien, is het wanneer mensen bars binnengaan, drukke bars," Fauci vertelde Elisabeth Rosenthal, hoofdredacteur van Kaiser Health News, in november. "Ik vond het leuk om aan een bar te zitten en een hamburger en een biertje te pakken. Maar als je in een bar zit, leunen mensen over je schouder om iets te drinken, mensen naast elkaar zoals dit. Het is best leuk omdat het sociaal is, maar het is niet leuk als dit virus in de lucht hangt. Dus ik zou denken dat als er iets is waar je je voorlopig aan wilt vastklampen, het bars zijn." En voor meer COVID-nieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Zijn waarschuwing komt omdat veel staten hun COVID-beperkingen verminderen.

De verwijdering van chirurgisch masker in de prullenbakchanida_p2 /

De waarschuwing van Fauci komt omdat bepaalde staten zijn begonnen met het terugdraaien van hun beperkingen sinds de COVID-gevallen zijn gedaald na een piek in januari. Staten zoals Texas, Mississippi en Wyoming hebben de afgelopen weken hun maskermandaten verwijderd en anderen zoals New York, Virginia en Louisiana hebben de beperkingen op bars, uitgaansgelegenheden en restaurants verminderd.

"Je wilt niet de schakelaar aan- en uitzetten en zeggen: ‘Oké, het gaat goed met ons’. Laten we stoppen met alles wat we doen op het gebied van volksgezondheid.’Dat willen we niet’," Fauci zei op The Late Show.

"Maar dat gebeurt, door het hele land in verschillende staten," Colbert zei:. "Mensen gaan, ‘OK! Terug in het zwembad!’"

Vervolgens vroeg hij Fauci wat zijn advies zou zijn aan die staten die de beperkingen versoepelen?. "Het is echt riskant. Op dit moment, hoewel de gevallen in een scherpe daling aan het dalen zijn, begint het de afgelopen weken een beetje te stabiliseren. En als het een plateau bereikt, stabiliseert het op een onaanvaardbaar hoog niveau – ongeveer 50.000 tot 60.000 nieuwe infecties per dag. En elke keer dat we een plateau op dat niveau hebben gezien, is er altijd het risico geweest om weer een nieuwe golf te krijgen," hij zei. "Iedereen is empathisch met die behoefte om weer normaal te worden. Dat wil iedereen doen. … Het gaat gebeuren, Stephen, het is – gegarandeerd dat het gaat gebeuren, maar we moeten het voorzichtig en voorzichtig doen."

En om te zien hoe uw staat er op dit moment voor staat, gaat u naar This Is How High the COVID Risk Level Is in Your State, Data Shows.

Hij gelooft dat zodra de U.S. bereikt 10.000 nieuwe dagelijkse gevallen, de meeste plaatsen zouden veilig moeten zijn om te heropenen.

Bijgesneden opname van een man in schort die naambordje op de toegangsdeur van zijn eigen winkel zet

Tijdens een interview op 4 maart met Jake Tapper van CNN, stelde Fauci een tijdlijn vast voor wanneer het acceptabel zou zijn voor staten om terug te bellen naar beperkingen op het gebied van de volksgezondheid. Hij heeft zelfs een specifiek aantal ingesteld waartoe nieuwe gevallen zouden moeten dalen om het veilig te maken om maskermandaten te openen en te verwijderen.

"Ik zou graag zien dat, als we het virusniveau in de gemeenschap tot een zeer laag niveau krijgen, wel, ver onder de 60.000 tot 70.000 nieuwe infecties, ergens," hij vertelde Tapper. "Ook al is er nog geen goed model… Ik zou zeggen minder dan 10.000, en misschien zelfs aanzienlijk minder dan dat."

En voor meer informatie over wat u niet moet doen nadat u bent gevaccineerd, gaat u naar Doe dit niet tot een maand na uw COVID-vaccin, waarschuwen experts.

Jaimie Etkin Jaimie is de hoofdredacteur van Best Life. Lees verder

Geef een reactie