Dr. Seuss Stopt Met Het Publiceren Van Deze 6 Boeken Te Midden Van Beschuldigingen Van Racisme

dr. Seuss-boeken zijn de afgelopen 90 jaar een integraal onderdeel geweest van de kindertijd van veel kinderen. Zelfs 20 jaar na de dood van auteur Theodor Seuss Geisel in 1991, zijn de boeken voortdurend herdrukt voor jonge generaties. Sommige boeken in Dr. Seuss’ bibliografie is niet goed verouderd, daarom werd zojuist aangekondigd dat Dr. Seuss Enterprises stopt met het publiceren van zes boeken van de auteur vanwege beschuldigingen van racisme. Lees verder om erachter te komen welke boeken permanent worden opgeschort en voor iets anders uit je kindertijd dat om soortgelijke redenen wordt getransformeerd, bekijk deze geliefde Disney-rit wordt gereviseerd vanwege racistische ondertonen.

Zes Dr. Seuss kinderboeken, waaronder zijn eerste, zullen "stop met publiceren" wegens beschuldigingen van racisme.

dr. seuss' eerste kinderboekVanguard Press

dr. Seuss Enterprises, het bedrijf dat zorgde voor de bescherming en het behoud van de nalatenschap van de auteur, kondigde op maart aan. 2 dat zullen ze "stop publicatie en licenties" op zes Dr. Seuss boeken. Dit omvat Seuss’ eerste kinderboek gepubliceerd in 1937, And to Think That I Saw It on Mulberry Street, evenals If I Ran the Zoo, McElligot’s Pool, On Beyond Zebra!, Roerei Super!, en de kattenquizzer. En voor nog een grote verandering die plaatsvindt als gevolg van recente afrekeningen, kijk op "The Simpsons" Vervangt de acteur achter dit geliefde personage.

dr. Seuss Enterprises zei dat de boeken toonden "kwetsend en verkeerd" portretten.

LONDEN - JULI 5. Een van de vijftig unieke tijdelijke BookBench-sculpturen van lokale kunstenaars viert het literaire erfgoed van Londen met beroemde boektitels op 5 juli 2014 op verschillende locaties in Londen. - Afbeelding

Al deze boeken werden voor het eerst geschreven in de jaren ’30, ’40 en ’50 (behalve The Cat’s Quizzer, die in 1976 werd gepubliceerd). In hun verklaring zegt Dr. Seuss Enterprises geeft toe dat deze boeken "mensen afschilderen op manieren die kwetsend en verkeerd zijn."

"Vandaag, op Dr. Seuss’s verjaardag (Mar. 2), Dr. Seuss Enterprises viert het lezen en ook onze missie om alle kinderen en gezinnen te ondersteunen met berichten van hoop, inspiratie, inclusie en vriendschap," zei het bedrijf in zijn verklaring:. "We zijn toegewijd aan actie." En voor meer nietjes uit je kindertijd die rekening houdt met racisme, bekijk 10 Disney-klassiekers die zijn uitgeroepen tot racisme.

De beslissing kwam na feedback van docenten, academici en specialisten.

Boeken in openbare bibliotheek, ondiepe DOF

Volgens de verklaring, Dr. Seuss Enterprises nam vorig jaar de beslissing om te stoppen met het herdrukken van deze titels in samenwerking met een panel van opvoeders en andere specialisten. "dr. Seuss Enterprises luisterde en nam feedback van ons publiek, waaronder docenten, academici en specialisten in het veld als onderdeel van ons beoordelingsproces," het bedrijf vertelde de Associated Press.

Opvoeders duwen terug tegen Dr. Seuss’ werk al jaren. Zo heeft de National Education Association, die Read Across America Day in 1998 op de verjaardag van de auteur oprichtte, geprobeerd de dag los te koppelen van Dr. Seuss en moedig meer divers lezen voor kinderen aan. Veel schooldistricten zijn in de loop der jaren ook afgestapt van het pushen van het werk van de auteur. Vorige maand werd gemeld dat scholen in Loudoun County, Virginia, Dr. Suess boeken helemaal. Hoewel dat niet het geval was, merkte het district op dat ze Read Across America Day niet exclusief zouden verbinden met zijn boeken, zoals ze zeiden "onderzoek van de afgelopen jaren heeft sterke raciale ondertonen aan het licht gebracht in veel boeken die zijn geschreven en geïllustreerd door Dr. Seuss." En voor meer up-to-date nieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt afgeleverd, meld je je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

dr. Suess Enterprises zegt dat ze zullen blijven werken aan het beoordelen van andere boeken van de auteur.

HAGERSTOWN, MD - 26 FEBRUARI 2015: Afbeelding van verschillende best verkochte boeken door Dr. Seuss. Dr. Seuss is alom bekend om zijn kinderboeken

Volgens de Associated Press hebben andere werken in de catalogus van de auteur ook kritiek gekregen, waaronder een van Dr. Seuss’ meest populaire boeken, The Cat in the Hat, die vanaf nu zullen worden gepubliceerd. Het bedrijf zei echter dat ze alle Dr . willen beoordelen. Seuss’ werken. "Het stopzetten van de verkoop van deze boeken is slechts een deel van onze inzet en ons bredere plan om ervoor te zorgen dat Dr. De catalogus van Seuss Enterprises vertegenwoordigt en ondersteunt alle gemeenschappen en families," het bedrijf toegevoegd in zijn verklaring. En voor meer recent nieuws over dit onderwerp, zie waarom tante Jemima net een nieuwe naam en logo heeft gekregen.

Geef een reactie