Drink Een Glas Hiervan Per Dag Om Uw Risico Op Hart- En Vaatziekten Te Verminderen, Zegt Onderzoek:

Hartziekte is de belangrijkste doodsoorzaak in de U.S., volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Maar het is niet altijd gemakkelijk om te zien of je hart in gevaar is. Daarom is het zo belangrijk om te doen wat je kunt om hartaandoeningen te voorkomen door kleine veranderingen in levensstijl die je vanaf vandaag in actie kunt brengen. En we hebben het ook niet over gewoontes die je dagelijks leven op een hoger plan brengen. Als je er nog niet helemaal klaar voor bent om elke dag naar de sportschool te gaan of je favoriete gefrituurde voedsel te schrappen, heeft een nieuwe studie aangetoond dat iets eenvoudigs als elke dag slechts één glas van een bepaalde drank drinken, je risico op hartaandoeningen kan verminderen. Lees verder om erachter te komen welk drankje je misschien aan je dagelijkse routine wilt toevoegen.

 Als je dit elke dag drinkt, kan je hart in gevaar zijn, blijkt uit onderzoek.

Elke dag een glas melk drinken kan het risico op hart- en vaatziekten verlagen.

vrouw drinkt thuis melk

Een nieuwe studie die op 24 mei in het International Journal of Obesity werd gepubliceerd, toonde aan dat het dagelijks drinken van melk erg goed is voor je hart. De onderzoekers achter het nieuwe rapport – dat bestond uit een team van de University of Reading, University of South Australia, Southern Australian Health and Medical Research Institute, University College London en University of Auckland – observeerden bijna twee miljoen deelnemers uit de V.S.K. en jij.S. door andere grote bevolkingsonderzoeken en mensen die meer melk consumeerden, uitgelicht. Ze ontdekten dat regelmatige melkdrinkers die minstens één glas melk per dag naar binnen slikten een 14 procent lager risico hadden op coronaire hartziekten.

Regelmatige melkconsumptie verhoogt ook uw cholesterol niet.

Kannen rauwe melk op de lokale boerderij

Melk is vaak bekritiseerd vanwege het hoge cholesterolgehalte in de voeding – en volgens de Mayo Clinic kan een hoog cholesterolgehalte in uw bloed uw risico op hartaandoeningen verhogen. Maar uit de nieuwe studie bleek ook dat mensen die regelmatig melk dronken, lagere niveaus van zowel goede als slechte cholesterol hadden.

"Dit suggereert dat het verminderen van de inname van melk misschien niet nodig is om hart- en vaatziekten te voorkomen," studie auteur Vimal Karani, PhD, hoogleraar Nutrigenetica en Nutrigenomics aan de Universiteit van Reading, zei in een verklaring. "De studie toont zeker aan dat melkconsumptie geen significant probleem is voor het risico op hart- en vaatziekten, ook al was er een kleine stijging van de BMI en het lichaamsvet onder melkdrinkers."

Voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Andere zuivelproducten kunnen ook goed zijn voor de gezondheid van uw hart.

Shot van een aantrekkelijke jonge vrouw die thuis yoghurt eet

Een baanbrekende studie uit 2018, gepubliceerd in het tijdschrift The Lancet, keek gedurende meer dan negen jaar naar gegevens van 136.000 volwassenen uit 21 landen en ontdekte dat de algehele zuivelconsumptie goed was voor de gezondheid van uw hart. Volgens de studie was meer dan twee porties zuivel per dag geassocieerd met een 22 procent lager risico op hart- en vaatziekten in vergelijking met geen zuivelconsumptie. Het eten van meer dan één portie yoghurt per dag was bijvoorbeeld gekoppeld aan een 10 procent lager risico op hartaandoeningen in vergelijking met geen yoghurtconsumptie.

Je zou elke dag drie porties zuivel moeten hebben.

Jonge man thuis melk drinken

Momenteel is de U.S. Department of Agriculture (USDA) raadt volwassenen aan om drie porties zuivel per dag te eten. Dat komt overeen met ongeveer drie kopjes melk, en idealiter zou je vetvrije of vetarme varianten moeten consumeren, die belangrijke voedingsstoffen leveren zonder het toegevoegde vet.

Als u echter lactose-intolerant bent of ervoor kiest om geen zuivel te consumeren, zegt de USDA dat u uw dieet moet vullen met: "voedingsmiddelen die het scala aan voedingsstoffen bevatten dat gewoonlijk uit zuivel wordt verkregen, waaronder eiwitten, calcium, kalium, magnesium, vitamine D en vitamine A."

 Het eten van dit ene ding kan je risico op kanker halveren, zegt een nieuwe studie.

Geef een reactie