Een Covid-Test Doen Betekent Niet Dat Het Veilig Is Om Naar Huis Te Gaan Voor De Feestdagen

Met Kerstmis die snel nadert en het aantal COVID gevallen die elke dag stijgen, hebben gezondheidsexperts Amerikanen gewaarschuwd om hun gebruikelijke vieringen te minimaliseren en in plaats daarvan thuis te blijven voor de vakantie. Sommige mensen zijn echter nog steeds van plan om naar het huis van hun familie te reizen of een feest te organiseren. Gezondheidsexperts hebben echter advies uitgedeeld om de risico’s van deze ontmoetingen in ieder geval te verkleinen. Dus als u van plan bent om deze feestdagen mensen buiten uw huis te zien, is de grootste fout die u kunt maken aan te nemen dat een negatieve COVID-test betekent dat het veilig voor u is om intiem met anderen om te gaan. Blijf lezen om erachter te komen hoe de test u kan mislukken, en voor meer veiligheidsadvies, Dr. Fauci zegt dat je je vakantievieringen moet beperken tot zoveel mensen.

Een negatieve COVID-test voordat je naar huis gaat, kan niet garanderen dat je COVID-vrij bent als je iedereen ziet. De New York Times wijst erop dat: "vals-negatieven komen vaak voor bij coronavirus-tests – of het nu een laboratorium-PCR-test of een snelle antigeentest is – omdat het tijd kost voordat het virus zich opstapelt tot detecteerbare niveaus in uw lichaam."

Bovendien kun je het virus oplopen nadat je de test hebt gehad, terwijl je boodschappen doet of zelfs je benzinetank vult. Als je met het vliegtuig of de bus naar je bestemming reist, kun je het virus ook onderweg oplopen. "Ik wil niet dat iemand een negatieve test heeft en denkt dat ze oma kunnen bezoeken," Ashish Jha, MD, decaan van de Brown University’s School of Public Health, vertelde The New York Times.

Hoewel experts mensen verzoeken om deze feestdagen thuis te blijven, weten ze dat sommige Amerikanen toch zullen reizen. En voor degenen die het gevoel hebben dat ze moeten reizen, is het krijgen van een test een goede extra voorzorgsmaatregel, ook al is het niet waterdicht.

Een toets "filtert degenen die positief zijn en er absoluut niet zouden moeten zijn eruit," Esther Choo, MD, een arts voor spoedeisende hulp, vertelde The New York Times. "Negatief testen verandert in feite niets aan gedrag. Het betekent nog steeds een masker dragen, afstand houden, binnenshuis vermijden als dat kan." Een negatieve test garandeert niet dat het veilig voor u is om in de buurt van anderen te zijn, maar het verkleint de kans dat u meer dan alleen geschenken mee naar huis neemt voor de feestdagen.

De vakantiebegeleiding van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) herinnert iedereen eraan dat: "testen elimineert niet alle risico’s." Het merkt echter op dat testen reizen minder gevaarlijk kan maken als het wordt gecombineerd met andere voorzorgsmaatregelen zoals sociale afstand, zelfquarantaine en het dragen van een masker.

Als je van plan bent om getest te worden op COVID, lees dan verder voor tips over de veiligste en meest nauwkeurige manier om dit voor elkaar te krijgen. En voor meer essentiële begeleiding bij vakantiebijeenkomsten: This Is the Only Way You Can Have a "Veilig kerstfeest," Dokter zegt.

1 Krijg een PCR-test.

Arts in een beschermend pak die een neusuitstrijkje van een persoon neemt om op straat te testen op mogelijke corona-virusinfectie. Duiker door covid-19 testcentrum in de stad

Hoewel antigeentests veel sneller zijn, zijn PCR-tests aanzienlijk nauwkeuriger. PCR-tests controleren op COVID "door genetisch materiaal van SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, op te sporen in neus en bovenkeel," volgens MIT Medical. Een PCR-test kan worden afgenomen bij spoedeisende zorgcentra, inloopklinieken, ziekenhuizen en drive-thru-testcentra. En om tests te vermijden, als u asymptomatisch bent, kan deze COVID-test u mislukken.

2 Plan uw COVID-test zo dicht mogelijk bij uw reisdatum.

Vrouw op zowel ipad als telefoon/TippaPatt

Het kan even duren voordat u uw PCR-testresultaten terugkrijgt: Veel testcentra zeggen dat de wachttijd voor resultaten ongeveer vijf tot tien dagen is. De New York Times suggereert dat als u een PCR-test krijgt, u de specifieke doorlooptijd moet controleren op de testlocatie waar u naartoe gaat en vervolgens uw test zo dicht mogelijk bij uw reisdatum moet plannen. Het kan verstandig zijn om een ​​kussen van een dag of twee achter te laten om rekening te houden met de drukte van mensen die vóór de vakantie worden getest, en als gevolg van de huidige golf. En voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

3 Zelfquarantaine na je test.

Jonge vrouw ligt op de bank en kijkt tv

Om uw kansen om COVID op te lopen na uw test en voordat u uw familie ziet, te verkleinen, kunt u het beste uw huis niet verlaten na de test, behoudens een noodgeval. En voor meer informatie over het stoppen van de verspreiding van het coronavirus, Dr. Fauci zegt dat je dit ene ding moet doen om COVID te stoppen.

4 Laat je twee keer testen.

Arts die chirurgisch masker draagt ​​dat besmette patiënt onderzoekt. Rijpe gezondheidswerker die medio volwassen mens controleert. Ze zijn bij de apotheek

De CDC adviseerde dat mensen die besluiten te reizen zich tweemaal moeten laten testen op COVID. Volgens hun advies moet u, als u reist, een tot drie dagen voordat u op reis gaat een COVID-test ondergaan en vervolgens drie tot vijf dagen nadat u na de vakantie naar huis bent teruggekeerd opnieuw worden getest. En voor meer informatie over de huidige stand van de pandemie: deze staten doen niet genoeg om COVID te bestrijden, waarschuwt het Witte Huis.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie