Een Derde Van De Mensen Die Covid Hadden, Heeft Dit Gemeen, Zegt Onderzoek

Een van de ongelukkige realiteiten van vechten COVID-19 die experts hebben ontdekt, is dat de effecten van het virus niet't eindigt niet wanneer je 14-daagse quarantaine dat doet. De langdurige COVID-aandoeningen die patiënten hebben ervaren, zijn meestal vermoeidheid, verlies van smaak en geur, moeite met ademhalen en spierpijn, volgens onderzoek van februari van de Universiteit van Washington. Maar nu heeft een nieuwe studie van de Universiteit van Oxford aangetoond dat een derde van de mensen die COVID hebben gehad, maandenlang aan een bijzonder alarmerend aanhoudend symptoom blijft lijden. Om te zien wat maar liefst een op de drie COVID-patiënten zegt dat er aanhoudt na het virus, lees verder, en om erachter te komen wat mensen die COVID krijgen na hun injectie delen, bekijk het enige dat mensen die COVID krijgen nadat ze zijn ingeënt gemeen hebben gemeen hebben.

Een derde van de COVID-patiënten werd gediagnosticeerd met een neurologische of psychologische aandoening.

Dokter in gesprek met een oudere patiënt thuis

Uit een onderzoek van 6 april, gepubliceerd door The Lancet Psychiatry, bleek dat 34 procent van de mensen met COVID een diagnose kreeg van een neurologische of psychologische aandoening na infectie. De studie onderzocht alleen wat er gebeurde tot zes maanden na een COVID-diagnose, dus onderzoekers moeten hun studies voortzetten om erachter te komen wat er na dat tijdsbestek ligt met betrekking tot deze aandoeningen.

"Dit is een zeer belangrijk onderwerp, aangezien er veel consternatie is geweest over COVID-19 als een: 'hersenziekte,'" Musa Sami, MD, een klinische universitair hoofddocent in de psychiatrie aan de Universiteit van Nottingham die niet betrokken was bij het onderzoek, vertelde CNN.

Hij merkte op dat er een paar factoren zijn die kunnen bijdragen aan de reden waarom zoveel COVID-patiënten deze aanhoudende symptomen ervaren, waaronder: "psychologische stress, langer verblijf in het ziekenhuis en kenmerken van de ziekte zelf."

Ga naar Dr . om te zien of je mogelijk al lang COVID hebt. Fauci zei net dat dit het veelbetekenende teken is dat je al lang COVID hebt.

De stoornissen varieerden van angst tot beroertes.

Arts die chirurgisch masker draagt ​​dat besmette patiënt onderzoekt. Rijpe gezondheidswerker die medio volwassen mens controleert. Ze zijn bij de apotheek

De meest voorkomende neurologische en fysieke diagnose die patiënten kregen na COVID was angst, die werd gevonden bij 17 procent van de mensen die het virus hadden, gevolgd door stemmingsstoornissen, gevonden bij 14 procent van de patiënten. Ongeveer één op de 50 COVID-patiënten kreeg een ischemische beroerte, een bloedstolsel dat de hersenen aantast. Andere gerapporteerde neurologische en psychiatrische diagnoses waren dementie, psychotische stoornis, stoornis in het gebruik van middelen en slapeloosheid.

"Dit zijn real-world gegevens van een groot aantal patiënten. Ze bevestigen het hoge aantal psychiatrische diagnoses na COVID-19 en laten zien dat ook ernstige aandoeningen van het zenuwstelsel (zoals beroerte en dementie) voorkomen," hoofdauteur van de studie, Paul Harrison, DM, zei in een verklaring:. "Hoewel de laatste veel zeldzamer zijn, zijn ze significant, vooral bij degenen die ernstige COVID-19 hadden."

En voor een ander verband tussen ernstige COVID-patiënten, bekijk 78 procent van de ernstige COVID-patiënten hebben dit gemeen, vindt CDC-onderzoek.

Neurologische effecten komen vaker voor bij patiënten die in het ziekenhuis werden opgenomen.

In het ziekenhuis slaapt zieke mannelijke patiënt op het bed. Hartslagmeterapparatuur zit aan zijn vinger

De onderzoekers merkten op dat de neurologische effecten significanter zijn bij patiënten die met COVID in het ziekenhuis werden opgenomen, maar dat ze nog steeds opvallend vaak voorkomen bij mensen die minder ernstige COVID-gevallen hadden. "Dat percentage nam geleidelijk toe naarmate de ernst van de COVID-19-ziekte toenam. Als we kijken naar patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen, is dat percentage gestegen tot 39 procent," Max Taquet, PhD, co-auteur van de studie, vertelde CNN.

Hoewel de neurologische effecten vaker voorkwamen bij gehospitaliseerde COVID-patiënten, werden de complicaties van de geestelijke gezondheid gelijkelijk gerapporteerd over de hele linie, ongeacht hoe ernstig een patiënt was' het geval was.

En voor meer COVID-nieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Deze aandoeningen komen vaker voor bij COVID dan bij andere vergelijkbare ziekten.

jonge arts die een oudere man behandelt die een chirurgisch masker draagt/Drazen Zigic

Bij het uitvoeren van het onderzoek vergeleken de onderzoekers de gezondheidsdossiers van meer dan 236.000 COVID-patiënten met degenen die in dezelfde periode andere ziekten hadden. De onderzoekers ontdekten dat er na COVID een 44 procent groter risico was op neurologische en mentale gezondheidsdiagnoses dan na de griep en een 15 procent groter risico na COVID dan na een luchtweginfectie.

"Onze resultaten geven aan dat hersenziekten en psychiatrische aandoeningen vaker voorkomen na COVID-19 dan na griep of andere luchtweginfecties, zelfs wanneer patiënten worden gematcht voor andere risicofactoren," Taquet zei in een verklaring.

En in ander COVID-nieuws, ontdek hoe lang het Moderna-vaccin u echt beschermt, zegt een nieuwe studie.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie