Een Tekort Aan Pompoenen Kan Uw Vakantie-Experts Verpesten

Voor velen van ons is Halloween een feest van een maand dat begint op het moment dat de klok middernacht slaat op oktober. 1. Feestelijke mensen in het hele land maken hun huizen al klaar voor het griezelige seizoen, versieren hun ruimtes met skeletten en geesten, staan ​​in de rij voor de Halloween-films en slaan hun trick-or-treating-snoepjes in. Helaas dreigt één tekort al feestelijke plannen te verpesten. Lees verder om erachter te komen welk product op het slechtst mogelijke moment voor de vakantie beperkt beschikbaar is.

 Het laatste grote tekort doet zich voor op het slechtst mogelijke moment.

Pompoenen kampen dit jaar met een tekort.

Annette Jackson, de mede-eigenaar van Jackson’s Greenhouse and Garden Center in Topeka, Kansas, vertelde NBC-filiaal KSNT dat er dit jaar minder pompoenen zijn voor mensen om te kopen vanwege een tekort. "Nu zijn ze moeilijk te vinden en extreem duur," ze zei.

Zoals vele tekorten die het land treffen, hebben de pandemie en een gebrek aan arbeiders dit jaar sterk bijgedragen aan de beperkte voorraad pompoenen. "Veel van de patches zijn gewoon failliet gegaan. Ze gaven het op," Marty Martinez, die al 25 jaar pompoenen koopt voor Orchard Nursery in Lafayette, Californië, vertelde ABC 7. Hij zei dat dit jaar anders was dan alle andere in termen van beperkt aanbod.

 Dit nieuwe tekort treft shoppers op het slechtste moment tot nu toe, waarschuwen experts.

Experts zeggen dat klimaatproblemen ook een rol speelden bij het tekort.

ardener in beschermend masker oogst van pompoenen op moestuin in de herfst plukken. Concept van virale infectiepreventie of stofbescherming

Veel boeren zeiden ook dat klimaatproblemen hebben bijgedragen aan het pompoentekort. Volgens Jackson is een behoorlijke pompoenoogst grotendeels afhankelijk van goed weer tijdens het oogstseizoen van mei tot eind augustus. Boeren in Charlotte, North Carolina, zeiden dat een natte lente en zomer hen dwongen hun oogst met bijna de helft te verminderen, meldde Fox 8.

Voor anderen was het het tegenovergestelde probleem. In Half Moon Bay, Californië, verhinderde een droogte veel pompoenboeren om hun normale productieproces uit te voeren. "Door de droogte hebben veel boeren niet geplant vanwege water. We planten meestal 10 hectare. Dit jaar deden we maar de helft daarvan," Danny Lopes, mede-eigenaar van John’s Pumpkin Farm in Half Moon Bay, vertelde ABC 7.

Als je dit jaar pompoenen vindt, zijn ze waarschijnlijk duurder.

Vrouw op boerderij die Halloween-decoratie koopt

Op dit moment zouden de meeste retailers nog steeds pompoenen op voorraad moeten hebben als je ze wilt pakken nu het nog kan. Medewerkers van Simpson’s Pumpkins and Trees in South Charlotte, North Carolina, vertelden Fox 8 dat de tweede week van oktober naar verwachting de drukste tijd zal zijn om pompoenen te kopen voor de retailer. Maar zelfs als je vroeg koopt om te voorkomen dat je geen pompoenen kunt vinden, verwacht dan hogere prijzen vanwege de beperkte voorraad. Simpson’s manager Owen Simpson vertelde de nieuwszender dat ze dit jaar de prijzen een beetje moesten verhogen.

Martinez bevestigde ook aan ABC 7 dat de kosten waarschijnlijk hoger zullen zijn voor klanten. "In sommige gevallen zijn de prijzen verdubbeld. Speciaal voor de speciale witte. Ze kunnen moeilijk te vinden zijn," hij zei.

Voor meer nieuws over tekorten waar je op moet letten, schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Dit is niet het enige vakantiegerelateerde tekort dat dit jaar opduikt.

Salie - honingboter kalkoenfilet gegarneerd met geroosterde pompoen en appels in een herfstthema

Nu de herfstvakantie nadert, is Halloween niet de enige speciale dag met een uitdagend tekort. Onlangs luidden experts de noodklok dat een tekort aan kalkoenen dit jaar van invloed kan zijn op de vakantiefeesten van veel gezinnen. Shady Brook Farms, een van ’s lands grootste leveranciers van kalkoenen, waarschuwde distributeurs en retailers in een brief van eind juli dat er slecht nieuws is over de "status van verse, hele kalkoenen voor Thanksgiving en Kerstmis" dit jaar, zoals gemeld door The New York Post.

Vooral kleinere verse en diepgevroren kalkoen onder de 16 pond zullen schaars zijn, vertelde Phil Lempert, analist van voedseltrends en redacteur van Supermarket Guru, aan Today. "Eten kopen voor de feestdagen wordt dit jaar uitdagender dan ooit," hij zei.

Deze huishoudelijke hulp verdwijnt uit de schappen van de supermarkt.

Geef een reactie