Eet Nooit Een Stuk Vis Als Je Dit Op De Verpakking Ziet Fda Zegt

Of je nu een pescatarisch dieet volgt of gewoon af en toe geniet van een stukje gegrilde zalm of sushirol, vis is een geweldige manier om vullende eiwitten en hart-gezonde omega-3 vetzuren aan je maaltijden toe te voegen. En hoewel de meeste vissen voordelen hebben voor uw welzijn, zijn niet alle zeevruchten gelijk als het om uw gezondheid gaat.

In feite is er één duidelijk teken dat u een bepaald stuk vis niet moet eten – en wat er op de verpakking staat, kan u op het probleem wijzen. Lees verder om te ontdekken hoe u het probleem kunt herkennen om uzelf te beschermen.

Als je ouder bent dan 65, eet dan nooit dit soort vis, zegt CDC.

Als je ijskristallen ziet op de verpakking van een vis, koop deze dan niet.

oudere vrouw kijkt naar een pakket vis in de supermarkt/BeerFoto’s

Als je vis koopt, is er één duidelijke aanwijzing dat je een bepaald pakket moet teruggooien in plaats van het op te eten: ijskristallen.

Hoewel je je misschien kunt voorstellen dat het zien van ijs op een pakket bevroren vis een goed teken is, wat aangeeft dat het koud is gehouden, is de U.S. Voedsel & Drug Administration (FDA) zegt anders. De autoriteit legt uit dat ijskristallen een aanwijzing kunnen zijn dat de vis een lange periode in opslag heeft doorgebracht, wat betekent dat hij niet echt vers is, of dat hij is ontdooid en vervolgens opnieuw is ingevroren, wat kan wijzen op veranderingen in de temperatuur die mogelijk de groei zouden kunnen ondersteunen van gevaarlijke bacteriën.

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor het laatste nieuws over voedselveiligheid dat rechtstreeks in uw inbox wordt ontvangen!

Aanvullende verpakkingswijzigingen kunnen u op een probleem wijzen.

drie visfilets in piepschuimverpakking/VICUSCHKA

IJskristallen op de verpakking van een vis zijn niet de enige veelbetekenende signalen dat er iets mis is.

De FDA beveelt aan om bevroren zeevruchten met gescheurde of open verpakkingen te verwijderen, evenals elke verpakking met geplette randen. Bovendien kun je zien of een bevroren vis een goede keuze is door aan het vlees te voelen – als het buigzaam is en niet stevig aanvoelt, kun je het beter vermijden.

Verse vis moet op ijs worden weergegeven.

vis op ijs/Kies er een

Hoewel je misschien verpakte bevroren vis met ijskristallen wilt vermijden, betekent dat niet dat ijs en vis altijd onverenigbaar zijn.

Als u verse vis koopt, raadt de FDA u aan alleen producten te kopen die op een ijsbed zijn bewaard – en idealiter bewaard in een kist of een andere afgesloten of overdekte omgeving – of producten die gekoeld zijn bewaard.

Je kunt de kwaliteit van eerder ingevroren vis niet alleen op uiterlijk beoordelen.

hele vis op de vismarkt/Stadslandschap

Hoewel er tal van voedingsmiddelen zijn die je kunt bekijken om hun versheid te bepalen, staat vis daar niet tussen.

De FDA merkt op dat elk visproduct dat dat is gelabeld "eerder bevroren" kan veranderingen hebben ondergaan waardoor het uiterlijk merkbaar kan verschillen van dat van een verse vis. In het bijzonder kan een eerder bevroren vis veranderingen hebben in de kieuwkleur, textuur, bloedlijnen en het uiterlijk van zijn ogen.

Eet nooit voedsel uit de magnetron voordat je dit doet, waarschuwt de FDA.

Sarah Crow Sarah Crow is hoofdredacteur bij Eat This, Not That!, waar ze zich richt op nieuws over beroemdheden en gezondheidsverslaggeving. Lees verder

Geef een reactie