Elke Dag Een Tas Dragen Kan Nekpijn Veroorzaken

Er zijn voor de hand liggende dingen die onze gezondheid kunnen beïnvloeden, zoals te veel suiker eten of niet genoeg bewegen. Maar niet alle manieren waarop we onszelf pijn kunnen doen, zijn zo voor de hand liggend. Misschien heb je zelfs slechte gewoonten opgepikt waarvan je niet wist dat ze schadelijk waren voor je gezondheid, omdat ze zo vaak voorkomen. Volgens experts is dit het enige wat je elke dag doet dat echt pijn doet aan je nek: een zware tas aan één kant dragen. Om erachter te komen hoe dit nekpijn kan veroorzaken, lees verder, en om gevaarlijkere gewoonten te vermijden, ontdek welke slechte gewoonte uw risico op overlijden zou kunnen vergroten Van COVID.

"Wanneer je een zware boekentas of handtas over één schouder draagt, vergroot je de kracht van je rug- en schouderspieren aan één kant," Leann Poston, MD, een gediplomeerd arts en medisch adviseur voor Invigor Medical, legt uit:. "Deze spieren worden in een samengetrokken positie gehouden waardoor asymmetrie van de rug ontstaat. Deze asymmetrie trekt aan de pezen, het zachte weefsel en de nekwervels en veroorzaakt pijn."

Een deel van het probleem, zoals Alex Tauberg, DC, een chiropractor en eigenaar van The Pittsburgh Chiropractor, uitlegt, is dat deze pijn meestal niet onmiddellijk is, wat de reden kan zijn waarom mensen zich niet realiseren welke schade ze aanrichten. De meeste mensen voelen geen pijn door een keer een zware tas op een van hun schouders te leggen. Het is wanneer het een gewoonte wordt dat dit gedrag spanning veroorzaakt, wat leidt tot pijn.

"Op zich is de soort niet schadelijk. Ons lichaam is bedoeld om zich aan verschillende spanningen en belastingen aan te kunnen passen," Tauberg zegt:. "Het probleem is wanneer we een bepaalde gespannen houding gedurende lange tijd, herhaaldelijk of met een hogere belasting volhouden dan ons lichaam is voorbereid. Wanneer dit gebeurt, kunnen we overbelasting of zelfs echte spanningsgebeurtenissen oplopen."

Man op slimme telefoon - jonge zakenman in luchthaven. Casual stedelijke professionele zakenman met behulp van smartphone glimlachend gelukkig binnen kantoorgebouw of luchthaven. Knappe man met een jasje binnenshuis

Matthew Cooper, DC, een expert in fysieke en ergotherapie en eigenaar van USA Sports Therapy, zegt dat het maanden kan duren voordat de pijn van dit soort nekletsel zich ontwikkelt. En het kan zich ook op verschillende manieren manifesteren, volgens Mona Zall, DO, een fysische geneeskunde en revalidatiearts aan het Cedars-Sinai Kerlan-Jobe Institute. Een spanningsverwonding kan zich manifesteren als nekpijn, maar het kan zich voordoen als nekvermoeidheid, stijfheid of zelfs als bijbehorende hoofdpijn, zegt Zall.

Volgens Tauberg is preventie de beste manier om deze nekpijn te verlichten. Hij zegt "het trainen van uw nekspieren om voorbereid te zijn op de belasting die erop wordt uitgeoefend, kan dit soort letsel voorkomen." Maar als je al pijn ervaart, kan er een reeks behandelmethoden worden gebruikt, zegt Zall.

"Ze omvatten medicijnen, modaliteiten en therapie," ze zegt. Medicijnen die meestal worden gebruikt, zijn onder meer paracetamol en niet-steroïde ontstekingsremmers, die pijn in acute situaties kunnen aanpakken en ontstekingen kunnen verminderen. Zall zegt dat natuurlijke remedies zoals massages en warmte ook kunnen worden gebruikt om de pijn te verlichten.

"Zodra de pijn is verbeterd, moet de therapie beginnen," ze zegt. "Aandachtsgebieden zijn onder meer houding, goede spinale biomechanica, versterking van de spieren in de nek en bovenrug, flexibiliteit en bewegingsbereik."

Het gebruik van deze behandelingen en ervoor kiezen om nooit meer een zware tas op één schouder te dragen, lost natuurlijk niet al je gezondheidsproblemen op. Er zijn talloze andere veelvoorkomende dingen die u waarschijnlijk elke dag doet die uw gezondheid schaden. Blijf lezen voor meer alledaagse gewoonten die u moet vermijden, en voor ander gezondheidsnieuws dat u misschien hebt gemist, leer hoe naar bed gaan voorbij deze exacte tijd uw gezondheid schaadt.

1 Ontbijt overslaan

Startende bedrijven worden ontwikkeld in coworking-ruimtes in Londen, Verenigd Koninkrijk. Multi-etnische teams met jonge experts van over de hele wereld zijn betrokken bij projectontwikkeling

Ondanks dat er vaak naar wordt verwezen als de "meest belangrijke maaltijd van de dag," veel mensen slaan het ontbijt over omdat ze ofwel geen honger hebben of omdat ze achterlopen en geen tijd hebben. Maar er wordt gezegd dat het niet voor niets de belangrijkste maaltijd is. Een studie uit 2016, gepubliceerd in het British Journal of Nutrition, heeft zelfs aangetoond dat het niet eten van ontbijt thuis het risico op gewichtstoename kan vergroten. En om nog meer redenen waarom u deze belangrijke maaltijd niet zou moeten overslaan, ontdek hoe het overslaan van het ontbijt uw levensduur aanzienlijk kan verkorten.

2 Kauwgom

Zwarte man die kauwgom in zijn mond stopt

Hoewel deze gewoonte misschien onschuldig genoeg lijkt, kan het ernstige problemen veroorzaken. Het kan niet alleen gaatjes veroorzaken als de kauwgom suiker bevat, maar het kauwen kan ook je kaak belasten en pijn veroorzaken, volgens Delta Dental. En voor meer tandheelkundige rampen, hier is hoe je je tanden kunt verpesten zonder het zelfs maar te beseffen.

3 Lange uren zitten

Jonge vrouw die computer thuis gebruikt

De meeste mensen zitten het grootste deel van de dag, of ze nu werken, pendelen of thuis ontspannen. En ja, zelfs dat heeft consequenties. Een studie uit 2015, gepubliceerd in de Annals of Internal Medicine, toonde aan dat langdurig zitten het risico op diabetes, gewichtstoename, hartaandoeningen en zelfs de dood inhoudt. En voor meer redenen om op te staan ​​en in beweging te komen, bekijk deze 25 geweldige gezondheidsvoordelen van wandelen.

4 Je gezicht aanraken

Man die zijn gezicht aanraakt omdat hij gestrest is

Veel mensen raken hun gezicht meerdere keren per dag onvrijwillig aan. Meestal denken ze er nooit twee keer over na, maar misschien wil je beginnen. Volgens de American Academy of Dermatology kan het regelmatig aanraken van je gezicht het blootstellen aan vuil, olie, bacteriën en virussen, die acne kunnen veroorzaken en het risico op infectie vergroten. En voor meer nuttige inhoud die rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Geef een reactie