Eten Kan Leiden Tot Covid Als Je Deze Aandoening Hebt, Zegt Onderzoek

Terwijl COVID wordt voornamelijk verspreid door de inademing van besmette ademhalingsdruppels, nieuw onderzoek suggereert dat mensen door een verrassende dagelijkse gewoonte ook het risico lopen het virus op te lopen. Volgens nieuw onderzoek van de Washington University School of Medicine in St. Louis, eten kan een bijzonder gevaarlijke activiteit zijn voor personen met één veelvoorkomende aandoening. Lees verder om te ontdekken of u mogelijk risico loopt, en voor meer eigenschappen die het tegenovergestelde effect hebben, bekijk deze zeldzame eigenschap u volgens artsen tegen COVID kan beschermen.

Volgens het onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Gastroenterology, kunnen mensen met Barrett’s slokdarm – een aandoening die het gevolg is van zure refluxschade die ervoor zorgt dat de slokdarm dikker wordt – vatbaarder zijn voor het ontwikkelen van COVID dan de algemene bevolking. Na onderzoek van 30 patiënten met Barrett-slokdarm, stellen de auteurs van het onderzoek dat, als gevolg van de fysiologische veranderingen die door de aandoening worden veroorzaakt, cellen in de slokdarm de eigenschappen beginnen aan te nemen van de cellen van het spijsverteringskanaal waaraan COVID zich bindt. Wanneer dit gebeurt, worden de cellen in de slokdarm vatbaarder voor COVID-infectie.

Bovendien neutraliseren protonpompremmers, die vaak worden voorgeschreven om de slokdarm van Barrett te behandelen, het maagzuur dat anders het virus in het spijsverteringskanaal van een persoon zou kunnen doden, wat betekent dat voedsel dat is verontreinigd met COVID-deeltjes mogelijk personen met de Barrett-slokdarm kan infecteren met het virus. Dit kan ook betekenen dat personen met een Barrett-slokdarm die in contact komen met COVID-geïnfecteerde ademhalingsdruppels, een grotere kans hebben om de infectie te ontwikkelen door de besmette deeltjes in te ademen.

"Je kunt je voorstellen dat als iemand al lage niveaus van het virus in zijn luchtwegen heeft, die persoon wat respiratoire secreties zou kunnen inslikken, en het virus zou cellen in de slokdarm kunnen infecteren om ze op die manier zieker te maken," co-hoofdauteur Ramon U. Jin, MD, PhD, klinische fellow aan de Washington University School of Medicine in St. Louis Division of Medical Oncology, zei in een verklaring:.

Alleen omdat u Barrett’s slokdarm heeft, betekent niet dat een toekomstige COVID-infectie een uitgemaakte zaak is; de auteurs van het onderzoek zeggen dat er meer onderzoek moet worden gedaan om te bepalen of slikken een groot risico vormt voor een groot deel van de bevolking. In de tussentijd kan het volgen van volksgezondheidsprotocollen, zoals het dragen van maskers, het wassen van uw handen en sociale afstand, allemaal het risico op het ontwikkelen van het virus verminderen.

Onderzoek wijst er natuurlijk op dat bepaalde andere aandoeningen u vatbaarder kunnen maken voor het ontwikkelen van ernstig COVD; lees verder om te ontdekken of u risico loopt. En voor meer informatie over wat u kunt doen om veilig te blijven, ga naar Dr. Fauci zegt dat je een van deze thuis nodig hebt om COVID te vermijden.

1 Syndroom van Down

Dokter in gesprek met patiënt

in december. 2020 hebben de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) bevestigd dat het syndroom van Down het risico van een individu op het ontwikkelen van ernstige COVID verhoogde. Om het risico van een persoon te verminderen, beveelt de CDC aan dat personen met het syndroom van Down een behandelplan opstellen met hun medische zorgverlener, een voorraad medicijnen voor 30 dagen bij de hand houden en onmiddellijk medische hulp krijgen als ze symptomen ontwikkelen. En voordat je die hoofdpijn wegpoetst, weet dat als je hoofd pijn doet terwijl je dit doet, je COVID kunt hebben.

2 Diabetes

Zorgmedewerker op huisbezoek

Als u diabetes heeft, bent u mogelijk vatbaarder voor COVID-gerelateerde sterfte dan mensen zonder de aandoening. Volgens onderzoek van april 2020, gepubliceerd in het Journal of Infection, hadden personen met diabetes vier keer meer kans om te overlijden aan COVID dan de algemene bevolking. En voor een gemakkelijke manier om uw risico te verminderen, ontdek waarom het ontbreken van deze vitamine u een ernstig COVID-risico oplevert, zegt de studie.

3 Hartziekte

Vrouwelijke arts met een patiënt die klaagt over pijn op de borst tijdens de coronavirusepidemie

De CDC meldt dat een breed scala aan hartaandoeningen, waaronder pulmonale hypertensie, coronaire hartziekte, cardiomyopathieën en hartfalen, het risico op ernstige COVID-complicaties verhogen. Helaas kan COVID, zelfs bij personen zonder eerdere hartaandoening, het hart verzwakken, volgens experts van Johns Hopkins. En voor het laatste COVID-nieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, meld je je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

4 Obesitas

man controleert zijn maagomvang

Als u worstelt met uw gewicht, is de kans groter dat u COVID-complicaties krijgt. Als u in bepaalde gebieden vet opslaat, loopt u mogelijk een groter risico. een september. Onderzoek uit 2020, gepubliceerd in Metabolism, suggereert dat visceraal vet, dat rond de buik wordt opgeslagen, in het bijzonder wordt geassocieerd met hoge COVID-sterftecijfers. En voor één riskant gedrag om nu te vermijden, kijk waarom deze veel voorkomende gewoonte uw COVID-risico veel hoger kan maken, zeggen artsen

Sarah Crow Sarah Crow is hoofdredacteur bij Eat This, Not That!, waar ze zich richt op nieuws over beroemdheden en gezondheidsverslaggeving. Lees verder

Geef een reactie