Experts Leggen Uit Of Uw Werkgever U Kan Dwingen Om Het Covid-Vaccin Te Krijgen

Nieuws over de ontwikkeling van drie succesvolle coronavirusvaccins – van Moderna, Pfizer en AstraZeneca – domineerde de krantenkoppen toen ze eerder in november werden aangekondigd. Nu gezondheidsfunctionarissen beslissen hoe de doses precies zullen worden uitgedeeld, beginnen sommigen zich af te vragen of er een moment kan komen waarop ze moeten worden ingeënt als voorwaarde voor hun werk. Maar is het legaal voor een bedrijf om dat verzoek te doen?? Het antwoord is ingewikkeld, maar dit is wat de experts te zeggen hebben over de vraag of uw werkgever u kan dwingen om een ​​?? COVID vaccin wanneer het beschikbaar komt. Lees verder voor de details en voor meer informatie over het vaccinatieproces, ga naar If You’re This Age, You May Be Last to Get the COVID Vaccine, zegt Fauci.

Volgens een rapport van NPR heeft de U.S. Occupational Safety and Health Administration (OSHA) verklaarde eerder in 2009 dat werkgevers wettelijk de vereisten voor griepvaccins voor personeel mogen afdwingen – wat zou betekenen dat COVID-vaccins waarschijnlijk dat precedent zullen volgen. Werknemers behouden echter ook het recht om elke vereiste vaccinatie te weigeren op religieuze of medische uitzonderingen, die worden beschermd door strikte federale antidiscriminatiewetten.

"Werken in de Verenigde Staten is over het algemeen ‘naar believen’, wat betekent dat uw werkgever arbeidsvoorwaarden kan stellen," Dorit Reiss, een professor in de rechten aan de Universiteit van Californië, Hastings, die gespecialiseerd is in juridische en beleidskwesties met betrekking tot vaccins, vertelde AARP in september. "Zeker, werkgevers kunnen arbeidsvoorwaarden op het gebied van gezondheid en veiligheid stellen, met een paar limieten."

Maar experts wijzen erop dat, aangezien elk geschil afzonderlijk wordt onderzocht, het proces te duur en te lang kan worden voor werkgevers om daadwerkelijk af te dwingen. En aangezien 42 procent van het publiek zegt nog steeds niet zeker te zijn, zullen ze volgens een novembernummer voldoende vertrouwen hebben om een ​​vroege ronde van het vaccin te nemen. 17 Gallup-peiling, sommigen verwachten dat een dergelijk mandaat waarschijnlijk problemen zal veroorzaken.

"Er zal veel weerstand zijn en veel mensen zullen vrijstellingen claimen," ja. Tony Yang, uitvoerend directeur van het Center for Health Policy and Media Engagement aan de George Washington University, vertelde NPR.

Terwijl Pfizer, Moderna en AstraZeneca allemaal wachten op de officiële goedkeuring van hun vaccins, hebben vrijwilligers in klinische onderzoeken en artsen gedeeld hoe het vaccin werkelijk aanvoelt. Lees verder om erachter te komen wat u kunt verwachten als en wanneer u uw injectie krijgt, en voor meer informatie over het inentingsproces, ga naar Dr. Fauci zegt dat veel mensen zich moeten laten vaccineren om COVID te stoppen.

Lees het originele artikel over Best Life.

1 Vermoeidheid

zieke vrouw gewikkeld in dekens

De meest voorkomende bijwerking die vrijwilligers ondervonden, is ook een van de meest voorkomende symptomen van COVID: vermoeidheid. Volgens het tijdschrift Science ontdekte de onafhankelijke raad die het proces van Moderna analyseerde dat 9.7 procent van de proefpersonen ervoer ernstige vermoeidheid, terwijl de cijfers voor de Pfizer/BioNTech-studie een stuk lager waren: 3.8 procent van de proefpersonen meldde zich vermoeid te voelen.

"Als u iets voelt na de vaccinatie, mag u verwachten dat u dat ook voelt," Patsy Stinchfield, APRN, een kinderverpleegkundige uit Minnesota, vertelde NBC News. "Het is normaal om wat pijnlijke of vermoeide armen te hebben." En voor meer informatie over hoe u kunt zien of uw slaperigheid ernstig is, ga naar Dit is hoe u kunt zien of uw vermoeidheid COVID kan zijn, zeggen artsen.

2 Koorts en pijn in het lichaam

Een jonge vrouw met een paars gezichtsmasker die op de bank ligt onder een deken en haar voorhoofd controleert op koorts

De wetenschap meldt dat minder dan 2 procent van de proefpersonen in de Pfizer- en Moderna-vaccinonderzoeken ernstige koorts kreeg van meer dan 102 graden Fahrenheit. Maar Luke Hutchison, een deelnemer aan het Moderna-proces, was een van de weinige ongelukkigen. Slechts enkele uren nadat hij zijn injectie had gekregen, kreeg hij koude en opvliegers, bot- en spierpijn en hoge koorts (meer dan 102 graden Fahrenheit) waardoor hij beefde. Zijn symptomen verdwenen echter na 12 uur. "Gezien het feit dat COVID mensen kan doden of onbekwaam maken, zou iedereen de kogel moeten doorbijten en een zware nacht verwachten," hij vertelde Science over zijn ervaring. En voor meer accounts uit de eerste hand, bekijk Dit is hoe het voelt om een ​​COVID-vaccin te krijgen, zeggen vrijwilligers.

3 Misselijkheid en braken

Vrouw met misselijkheid maagklachten

Ian Haydon, een andere vrijwilliger van het Moderna-onderzoek die een hogere dosis van het vaccin kreeg, kreeg als resultaat hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid en misselijkheid. Al snel verergerden zijn bijwerkingen, en toen hij braakte en flauwviel, gaf hij zichzelf op bij de spoedeisende hulp. "Voor mij was dit een zware dag," hij vertelde Science. "Maar als je het vergelijkt met wat COVID kan doen, denk ik dat het echt verbleekt in vergelijking."

Hoewel hij het noemde "een kleine prijs om te betalen" voor een mogelijke terugkeer naar de normale situatie hebben reacties zoals die van Haydon ertoe geleid dat Moderna de dosering van het vaccin verlaagde van 250 microgram naar 100 microgram. En als je je zorgen maakt over buikpijn, kijk dan eens naar Dit is hoe je kunt zien of je maagklachten COVID zijn, zeggen artsen.

4 Spierpijn en pijnlijke arm

man die handen op de rug legt om spieren te voelen, meer dan 50 fitness

Zoals Hutchison en Haydon hebben ervaren, zijn spierpijn vaak voorkomende bijwerkingen van het vaccin. In de Moderna-proef, 8.9 procent van de proefpersonen had spierpijn, wat de op één na meest gemelde bijwerking is, na vermoeidheid, meldt Science.

"We vragen mensen om een ​​vaccin te nemen dat pijn gaat doen," William Schaffner, MD, hoogleraar preventieve geneeskunde en gezondheidsbeleid aan het Vanderbilt University Medical Center, vertelde NBC News. "Er zijn veel zere armen en een aanzienlijk aantal mensen voelt zich een dag of twee slecht, met hoofdpijn en spierpijn." En voor meer regelmatige updates over COVID, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

5 Hoofdpijn

Een man met koorts grijpt zijn hoofd met zijn hand terwijl hij een thermometer leest en een temperatuurcontrole doet op coronavirus

Volgens de wetenschap, 4.5 procent van de Moderna-proefpersonen had hoofdpijn, terwijl slechts 2 procent van de Pfizer-vrijwilligers hetzelfde voelde. Maar de bijwerking kan in sommige gevallen ernstig zijn. Een vrouw van middelbare leeftijd uit North Carolina die deelnam aan de Moderna-proef vertelde CNBC dat ze migraine had "waardoor ze een dag leeg was en zich niet kon concentreren." Hoewel haar symptomen de volgende dag verdwenen, waarschuwde ze dat de ervaring zou kunnen betekenen: "u moet een vrije dag nemen na de tweede dosis."

"Als dit blijkt te werken, zullen mensen harder moeten worden," vertelde de vrijwilliger aan CNBC. "De eerste dosis is geen probleem. En dan zal de tweede dosis je zeker voor de dag zetten." En voor meer informatie over hoe je kunt voorkomen dat je ziek wordt, ga je naar This Is When Iemand Is Most Like You Covid, Study Shows.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie