Gebruik Nooit Mondwater Direct Nadat Je Je Tanden Hebt Gepoetst De Tandarts Zegt:

Nadat je je tanden hebt gepoetst, heb je misschien het gevoel dat je een goede mondhygiëne hebt en besluit je andere aspecten van je gebit aan te pakken. Maar goed, niet zo snel. Tandartsen waarschuwen dat er één veelvoorkomende gewoonte is die meer kwaad dan goed kan doen als je het direct na het poetsen doet. Lees verder om er zeker van te zijn dat je je tanden niet echt bezeert met je dagelijkse routine.

 Doe dit nooit als u ’s ochtends onder de douche staat, waarschuwen artsen.

Gebruik nooit mondwater direct na het tandenpoetsen.

vrouw spoelen en gorgelen mond met mondwater na het tandenpoetsen in de badkamer

De in Londen gevestigde tandarts Anna Peterson ging viraal op TikTok nadat ze volgers had verteld dat ze hun tandenpoetsroutine jarenlang in de verkeerde volgorde deden. Volgens Peterson mag je nooit mondwater gebruiken nadat je je tanden hebt gepoetst. In plaats daarvan raadt ze aan een spoeling te gebruiken voordat je je tanden poetst of nadat je hebt gegeten.

als de U.K.Notities van de National Health Service (NHS), "Het gebruik van mondwater dat fluoride bevat kan tandbederf helpen voorkomen, maar gebruik geen mondwater (zelfs geen fluoride) direct na het tandenpoetsen."

 Gebruik geen mondwater als u deze 2 medicijnen gebruikt, waarschuwen experts.

Door mondwater te gebruiken na het tandenpoetsen wordt fluoride verwijderd.

Close-up van persoonshanden die blauwe mondspoeling in flesdop gieten

Het is een slechte gewoonte om mondwater te gebruiken direct na het tandenpoetsen, omdat het dat zal doen "was de geconcentreerde fluoride in de tandpasta die op je tanden is achtergebleven weg," de NHS zegt:. Peterson legde uit dat mondwater lagere fluorideconcentraties heeft dan tandpasta. De fluoride in mondwater is: "niet genoeg om je mond te beschermen tegen suikers die je gaat eten en drinken," ze zei. "Dus als je je tanden poetst, en dan spoel je meteen met mondwater, spoel je gewoon alle hoge concentratie fluoride uit voor lage concentratie fluoride."

Fluoride is goed voor je tanden, dus je wilt het niet wegspoelen. Volgens Healthline helpt fluoride om verzwakt tandglazuur weer op te bouwen, het verlies van mineralen uit tandglazuur te vertragen, vroege tekenen van tandbederf om te keren en de groei van schadelijke bacteriën te voorkomen.

Mondwater is niet voor iedereen nodig.

Meisje doet haar mondhygiëne in de ochtendCapuski /

Volgens Peterson hoeft niet iedereen mondwater te gebruiken. Het kan echter geen kwaad om het op het juiste moment te gebruiken. West End Dental zegt dat het regelmatig gebruiken van mondwater kan helpen parodontitis te voorkomen, gaatjes te verminderen en je adem fris te houden. Sommige mensen kunnen meer dan anderen profiteren van mondwater, zoals mensen met medische aandoeningen zoals droge contactdozen, gevoelige tanden of een droge mond, merken de tandheelkundige experts op.

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor meer gezondheidsadvies dat rechtstreeks in uw inbox wordt bezorgd.

Eet of drink niet gedurende 30 minuten na gebruik van mondwater.

Portret van een gelukkige man die thuis een gezonde salade eet – voedingsconcepten

De NHS instrueert dat u dat niet moet doen "eet of drink gedurende 30 minuten na gebruik van een fluoride mondspoeling." Experts waarschuwen ook dat je je tanden niet moet poetsen gedurende 30 minuten na het eten. Jeannie Grecco, DDS, van Rejuvenation Dentistry, vertelde eerder aan Best Life dat dit komt omdat de spijsvertering in de mond begint en een zure omgeving creëert, wat geen goede conditie is om je tanden in te poetsen.

Jin Lin, DMD, de eigenaar van Hurst Pediatric Dentistry, legde eerder aan Best Life uit dat wanneer je voedsel eet dat suiker of eenvoudig zetmeel bevat, bacteriën in je mond zich daaraan voeden en zuur produceren. "Wanneer uw tanden worden blootgesteld aan een zeer zure omgeving, verzwakt dit tijdelijk uw glazuur (het harde buitenoppervlak van de tand) doordat het mineralen verliest. Wrijven over je glazuur met een tandenborstel wanneer het in deze verzwakte staat is, kan het glazuur verder beschadigen."

Doe dit nooit als u ’s nachts doucht, waarschuwen artsen.

Geef een reactie