Gebruik Nooit Zo Lang Een Propaantank Op Uw Barbecue Experts Waarschuwen:

Met 4 juli voor de deur is het grillseizoen officieel begonnen, maar voor je volgende cookout, wil je zeker weten dat je propaantank je feest niet onnodig in gevaar brengt. Een verlopen propaantank onder de grill kan een reeks problemen veroorzaken, waaronder gaslekken, branden en meer.

Volgens een schatting van de Consumer Product Safety Commission (CPSC) veroorzaken jaarlijks ongeveer 600 propaantanks branden of exploderen ze. "Spaanders, scheuren, losse verbindingen of andere schade aan de tank zelf of de methode van levering van het propaangas kunnen ook leiden tot lekkage," legt Reiff Law Firm uit, letselschadeadvocaten die in dergelijke gevallen schadevergoeding van de cliënt hebben gezocht. Na de vervaldatum zijn deze problemen waarschijnlijker, wat betekent dat u catastrofes kunt voorkomen door simpelweg te weten waar u op moet letten. Lees verder om erachter te komen hoe lang u uw propaantank veilig kunt gebruiken en wat u moet doen als de uwe is verlopen.

 Als je dit op het strand ziet, ga dan niet het water in, waarschuwen experts.

Na deze lange tijd kan uw propaantank een gevaar vormen.

gasgrill buiten, gevaren in de achtertuin

in de U.S., een propaantank is gekwalificeerd voor veilig gebruik tot 12 jaar na de fabricagedatum, aldus propaanbedrijf Ferrellgas. Na het einde van de houdbaarheidsdatum kan de gastank van uw barbecue kwetsbaar zijn voor roest, lekkage en andere potentieel gevaarlijke omstandigheden.

Als u zichtbare roest of schade aan uw tank opmerkt voordat 12 jaar voorbij is, moet u het gebruik staken en naar een gasdealer brengen voor inspectie.

 Als je dit op een barbecue ziet, eet het dan niet, zegt USDA in een nieuwe waarschuwing.

Dit kan de geur van propaan doen vervagen.

man die een propaantank sluit, dingen die je niet in je kelder moet bewaren/Charles Knowles

Propaan is van nature geurloos en gasbedrijven voegen opzettelijk de chemische mercaptaan toe om gastanks hun kenmerkende geur te geven. Dit helpt gebruikers op de hoogte te stellen van een lek, waardoor het risico op brand en gasexplosies wordt geminimaliseerd. Als er echter roest, water of lucht in een propaantank komt, kan het gas zijn geur verliezen, waardoor het risico op een propaanongeval groter wordt, legt Smart Touch Energy uit.

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor meer veiligheidstips voor de zomer die rechtstreeks in uw inbox worden verzonden.

Zo kom je erachter of je tank is verlopen.

Roestige propaantank met gestempelde data

Op de kraag of het handvat van uw propaantank moet u de gestempelde fabricagedatum kunnen vinden, legt Ferrellgas uit. Het bedrijf merkt op dat de datum meestal wordt geschreven in: "een standaard maand-jaar formaat," wat betekent dat als je tank in juni 2020 is gebouwd, het zou lezen "06-20" (met of zonder streepje). Gebruik die informatie om twaalf jaar vooruit te tellen om erachter te komen wanneer uw tank afloopt.

De afgelopen 12 jaar moet u uw tank opnieuw laten certificeren.

Man doet propaan tankinspectie op gasgrill

Ervan uitgaande dat uw vervallen tank in topconditie is, kan deze na 12 jaar opnieuw worden gecertificeerd voor voortgezet gebruik. Als onderdeel van de hercertificering wordt er een nieuwe datum op uw gastank geschreven in een ander formaat.

In tegenstelling tot de oorspronkelijke datum, bevat de hercertificeringsdatum letters (A, B, C of D) om het kwartaal van het jaar aan te geven waarin de unit werd geïnspecteerd. "De letter ‘A’ zou betekenen dat de tank opnieuw is gecertificeerd in januari, februari of maart, gevolgd door de twee cijfers van het jaar," legt Ferrellgas uit. Na deze datum kunt u de tank nog vijf, zeven of twaalf jaar veilig gebruiken, afhankelijk van de methode van hercertificering.

Als uw tank na de eerste 12 jaar betere tijden heeft gekend, kunt u deze tegen een bescheiden vergoeding inruilen voor een nieuwe bij uw oorspronkelijke gasdealer.

 Drink dit nooit tijdens een hittegolf, waarschuwen experts.

Lauren Gray Lauren Gray is een schrijver, redacteur en adviseur uit New York. Lees verder

Geef een reactie