Gebruik Op Dit Moment Geen Medicijnen Van Dit Bedrijf Fda Waarschuwt

Het nemen van een nieuw medicijn kan iedereen nerveus maken. U kunt zich zorgen maken over bijwerkingen, mogelijke interacties of gewoon over het feit of uw nieuwe medicatie echt zal werken. In het geval van medicijnen van één grote fabrikant zijn dat helaas misschien wel de minste van uw zorgen. de U.S. Voedsel & Drug Administration (FDA) heeft zojuist aangekondigd dat klanten moeten stoppen met het gebruik van medicijnen van dit specifieke bedrijf vanwege de ernstige – en mogelijk dodelijke – veiligheidsrisico’s die ze kunnen opleveren. Lees verder om erachter te komen of uw medicatie is aangetast en wat u moet doen als u de teruggeroepen producten in huis heeft.

Als u dit medicijn gebruikt, stop dan onmiddellijk, zegt de FDA.

Edge Pharma, LLC heeft al zijn medicijnen teruggeroepen.

medicijnflesjes en spuit/Valentina Eltsova

op december. 7, kondigde de FDA aan dat Edge Pharma, LLC een vrijwillige terugroeping van al zijn samengestelde medicijnen was begonnen.

De getroffen producten, die in de hele U werden verspreid.S. naar medische instellingen en rechtstreeks naar klanten, inclusief producten "verpakt in containers, infuuszakken, spuiten, druppelcontainers, flacons, flessen en potten." De getroffen medicijnen kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van de naam en het logo van Edge Pharma, LLC gedrukt op een etiket dat op elk product is aangebracht.

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor het laatste nieuws over gezondheid en veiligheid dat rechtstreeks in uw inbox wordt ontvangen!

Meer dan 60 producten zijn opgenomen in de terugroepactie.

Man met pil en glas water innemen van medicijnen zittend op de Bank thuis

De massale terugroepactie omvat een breed scala aan zowel steriele als niet-steriele medicijnen geproduceerd door Edge Pharma, LLC. De aangetaste steriele medicijnen omvatten aluminiumkaliumsulfaat, gebufferde lidocaïne, ceftazidime, cefuroxim, dexamethasonfosfaat, dinatriumedetaat, epinefrine/lidocaïne HCL, gemcitabine, glycerine, lidocaïne HLC/bupivacaine HCL/hyaluronidase, methacholine challenge 5-spuittestkits, methacholine challenge 5-spuittestkits methotrexaat, mitomycine-irrigatie, mitomycine-C, moxifloxacine HCL, Mvasi, neostigmine-methylsulfaat, norepinefrinebitartraat, fenol, fenylefrine/tropicamide/ketorolac/ciprofloxacine, fenylefrine HCL, fenylefrine/cyclopentolaat/tropamide/ketoroCL en allergiebehandelingssets op recept.

De niet-steriele producten waarop de terugroepactie betrekking heeft, zijn onder meer benzocaïne/lidocaïne/tetracaïne, cantharidine, ciprofloxacine/sulfacetamide-natrium/amfotericine B, ciprofloxacine/sulfacetamide-natrium/amfotericine B/hydrocortison, dexamethason-iontoforese/lidocaïne, lidocaïnesquaterine, tetracaïne HCL, lidocaïne HCL/oxymetazoline, lidocaïne HCL/prilocaïne HCL/tetracaïne HCL in frambozenmarshmallow en munt voor tandheelkundig gebruik, lidocaïne HCL/prilocaïne HCL/tetracaïne HCL/fenylefrine HCL in frambozenmarshmallow en munt voor tandheelkundig gebruik, fenol HCL/fenylefrine lidocaïne HCL, fytonadion, promethazine HCL, tetracaïne HCL en vancomycine HCL. Alle productconcentraties, maten en NDC-nummers van de teruggeroepen medicijnen zijn beschikbaar op de terugroeppagina van de FDA.

De producten kunnen mogelijk een dodelijk gezondheidsrisico vormen.

Senior zwarte vrouw zit in ziekenhuisbed/Aap zakelijke afbeeldingen

De terugroepactie werd gestart nadat werd ontdekt dat de producten mogelijk niet steriel zijn en dus mogelijk niet veilig voor gebruik door consumenten.

"Toediening van een geneesmiddel dat bedoeld is om steriel te zijn, dat niet steriel is, kan leiden tot plaatsspecifieke infecties en tot ernstige systemische infecties die levensbedreigend kunnen zijn," Edge Pharma legt uit:. Op het moment dat de terugroepactie werd aangekondigd, had het bedrijf echter geen meldingen ontvangen van ziekte of andere gezondheidsproblemen die verband hielden met het gebruik van de teruggeroepen medicijnen.

Als je de medicijnen in huis hebt, gebruik ze dan niet.

Een oudere vrouw die een pilfles vasthoudt terwijl ze het etiket leest

Als u in het bezit bent van een van de teruggeroepen medicijnen, stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan en neem contact op met uw zorgverlener om alternatieve behandelingsopties te zoeken.

De betrokken producten kunnen worden geretourneerd of weggegooid; Edge Pharma neemt ook contact op met klanten via e-mail en andere directe contactmethoden, en publiceert ook aanvullende informatie via de FDA en de website van het bedrijf zodra deze beschikbaar komt. Als u vragen heeft over de terugroepactie, neem dan contact op met Edge Pharma op 802-992-1178 op werkdagen vanaf 8 uur.m. tot 4 p.m. EST of via e-mail op recall@edgepharma.com.

Als u denkt dat u gezondheidsproblemen heeft gehad die verband houden met het gebruik van de teruggeroepen medicijnen, neem dan onmiddellijk contact op met een zorgverlener.

Als je dit supplement op Amazon hebt gekocht, stop dan met het gebruik ervan, zegt de FDA.

Sarah Crow Sarah Crow is hoofdredacteur bij Eat This, Not That!, waar ze zich richt op nieuws over beroemdheden en gezondheidsverslaggeving. Lees verder

Geef een reactie