Gerelateerd Zie Jethro The Last Living Beverly Hillbillies Cast Member Op 83

De Love Boat stond bekend om de beroemde gaststerren die elke week te zien waren, maar het waren de vaste castleden die zowel de kijkers als de speciale gasten van het schip constant presenteerden. Een van die sterren van The Love Boat was Bernie Kopell, die Adam speelde "Doc" Bricker – of, zoals hij meer formeel werd geïntroduceerd in de aftiteling, Your Ship’s Doctor. Kopell verscheen in alle 250 afleveringen van de serie en drie Love Boat-films, dus het is niet verwonderlijk dat Doc zijn beroemdste rol is.

Dat is iets wat Kopell heeft omarmd, maar hij heeft in de loop der jaren veel, veel meer karakters aangenomen. Nu 88, heeft de acteur in veel interviews teruggekeken op zijn tijd in de klassieke show. Lees verder om erachter te komen hoe hij over de serie denkt en om meer te weten te komen over zijn gezinsleven en lange carrière.

 Zie Jethro, de Last Living Beverly Hillbillies Cast Member, op 83.

Kopell had het erg druk voordat The Love Boat langskwam.

Michael Ochs Archief/Getty Images

Kopell had al een zeer succesvolle carrière lang voordat de show in 1977 in première ging. De karakteracteur was onder meer verschenen in afleveringen van The Jack Benny Program, The Lucy Show, Petticoat Junction, The Beverly Hillbillies, The Dick Van Dyke Show en The Mary Tyler Moore Show. Hij had ook terugkerende rollen in Get Smart, That Girl en Bewitched.

Hij bleef acteren nadat de serie was afgelopen.

Kathy Hutchins / .com

Kopell’s carrière kwam niet tot stilstand na The Love Boat, en hij verscheen nog steeds in veel populaire shows. Maar hij werd vaak gevraagd om zijn Love Boat-personage opnieuw te spelen of te parodiëren. Zo speelde hij Doc op The Fresh Prince of Bel-Air, Saturday Night Live en Martin.

Enkele van Kopells recente rollen zijn onder meer optredens in Superstore, Mom en Silicon Valley. Hij maakte ook een cameo als bootkapitein in The Last Sharknado: It’s About Time en speelde de afgelopen jaren ook in toneelstukken.

Hij bleef in contact met zijn cast-mates.

De cast van "The Love Boat" tijdens hun Hollywood Walk of Fame-ceremonie in 2018Kathy Hutchins / .com

In 2017 verscheen de hoofdcast van The Love Boat samen op Today, en het was duidelijk dat ze allemaal nog steeds vriendelijk met elkaar waren. Kopell en Ted Lange, die Isaac de barman speelden, zeiden met name dat ze vaak samenkomen om naar gevechten te kijken.

In een recenter interview met Studio 10 in Australië in augustus 2021 werd Kopell gevraagd hoe de cast zo hecht leek te zijn. "Nou, dat is acteren," hij maakte grapjes. "Natuurlijk. We waren zoveel jaren samen, we moesten van elkaar houden en van elkaar houden. Maar Gavin [MacLeod, die de aanvoerder speelde] en ik waren de oude mensen – ik wilde geen oude rotten zeggen, omdat ik dat niet zou zeggen."

MacLeod stierf in mei 2021 en Kopell zei dat ze contact hadden tot niet lang voor zijn dood. "Hier krijgen we herhalingen op zondagavond en we zouden erover praten. ‘Zo waren we 40 jaar geleden’" Kopell vertelde Studio 10. Hij voegde toe van zijn co-ster, "Hij werd 90 en hij was tot het einde toe aardig en genereus."

Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

Bernie Kopell en Catrina Honadle met kinderen Joshua en Adam op de Hollywood Walk of Fame in 2018Kathy Hutchins / .com

Kopell is drie keer getrouwd geweest en is sinds 1997 getrouwd met zijn huidige vrouw, Catrina Honadle. Ze hebben twee kinderen, Adam en Josh. Volgens een Wall Street Journal-interview met Kopell is Adam vernoemd naar zijn Love Boat-personage.

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor meer nieuws over beroemdheden dat rechtstreeks in uw inbox wordt bezorgd.

Hij kijkt met plezier terug op de show.

Bernie Kopell bij de opening van "Hallo Dolly!" in Los Angeles in 2019Kathy Hutchins / .com

In 2010 werd Kopell door The Wall Street Journal gevraagd of hij geïnteresseerd zou zijn in nog een Love Boat-reünie. "Oh mijn liefste, daar zijn we een beetje lang mee bezig," hij zei. "Als ze het me zouden vragen, zou ik dat natuurlijk doen. Ik hou van werken. Ik hou van werken. Ik zeg tegen mezelf, dit is een bevoorrechte onderneming. Dit is een grote vreugde op professioneel niveau, en ik ben er dol op. Ik heb het gewoon naar mijn zin."

Toch begrijpt hij waarom de show eindigde. Op de vraag waarom The Love Boat eindigde toen Studio 10 dat deed, antwoordde Kopell:, "Beste jongen, het ging 13 jaar door, dat is meer dan genoeg." Hij maakte ook grapjes over zijn 60-jarige acteercarrière, "Het is moeilijk te geloven, maar als ik naar mijn bankrekening kijk, geloof ik het grondig!"

 Pamela Sue Martin speelde Fallon Carrington op Dynasty. Zie haar nu op 68.

Lia Beck Lia Beck is een schrijver die in Richmond, Virginia woont. Naast Best Life heeft ze geschreven voor Refinery29, Bustle, Hello Giggles, InStyle en meer. Lees verder

Geef een reactie