Het Allereerste Wat Je Volgens De Wetenschap Elke Ochtend Zou Moeten Doen

Laten we eerlijk zijn: ’s ochtends uit bed komen kan behoorlijk moeilijk zijn. Zelfs met een sterke kop koffie in de hand of een verfrissende duik onder de douche, voelt het soms alsof je pas echt wakker bent lang nadat je de lakens hebt verlaten. Maar een nieuwe studie heeft licht geworpen op het eerste wat je elke ochtend kunt doen om jezelf meteen energieker te voelen – en het bevat niet eens cafeïne. Lees verder om te zien hoe u echt kunt opstaan ​​en stralen, en voor meer tips voor uw ochtendroutine: als u dit onder de douche doet, zeggen artsen dat u onmiddellijk moet stoppen.

Het komt allemaal neer op hoe je alarm klinkt.

Persoon die zich uitstrekt in bed en vroeg wakker wordt

Volgens nieuw onderzoek van de RMIT University in Australië, dat onlangs werd gepubliceerd in de Journal of Sleep Disorders and Therapy, staat de slaperigheid en het gebrek aan alertheid die je voelt vanaf het moment dat je wakker wordt tijdens je ochtendroutine bekend als "slaap traagheid." Het gevoel van vermoeidheid kan tot vier uur aanhouden, wat op zijn zachtst gezegd een moeilijke taak kan maken om je dag goed te beginnen.

Om te begrijpen hoe dit te bestrijden, hebben onderzoekers een onderzoek uitgevoerd naar alarmgeluiden, waarbij "melodieuze klanken" gemaakt door muziek met de "onmelodisch" pieptoon gebruikt in de meeste standaard wekkers. Voor de studie hebben de onderzoekers gedefinieerd: "melodieus" zoals elk deuntje dat gemakkelijk mee te zingen of mee te neuriën is, met name onder vermelding van "grenslijn" door Madonna en "Gelukkig" door Pharrell Williams als voorbeelden.

En voor meer advies voor je ochtend, ontdek waarom dit de slechtste tijd is om je ochtendkoffie te drinken, zegt de studie.

Wakker worden met melodieuze geluiden zorgde ervoor dat mensen ’s ochtends sneller alert waren.

Een jonge vrouw maakt het bed wakker. het alarm op de smartphone gaat

Met behulp van een op maat gemaakte app werden deelnemers aan het onderzoek gewekt door een eenvoudig alarmgeluid of een melodieus deuntje. Vervolgens moesten ze onmiddellijk hun alertheid testen door een eenvoudig spel te spelen waarbij ze hun telefoon zo snel mogelijk moesten aanraken wanneer bepaalde vormen van kleur veranderden. Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat het niet uitmaakt wat voor soort muziek er werd afgespeeld, "melodieuze alarmgeluiden zorgden ervoor dat deelnemers sneller en nauwkeuriger reageerden, vergeleken met een controlegroep die wakker werd met klassieke alarmgeluiden zonder melodie," schreef het team in een persbericht van de universiteit.

En voor meer informatie over hoe u uw ogen beter kunt sluiten, ga naar If You Can’t Sleep, This OTC-Medication Might Be Why, zeggen experts.

Verschillende alarmtonen kunnen van invloed zijn op hoe we wakker worden in een noodgeval.

man test witte rookmelder

De auteurs van het onderzoek wezen er ook op dat we niet altijd wakker worden omdat we een timer hebben ingesteld. In noodgevallen, wanneer een rookmelder je wakker maakt, kan de toonhoogte die wordt gebruikt ook een effect hebben.

Onderzoekers ontdekten dat een lagere alarmtoon – en zelfs het geluid van een menselijke stem – effectiever was om kinderen wakker te maken dan de traditionele hoogfrequente geluiden die in de meeste rookmelders op de markt worden gebruikt, waardoor ze betere responstijden hebben in een situatie waarin dergelijke niveaus van alertheid kunnen belangrijk zijn. De wetenschappers speculeren dat dit te maken kan hebben met hoe geluiden worden verwerkt door het binnenoor en vervolgens door de hersenen, maar ze zeggen dat verder onderzoek nodig is om volledig te begrijpen waarom.

En voor meer handige tips die rechtstreeks in je inbox worden bezorgd, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Aangepaste alarmen kunnen het gemakkelijker maken om wakker te worden voor elke specifieke situatie.

hilarische woorden

In hun verklaring concluderen de auteurs van het onderzoek dat het mogelijk moet zijn om elk alarm perfect af te stemmen op specifieke activiteiten, waarbij de alertheid die nodig is om kinderen naar school te rijden wordt vergeleken met het opstaan ​​uit bed in het weekend voor een ochtend yogales.

"Draagbare technologie en apps voor gezondheidsmonitoring verbeteren zo snel dat ze ons misschien kunnen helpen bij het kiezen van het beste alarm voor ons," zij schrijven. "Voertuigen kunnen worden uitgerust met gepersonaliseerde alarmen om bestuurders te helpen gefocust te blijven en te voorkomen dat ze achter het stuur in slaap vallen." En voor meer informatie over wat u moet vermijden als u naar bed gaat: als u dit gebruikelijke medicijn neemt om te slapen, stop dan nu, zegt een nieuwe studie.

Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie