Het Dagelijks Eten Van Bladgroenten Verlaagt Het Risico Op Hart- En Vaatziekten, Zegt Onderzoek

Behalve dat we ervoor zorgen dat we voldoende bewegen, hebben de soorten voedsel die we in ons lichaam stoppen een enorm effect op onze gezondheid. En of je nu deze maand je gewicht onder controle wilt krijgen of erover denkt om je lichaam op de lange termijn in goede conditie te houden, soms is het niet altijd de beste optie om fastfood en snoep te vermijden. Volgens een nieuwe studie kan het dagelijks eten van één soort voedsel zelfs het risico op hartaandoeningen op latere leeftijd aanzienlijk verminderen. Lees verder om erachter te komen wat er aan uw dieet zou kunnen ontbreken, en voor meer informatie over maaltijden die u gezond kunnen houden, kan het eten van dit ene ding uw risico op kanker halveren, zegt een nieuwe studie.

Als u dagelijks een kopje bladgroente eet, verkleint u het risico op hartaandoeningen met 26 procent.

Een stapel bladgroenten inclusief spinazie en snijbiet op een zwarte achtergrond

Een team van onderzoekers van de Edith Cowan University in Australië ging op zoek naar de effecten van het eten van een dieet met veel nitraatrijke groenten, waaronder donkere bladgroenten zoals sla, kool, boerenkool, spinazie, boerenkool en broccoli. Het team analyseerde voedingsgegevens van meer dan 50.000 Deense burgers in de loop van 23 jaar, en ontdekte dat degenen die regelmatig bladgroenten eten, 12 tot 26 procent minder kans hadden om later in hun leven hartaandoeningen te ontwikkelen, zelfs als ze in kleinere hoeveelheden werden geconsumeerd.

"Onze resultaten hebben aangetoond dat door simpelweg elke dag een kopje rauwe (of een half kopje gekookte) nitraatrijke groenten te eten, mensen hun risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk kunnen verminderen," hoofdonderzoeker Catherine Bondonno, PhD, zei in een verklaring:.

Nitraatrijke groenten kunnen het risico op hypertensie en andere belangrijke gezondheidsproblemen helpen verminderen.

Shot van een arts die de bloeddruk van een oudere patiënt controleert in haar kantoor

Het onderzoeksteam ontdekte dat het eten van nitraatrijk voedsel het grootste verminderde risico op hypertensie veroorzaakte, namelijk een verlaging van de systolische bloeddruk met 2.5 mmHg. Wetenschappers weten dat nitraten door het lichaam worden omgezet in het gas stikstofmonoxide wanneer het wordt gegeten, dat vervolgens in de bloedbaan wordt vervoerd en de bloeddruk kan verlagen door de bloedvaten te helpen uitzetten, meldt The Daily Mail. Maar het vegetarische dieet had ook andere effecten.

"De grootste vermindering van het risico was voor perifere vaatziekte (26 procent), een type hartziekte die wordt gekenmerkt door vernauwing van de bloedvaten van de benen," Bondonno zei:. "We ontdekten echter ook dat mensen een lager risico hadden op hartaanvallen, beroertes en hartfalen." En voor meer informatie over dagelijkse diëten die je moet vermijden, als je dit elke dag drinkt, kan je hart in gevaar zijn, blijkt uit onderzoek.

U hoeft het niet te overdrijven met groenten of supplementen te nemen om een ​​effect op uw gezondheid te zien.

Maar hoewel het belangrijk is om dagelijks groenten binnen te krijgen, is het niet nodig om je wekelijkse maaltijdplan volledig te herstructureren. Onderzoekers ontdekten dat degenen die hun best deden met hun groente-inname geen extra voordelen zagen voor de gezondheid van het hart.

"Mensen hoeven geen supplementen te nemen om hun nitraatgehalte te verhogen, omdat uit de studie bleek dat één kopje groene bladgroenten per dag voldoende is om de voordelen voor hartaandoeningen te plukken," Bondonno zei:. "We zagen geen verdere voordelen bij mensen die meer nitraatrijke groenten aten."

Onderzoekers zeggen dat het krijgen van je dagelijkse groenten ook kan betekenen dat je ze in een smoothie moet verpakken.

Spinazie smoothie in blender

Geen zin om stevige boerenkoolsalades toe te voegen aan je nieuwe hart-gezonde dieet? De onderzoekers wijzen erop dat het binnenkrijgen van een kopje greens net zo eenvoudig kan zijn als ze in je favoriete smoothie te gooien, zolang je het maar op de juiste manier doet.

"Bladgroenten mengen is prima, maar pers ze niet uit. Door groenten te persen, worden de pulp en vezels verwijderd," Bondonno wees erop. En voor meer informatie over belangrijke gezondheidsindicatoren: als je niet zoveel push-ups kunt doen, loopt je hart gevaar, zegt onderzoek.

Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie